![]() |
O contrazicere aberanta...
Asta seara,m-am dat in vorba cu un vecin despre masinuta lui...un Golf 4 1.9 TDI 110 cai.
Problema sta in felul urmator,ce-mi zice mie omul,el vrea sa-i schimbe rotile,sa puna niste jante mai mari pe 17" sau 18" fata de cele de serie care sunt pe 15" parca si cica o sa mearga atunci cu ea lejer cu 240 km/h,chiar 260(care acum cica duce 220) deoarece(ce mi-a explicat el) cand pui cauciucuri cu talon mai mic cica se micsoreaza garda la sol. Eu i-am zis din ce stiu,mai omule,atata timp cat pui gume cu talon mai mic si in acelasi timp maresti janta,nu tot aia e?? Si pentru a micsora garda la sol,nu trebuie sa umblii la suspensie ?? Imi zice ca nu,ca n-am dreptate,ca o sa faca cum spune si o sa-mi arate cum duce masina lui 240,cine stie...260 :roll: Eu stiu ca montarea unor gume mai late,mai performante iti influenteaza unpic tinuta de drum si viteza maxima,dar nici chiar asa... Acum pe voi va intreb...care-i prostu' ?? Eu sau el ?? Va salut pe toti care incercati sa ma lamuriti :wink: |
Re: O contrazicere aberanta...
El e prostu! E prost ca poate gandi asa ceva, si ca poate gandi ca prinde 220 cu 110 cai... Trimite-l la ora de fizica de clasa a 7a, cand iti explica de viteza, acceleratie, coeficient de frecare, de CX-ul corpului in deplasare, de conditiile ideale/neideale! Daca tot ii zici asta, mai trimite-l si la ora de chimie, sa ii spuna aia pe acolo ca daca nu ai motorina care trebuie, nu faci prea mare treaba ( vezi motorina aia de 2.5 lei de la soferii de RATB! :) )
Daca scazi talonul la cauciuc, si cresti janta e cam la fel... Depinde cat de mult le schimbi! Aaa,, si sa presupunem ca se coboara talonul cu totu, atunci ai acceleratie mai buna, in dauna vitezei maxime, si invers.... |
Quote:
|
Asta cu viteza m-am prins,mi-a explicat si Sebastian.
Dar cu garda aia la sol nu inteleg... |
Quote:
|
Daca mareste diametrul rotilor(jante+cauciucuri) o sa creasca si viteza maxima cu maxim 5-10 km/k dar o sa ii scada acceleratia(la aceasi rotatie a rotii o sa parcurga o distanta mai mare).Daca jantele cu cauciucurile noi au aceasi diametru ca jantele cu cauciucuri vechi nu o sa se simta nici o schimbare,atat timp cat jantele nu sunt mai grele.Oricum viteza maxima la un Golf 4 110 cp TDI e pe la 200 km/k hai sa zicem ca pune jante de 18' o sa ajunga la maxim 210 km/k.Ca sa ajunga la 240-260 trebuia sa aiba multe modificari(in genul ce are zGb pe masina).Garda la sol din contra creste daca are jante cu diametru mai mare ca inainte.Ca sa scada garda la sol ar trebui sa schimbe cauciucurile sa zicem daca inainte avea R15/195/65 sa ajunga la R15/195/45.
|
Sa zicem ca are R15/195/65 si vrea sa puna R17/195/45.
Garda la sol nu ramane aceeasi ?? S-a marit janta si s-a micsorat talonul cauciucului. Garda ramane neschimbata. Corectati-ma si explicati-mi daca gresesc,va rog! |
Nu poate sa puna R17/195/45 poate R17/225/45.Si R15/195/65 nu este egal in diametru cu R17/225/45 ultima este mai mare,deci garda la sol CRESTE nu scade in cazul asta.
|
El imi zice mie ca o sa-si puna jante pe 17" si gume cu talon mic si o sa-i scada garda la sol.....aberatii !!
|
exista topic dedicat subiectului dimensiune anvelopa/janta etc... case closed
https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/25868-echivalarea-diametrului-rotilor.html |
| All times are GMT +2. The time now is 15:17. |
- Copyright 2026 4Tuning