![]() |
Intrebare diferential E30--->E36
am si eu o intrebare.... se da una bucata e36 318is si una bucata diferential urs 4.xx raport... vreau sa pun coroana si pinionul de atac din cel de urs in al meu ( de e36) .... bun....intrebarea este urmatoarea..inafar de coroana si pinion de atac..mai trebuie schimbat altceva ? ambele diferentiale carcasa mica!
multumesc |
Re: Intrebare diferential E30--->E36
Internele dintre diferentialul de e30 carcasa mica si e36 carcasa mica sunt interschimbabile.
- poti muta intr-o carcasa de e36 mica open, un diff LSD de e30 carcasa mica cu ce raport vrei tu. Dar ai nevoie de urmatoarele lucruri neaparat : -un micrometru cu ghiare de interior (asa ii zic mesterii in zona brailei :P) e mai rar. -o scula (aparat) care sa iti masoare cuplu ca sa poti sa il pretensionezi. (cica uni l-ar face la ochii mie nu mi-a iesit la ochii si am apelat la cineva ) a2a problema este ca suruburile din interior se desfac groaznic de greu. Parerea mea este ca cu 4.xx si cutia de e36 e groznic sa mergi extern ... cu 4.10 la 3000 rpm in a5a ai 85km/h si la 5500rpm ai 155km/h. |
La scula aia de masurat cuplu ii zice "torque meter"... dar n-am gasit nici de cumparat nici de folosit la cineva... As fi si eu interesat de un torqmetru...
Suruburile alea se desfac la vulcanizare cu pistol pneumatic. Exista niste distantiere de o parte si de alta a carcasei. Sa tii cont pe ce parte e una si pe ce parte e cealalta ca nu sunt egal de groase cu toate ca la ochi nu-ti dai seama. PUi fiecare surub si fiecare piesa exact de unde ai scos-o . Ai griga ca se regleaza si pinionul de atac dar mai bine nu umbli la el . dintii in interior trebuie sa calce fix la mijloc cand foarfeca unii pe ceilalti... Eroarea de montaj este intre 5-7 microni ( dupa manual ) Deci iti trebuie : Miez , coroana si pinion de atac. |
Tipul care m-a ajutat pe mine cu o scula din aia a lucrat in santierul naval de la braila, si acolo cica erau o gramada de modele de asa ceva pe timpuri, dracu stie la ce le foloseau.
Se mai gasesc sigur la Petrom la Foraje si Sonde, daca aveti o cunoastina pe acolo aveti mare sanse sa puneti mana pe un aparat din ala . |
mda... dar e ceva distanta de la bucuresti la braila... Totusi nu mi-ar strica un nr de contact daca poti sa-mi lasi.
probabil ca si in port la giurgiu se gaseste dar nu ma duc pana in giurgiu sa intreb pe primul pe care il vad pe strada... Cam greu de gasit... |
multumesc mult...sa vedem ce se alege pana la urma:D ca nu gasesc un diferential 4xx de e36 la un pret decent !daca stiti de un diferential peste 4 raport de e36 let me know! va mltumesc inca o data
|
Quote:
si nu vrea nimeni sa-ti mai dea nimic ca esti sucit si incurci omu singurele diferentiale cu raport peste 4 de e36 le gasesti pe 316/318 cu cutie automata (4.44) potrivit urmatorului tabel : http://www.unixnerd.demon.co.uk/bmw_e36.html intr-adevar pe urs sunt 3 diferentiale cu rapoarte peste 4, o diversitate mult mai mare decat la pisica :D |
Quote:
pe la noi gasesti la anu un 4 cil automat la dezmembrat..crede-ma..am sunat peste tot.... iar in tara mi-au cerut 600 ron pe 4.44 OPEN.....cam mult pt un open .... cauta-mi si mie capacele alea sa trec sa le iau ..:)) |
Ti-am zis eu de un 4,27 reconditionat , sablat , vopsit, cu ulei pt el (1 bidon de un litru nedesfacut) cu 200 de ron si n-ai zis nimic...
Daca si 200 de ron e mult pt ce ti-am spus chiar insemna ca-l vrei degeaba... Doar sabalatul vopsitul si uleiul au costat peste 100 de ron... ( plus spalatul cu presiune inainte de sablare. de aia nici nu am zis...) |
Quote:
|
nu mi-a ajuns niciun PM... Ala fost ultimul care mi-a ajuns...
Ma si miram ca brusc n-ai mai zis nimic... |
Quote:
|
mda e cam plin...
Ma injura multi in PM :D |
Quote:
|
Dar internele intre diferentialele carcasa mare de E36 si E30 se potrivesc?
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:54. |
- Copyright 2026 4Tuning