![]() |
Acordare incinta
2 Attachment(s)
Am un difuzor Pionerr tsw 305c intr-o cutie trapezoidala care initial era de tip seald dar cineva a dat doua gauri si a pus doua tuburi de 8 cm,mult prea mici si se aude aerul care trece prin aceste porturi.
Cum as putea sa acordez incinta sa zicem la o frecventa de 50 hz sau chiar mai jos?? Aveti aici doua poza,una cu dimensiunile cutie si una in care se vad porturile. Cat de mari si adanci ar trebui sa fie porturile pt un acordaj la 50 hz? |
Re: Acordare incinta
Din ce-mi dau eu seama, cutia e acordata pe la 60 hz. Cam sus...
Pentru difuzorul tau, la 2 porturi de 8 cm. acordajul la 50 hz se face lungind porturile la 20 cm . |
Si in legatura cu sunetul scos de aerul care trece prin porturi,??Ca ala e cel mai enervant are o viteza foarte mare cand trece prin ele daca scot si cartonul din spate se face curent in masina si se aude si prost.
Pt mine mai important e sa fac sa se auda basul nu aerul care trece prin cilindri indiferent de frecventa de acordaj.Daca aveti vreo solutie sunt deschis la propuneri. Ma gandesc ca daca largesc porturile prea mult o sa capete un efect de free air...... |
Solutia e sa faci alta cutie mai mare, evident acordind porturile la frecventa care o doresti. Cutia mai mare va cere porturi mai mari in diametru, viteza aerului scazind implicit.
Oricum asta se face cu un program de calculat incinte. Daca ai nevoie de ajutor,vb pe PM. |
Aha,ok o sa ma gandesc ce fac.
Pana la urma parca vad ca astup gaurile si imi iau amp mai puternic(asta are doar 200) si o sa fiu multumit,ca si asa ascult mai mult clubbing si nu se prea preteaza reflex pe muzica asta. Multumesc de informatii,macar acum stiu cam pe la cat e acordata incinta:P |
as vrea sa-mi acordez incinta pe la 32 de hz cum as putea face?
va multumesc |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:58. |
- Copyright 2026 4Tuning