Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Nelamurire + Probleme (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/278150-nelamurire-probleme.html)

Bobo12 13-09-11 18:44

Nelamurire + Probleme

Salutare.
Am urmatoarea problema.
Am achizitionat in urma cu vreo 7 - 8 luni 2 difuzoare SPL Dynamics V-300D4. Au fost antrenate un timp cam 5 luni de o statie NO NAME foarte mica. Am trecut intre timp la ceva mai mare fiind un Blaupunkt Velocity VR450. Problema in vara (cand erau temperaturi peste 28+ C) se incingea statia foarte tare si dupa 1 ora se oprea. La 1 luna de utilizare mai tare 1 din cele 2 woofere mi-a cedat. Acum de vreo cateva zile a cedat si a 2-a.
Cam care ar fi problema?
Specificatii statie:
1 × 59 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
2 × 58 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
4 × 58 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm

1 × 219 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm
2 × 196 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm

2 × 208 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 2 Ohm

416 Watt Gesamtleistung

Loop 17-09-11 19:25

Re: Nelamurire + Probleme

Din specificatiile pe care le dai, amplificatorul cica e stabil la 1 ohm , respectiv 2 ohmi in punte. Si in 2 ohmi punte scoate 2 x 208 watts. Ma indoiesc ca un amplificator no name cu 4 canale sa fie stabil la 1 ohm si probabil se incingea ca nu era in stare sa suporte impendanta asta mica. Sau putem sa dam vina pe subwoofer. Sa zicem ca amplificatorul chiar e stabil la 2 ohmi punte dar subwooferul coboara sub 2 ohmi uneori (este posibil pentru ca un subwoofer nu are impedanta constanta). Dar cel mai probabil e panarama amplificatorul,

Subwooferul s-a ars pentru ca amplificatorul e prea slab. Ai dat tare si a bagat distorsiuni in subwoofer si l-ai prajit. Iti trebuie un amplificator mai mare. Bine ... acuma iti trebuie si alte subwoofere ca le-ai prajit pe astea :) .

groowe 18-09-11 01:14

@LOOP Nu ii chiar asa. Omul vorbea de ampliful blaupunkt, nu de no-name...nu ca ar fi tare departe(desi Velocity VR450 e un amplif mai mult decat decent)...Specificatiile alea is de pe un site unde niste oameni masoara efectiv puterea amplifurilor( http://amp-performance.de/270-Blaupu...ity-VR450.html ), deci alea-s puteri reale. Si impedantele variaza in SUS in marea majoritate a cazurilor, deci la anumite frecvente cresc considerabil.

@Bobo12 Ca sa iti dai seama care ii buba, ii simplu, pune un difuzor care stii ca merge pe amplif sau invers, pune suburile pe un amplificator care merge si vezi care ii problema... poate s-au dus finalii la amplif, pe rand...

Bobo12 19-09-11 17:52

Multam pentru raspunsuri. Problema e ca cele 2 difuzare au 2 perechi de "mufe" de conectare. Eu am conectat doar 1 dintre ele. Atasez diseara poza cu suburile si cu incintele si statia.
PS: Daca le-as rebobina ar avea ceva? O sa incerc si varianta cu finalii.

groowe 19-09-11 18:01

"Mufele" alea is mai mult decat niste mufe, is terminalii de la bobine. daca nu stii ce faci, du-te la cineva care stie. iti ia 20lei si stii exact ce are.probabil ca ti-ai prajit ambele difuzoare.
Rebobinare trebe daca ti-ai prajit bobina. Nu ii ideal, da decat sa cumperi inca 2 difuzoare...mai bine.

Ideea ii ca ai bobine de 4 ohm, legi bobinele pe difuzor in paralel si le pui pe un canal de amplificator. Cel putin asa ar fi trebuit sa faci, acuma nu mai poti probabil, tu ai cam fortat bobinele independent, nu cu mult mai multa putere decat suporta, dar in timp se simte.

Bobo12 20-09-11 15:29

Quote:

Originally Posted by groowe (Post 4594562)
"Mufele" alea is mai mult decat niste mufe, is terminalii de la bobine. daca nu stii ce faci, du-te la cineva care stie. iti ia 20lei si stii exact ce are.probabil ca ti-ai prajit ambele difuzoare.
Rebobinare trebe daca ti-ai prajit bobina. Nu ii ideal, da decat sa cumperi inca 2 difuzoare...mai bine.

Ideea ii ca ai bobine de 4 ohm, legi bobinele pe difuzor in paralel si le pui pe un canal de amplificator. Cel putin asa ar fi trebuit sa faci, acuma nu mai poti probabil, tu ai cam fortat bobinele independent, nu cu mult mai multa putere decat suporta, dar in timp se simte.

Am incercat 1 din boxe la o statie care functioneaza perfect si merge. Adica le leg in paralel? Pun cabluri pe ambele bobine dupa care duc ambele cabluri la un singur canal din statie?

All times are GMT +2. The time now is 13:29.

- Copyright 2026 4Tuning