Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   ROVER - MG (https://forum.4tuning.ro/424-rover-mg.html)
-   -   reset ulei ceas bord (https://forum.4tuning.ro/424-rover-mg/276246-reset-ulei-ceas-bord.html)

aurel pap 01-09-11 14:54

reset ulei ceas bord

salutare ma numesc aurel si mi,am achizitionat si eu un rover 75 automat 20 v6 benzina .am facut schimbul de ulei si nu,i dau de cap sa,i dau reset la oil in ceasul de bord.va rog poate cineva sa ma ajute si pe mine.va multumesc

Rekinu 12-09-11 09:05

Re: reset ulei ceas bord

Quote:

Originally Posted by aurel pap (Post 4558767)
salutare ma numesc aurel si mi,am achizitionat si eu un rover 75 automat 20 v6 benzina .am facut schimbul de ulei si nu,i dau de cap sa,i dau reset la oil in ceasul de bord.va rog poate cineva sa ma ajute si pe mine.va multumesc

pentru a reseta OIL SERVICE poti folosi tehnica scurtcircuitarii pinilor 8 si 4 de la mufa unde se conecteaza calculatorul:
iei frumos o bucatica de cablu si un capat il asezi pe pinul numarul 8. cand in borditi apare OIL SERVICE pui cealalta parte a cablului pe pinul numarul 4. in bord ar trebui sa iti apara intervalul pana la urmatorul service.

bafta

Rekinu 12-09-11 09:14

Quote:

Originally Posted by Rekinu (Post 4580098)
pentru a reseta OIL SERVICE poti folosi tehnica scurtcircuitarii pinilor 8 si 4 de la mufa unde se conecteaza calculatorul:
iei frumos o bucatica de cablu si un capat il asezi pe pinul numarul 8. cand in borditi apare OIL SERVICE pui cealalta parte a cablului pe pinul numarul 4. in bord ar trebui sa iti apara intervalul pana la urmatorul service.

bafta

ca o completare.... cheia in contact la pozitia II ( dar probabil asa era logic nu? :oops::-P )

aurel pap 12-09-11 23:50

Quote:

Originally Posted by Rekinu (Post 4580123)
ca o completare.... cheia in contact la pozitia II ( dar probabil asa era logic nu? :oops::-P )

am facut exact cum mi,ai explicat si a functionat ,sunt f multumit.iti multumesc f mult ptr gest

Rekinu 14-09-11 10:25

oricand!

workaholic_ro 23-09-11 08:29

Cand ajunge la -65 de mii si ceva se reseteaza singur, sare la zero, nu stie numara mai departe. Acum e iar pe la -20 de mii, pe mine nu ma deranjeaza.
Numaratorul e pe nu mai stiu cati biti, mi-e lene sa calculez acum.
(Pinul 4 e masa, deci pinul 8 la masa face acelasi lucru)

Rekinu 23-09-11 16:21

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 4601659)
Cand ajunge la -65 de mii si ceva se reseteaza singur, sare la zero, nu stie numara mai departe. Acum e iar pe la -20 de mii, pe mine nu ma deranjeaza.
Numaratorul e pe nu mai stiu cati biti, mi-e lene sa calculez acum.
(Pinul 4 e masa, deci pinul 8 la masa face acelasi lucru)

pe mine nici atat nu ma deranjeaza ( pentru ca nu am comp. de bord :lol: ) insa nu vad de ce nu ai reseta cronometrul la 0 fiind o operatiune destul de usoara. macar ai avea o valoare reala pe bord pana la urmatoarea revizie. banuiesc ca nu o faci la -65000 km :) cel putin nu schimbul de ulei :lol: :P

workaholic_ro 24-09-11 09:12

Quote:

Originally Posted by Rekinu (Post 4602453)
pe mine nici atat nu ma deranjeaza ( pentru ca nu am comp. de bord :lol: ) insa nu vad de ce nu ai reseta cronometrul la 0 fiind o operatiune destul de usoara. macar ai avea o valoare reala pe bord pana la urmatoarea revizie. banuiesc ca nu o faci la -65000 km :) cel putin nu schimbul de ulei :lol: :P

Tin minte, memorez monstruos :lol:

Mi-a trecut lenea, valoarea exacta e -65535, deci e un numarator pe 16 biti, care de la 1111111111111111 trece evident la 0.

(There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...)

benkissu 24-05-12 22:08

bai voi m-ati dat gata cu bit-ii si cu calculele astea:)).....dar chestia cu pinii 4 si 8 tre sa incerc si eu;) tot la un rover 75, ms pt idee

All times are GMT +2. The time now is 06:38.

- Copyright 2026 4Tuning