![]() |
Sfaturi motor e30 2.7 etta ! ! !
Salut am un motor de 2.7 etta 129 cp varianta care limiteaza la 5200 din cate am inteles e foarte rar motorul asta de 129 cp 5200 rpm. . .
Vreau sa il delimitez. . .mi-am cumparat chiuloasa pe care scrie 2.5 2.7 care din nou am auzit doar lucruri bune despre ea(nu stiu daca pe toate chiuloasele de 2.5 scrie asta)admisie injectoare,instalatie debitmetru si calculator 2.5.Din cate stiu eu asta e cam tot ce imi trebuie dar vreau sa va intreb pe cei care au avut,au facut,au prieteni care au avut asa ceva care e treaba cu motorul asta,deoarece am investit ceva bani in tot ce e acolo si pentru luat plan chiuloasa(sa il comprim maxim cat pot),supape semeringuri noi,portuit gaurile de admisie si evacuare mi-a cerut 10 milioane si vreau sa stiu daca mai are rost sa investesc atat. . .adica fac treaba cu motorul asta???acuma chiuloasa am lasat-o la facut dar mai pot anula "comanda" :D.Sincer vreau un sfat de la cunoscatori pt k vreau sa pun toate garniturile noi semeringuri furtune apa vacum tot tot nou pt k il fac pt mine si vreau sa stiu daca o sa am satisfactii. . .probabil o sa vina si un turbo in viitor dar asta e nesemnificativ pt k poate fac un alt motor pt turbo. . .mai este vreme sa ma documentez. . . Cine chiar stie ceva il rog ft frumos sa-si dea cu parerea la orice mic lucru pe care l-am scris sa imi spuna daca am auzit bine daca nu daca merge daca nu k de cateva zile bune nu mai dorm si ma tot documentez pe internet dar as vrea sa stiu de la cineva care a facut chestia asta VA MULTUMESC FRUMOS! ! ! |
Re: Sfaturi motor e30 2.7 etta ! ! !
Quote:
iese ceva frumos :) sigur vei avea satisfactii.daca vrei sa fie si mai bine un autoblocant si incearca o volanta mai usoara.ai enumerat cam tot ce trebuie si se merita sa l faci |
Nu am avut motorul asta dar am citi pe net despre el... Este un motor gandit pt a fi economic nu de forja. Daca vrei sa comprimi motorul nu vei mai pune in veci turbo pe el pt ca la turbo se decomprima un motor altfel iti da detonatii... Cred ca mai bine iti cumperi un 2.5 24 de valve in banii astia si ai deja 192 de cai fara turbo... dar bineinteles faci cum consideri tu ca e mai bine pt tine... Daca nu ai cumparat supape si alte simeringuri etc cred ca n-ar trebui sa bagi bani in motorul asta.
|
Quote:
Eu am avut pe ursul meu 2.5 M20 cu serpi + soft ( fara axe de 2.3 ) si am batut vreo 2 ursi cu 2.5 M50 . Acum Raul depinde cum ai noroc de motor , daca tot te-ai apucat de el fa-l cum trebuie pana la capat sa fie treaba pune-i si serpi , o evacuare facuta bine , un soft , o cutie ZF , un raport la grup bun si ai sa vezi ce face motorul ala . Eu la motorul meu nu i-am dat decat ulei bun , benzina si BLANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA a rezistat eroic la mine cat si la Jakalu , crede-ma ca m20-ul este un motor foarte , foarte bun si rezistent daca ai grija de el . |
Se poate... dar gandeste-te ce ar face dintr-un M50b28 cu serpi admisie de 2.5 si soft... Solutii sunt multe daca sunt bani... Depinde cat are chef sa investeasca. Un motor M50B25 e 500 cu tot cu cutie si evacuare si 100 montajul.... Cu 600 euro face tot ce ai zis tu din 2.7 ETA ?
Si daca schimba chiulasa si axul cu came ce mai ramane din Eta ? Nimic. Doar cilindreea... iar la 6-700 ia un 2.8... Eu nu vad logica dar ma rog... nu trebuie s-o vad eu... Si eu m-am gandit la diverse solutii pt cai mai multi din 2,5 ... Cea mai buna solutie e sa schimb motorul... |
Reteta optima cai/investitie este in felul urmator:
Bloc de 2.5, vibrochen de eta, pistoane de 2.5, biele de 2.0/2.3(sunt la fel), chiulasa de 2.5, admisie de 2.5 si electronica de 2.5 (instalatie, ECU, debitmetru). Nu este recomandat sa iei din chiulasa ca sa nu deformezi camera de ardere, in schimb este mai bine sa iei din bloc. Ia si studiaza aici. La varianta 3 ai si cotele de alezare si raportul de compresie rezultat. http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00080/f00080.htm |
Quote:
Quote:
iar legat de turbo e clar ca trebuie decomprimat. . .daca era sa folosesc acelasi motor si pt turbo luam alta chiuloasa. . .oricum iti multumesc foarte mult pt sfat Quote:
oricum si eu am o parere buna despre 12v. . .doar de aceea vreau sa investesc in el. . .am eu o slabiciune pt motoarele astea.mai stii ce timp scoeai cu 2.5 12v tau??sau nu te-ai dat la legale?multumesc foarte foarte mult. . .toate cele bune Quote:
din ce spui tu acolo de la eta doar vibrochenul e bun????de ce nu si blocul si pistoanele???nu e mai bine k e capacitatea cilindrica mai mare???macar pt cuplu??sa nu te superi pe mine sa crezi ca te contrazic. . .te intreb doar pt k vreau sa ascult sfaturi si pareri cat mai multe sa-mi fac eu o idee. . .ca ma pricep si eu cat de cat :P.parerea ta care e??daca fac doar cu ce am eu aici e ceva treaba sau nu? iti multumesc mult si toate cele bune ;) VA MULTUMESC TUTUROR INCAODATA. . .CHIAR MA BUCUR CA MA AJUTATI CU SFATURI. . .CUM AR FI NORMAL PT ACEASTA COMUNITATE. . . VA DORESC TUTROR TOATE CELE BUNE SI DACA VA AMINTITI UNA ALTA NU UITATI SA POSTATI :D :D :D |
Quote:
Axele ajuta motorul sa urce in ture mai repede ( pe axe trebuie sa scrie S sau L ) , iar la cutia ZF sunt rapoartele mai scurte decat GETRAG . Chiar nu stiu ce timp scotea ursul meu pe 402m , nu am participat niciodata la legale dar mergea bine , bine . Te salut , succes in proiectul pe care vrei sa il faci ! |
Quote:
|
Unde scrie ca ZF are rapoartele mai scurte ? sau ti-a zis tie unu'...
|
Quote:
Daca te pun sa schimbi un ambreaj cred , ca iti prinzi urechile ... asa ca mai bine mai citeste pe "net" si nu iti vei da seama niciodata ca zf-ul are rapoartele mai scurte decat getrag decat din parerile unora dupa "net" . Sau altfel ca sa te poti convinge , poti testa pe masina ta dar am uitat ca tu nu stii sa schimbi nici macar un grup ... |
Poti sa schimbi si 1000 de cutii asta nu insemna ca ai ceva in cap... Au fost aceleasi modele si cu cutie getrag si cu cutie ZF... Au aceleasi performante ca demaraj sau top speed. Asta insemna ca au acelasi raport pe cutie si acelasi pe diferential... Daca eu am electronica siemens si tu bosch asta nu insemna ca a mea e mai buna sau mai proasta. N-ai inteles ca sunt doar 2 producatori de piese pt BMW nimic mai mult... Mai schimba ambreiaje ca asta sigur te face mai destept... Poate schimbi si becuri sa fii mai luminat...
Nu inteleg de ce esti asa oparit... Deci tu dupa capu' tau ai ajuns la concluzia ca au rapoarte diferite dar nu vrei sa ne spui si noua cum ai ajuns la concluzia asta... Am mai vazut eu zmei de mecanici de nu stiau nici sa se lege la sireturi in materie de BMW ... Poate ai dreptate... cand n-ai alte preocupari sau te striga foamea pe-acasa dai la saiba de la 15 ani... Din strans la saiba nu s-au nascut mari ingineri dar poti castiga de-o ciorba... (poate chiar si de un pachet de tigari... ) Ideile astea de mare mecanic ti le-ai tras dupa ce ai dezmembrat 3 masini in curte sau le aveai mai demult ? Iar cand o sa vreau sa schimb diferentialul am sa angazej un sclav sa se tavaleasca pe sub masina... |
Quote:
2: Daca te scutur nu iti cade nimic din buzunare . 3:Vezi ca ai becul aprins la benzina . 4:Masinile de la dezmembrat nu sunt ale mele , sunt ale unui prieten si vezi ca a avut masini la dezmembrat mai bune si mai frumoase decat toroapa pe care conduci ;) . 5:Eu nu am " practicat sportul " asta de " foame ca tine " l-am practicat din pasiune si nu am spus ca sunt mecanic ... doar ma pricep putin pe colo , colo . 6:Unii s-au imbogatit din strans la saiba decat sa devina un prostituat ca tine ... decat cu gaoaza praf ca tine mai bine murdar de ulei pe maini . Imi cer scuze moderatorilor pentru offtopic si tie Raul ca ti-am strigat topicul cu homosexualu' asta . Va rog frumos sa imi sterge-ti acest post dupa ce il citeste LAKE BOY . |
Doar pt cine e interesat.
Lista raport cutie-diferential pt diferite modele BMW indiferent de producatorul cutiei ( Getrag sau ZF ) http://www.bokchoys.com/differential/GearRatios.htm |
va rog frumos nu va mai certati k nu e ok de la o discutie in contradictoriu sa ajungem la jigniri. . .
the rifle ms de site O duminica placuta va doresc |
| All times are GMT +2. The time now is 18:54. |
- Copyright 2026 4Tuning