![]() |
adevarata putere
Stie cineva cu adevarat cum e treaba??
Pe un casetofon scrie 4x45 pe altu 4x50 etc aceasta este adevarata putere?? mi-a zis cineva ca puterea adevarata a lor ar fi pe undeva in jurul a 25w cele originale(pio,jbl,clarion,etc) au acelasi principiu?? plz o lamurire |
Re: adevarata putere
Pai aia e puterea maxima 45, 50W. RMS au cam la jumatate adica 22-25W Ca la subwoofer-e : 500W Max power si 250W RMS. Si gandeste-te ca aia 20-25 W nu sunt curati, ai vazut ca la 3/4 din volum incep sa apara distorsiuni.
|
Este adevarat si valabil pt toate marcile. Uite 2 exemple la intamplare:
- Pioneer P88rs Max. output power (watts) MOSFET 4 x 50 W Continuous output power (DIN45324, +B=14.4 V) 4 x 27 W - Clarion dxz768rmp Four channel 4 x 53W max power amplifier (4 x 26W RMS) |
Nici macar .... Am mai spus-o si o repet: cu foarte putine exceptii, HU-urile au in jur de 15w.
http://www.teamrocs.com/technical/pages/headpower.htm |
Asta inseamna ca daca,teoretic,am pune un difuzor de 15W rms ar suna mai bine decat daca am pune unul de....sa zicem 35-40W?
|
Daca tot teoretic ne-am "opri" cu volumul la limita clippingului, raspunsul este DA.
|
Pioneer scir 4x27RMS dar e la 5%THD ... o statie pe care scrie 4X40 are la 0.1thd (ca ar putea si aceeasi statie cam 4X60RMS la 5 % thd)
Ca sa aiba un THD acceptabil de 1 % un HU are cam 18-20W RMS.(unu bun- pioneer,clarion etc) Si intradevar un dif care suporta multa putere e mai greu sa scoti untu din el si v-a suna mai prost pe un HU decat unu de 20-40W facut special pt HU. Sunt unele care suna poate un pic mai bine dar nu iei sisteme de 10 milioane si le pui pe HU ca nu vor suna niciodata sa-ti dai seama pe ce ai dat banii. Am vazut multi ca-si iau boxe de 80-100rms si le pun pe HU :). Cat despre puterea reala a unei statii/HU orice trebuie luat in considerare si curentul consumat-am vazut statii pe care scrie 4x300 sau chestii de genu sii nu se uita nimeni ca au 25A siguranta :) .... acum dracu intra 25AX12V = 300W si ies 1200 (mai ales ca un AB are randament de 65% in cazul bun) |
Quote:
|
Mai exista un topic despre asta https://forum.4tuning.ro/386-unitati-bord-surse/4024-aparatele-auto-4x45w.html
|
scz-ma dar acel topic era o disputa intre margarit2001 si toata lumea si nu prea intzelegea nimeni nimic
pe acest topic am primit f repede si foarte scurt si la obiect raspunsul la intrebare multzumesc mult mi se pare o chestie foarte interesanta si educativa de aceea am intrebat aici unde mai stiu k sunt persoane kre chiar stiu cu adevarat ce vbesc inq o data ms |
Daca investighezi putin cd-playerul scrie si pe el putea reala.Cel putin pe al meu scrie 4x27W rms.Dar pe la 70 % din volum nu imi place cum se mai aude.
|
sal...are si tata un HU sony scrie pe el 4 x 45...am gasit la 85 de lei cam asa ..pereche de dif sony 45 w ....ar merge bine? ...merg si eu destul cu masina si de aia...merita sa strang bani sa schimb dif? trebuie sa fac modificari pt ca pe spate sunt 2 dif mici jbl..si alea sony sunt mai mari :P nu ma lasa sa pun subwooferu in masina :(( :evil::evil::chainsaw::chainsaw:
|
Foarte putine sisteme la o alimentare clasica de 12-14,4 v scot 50watt si alea costa bani pt ca au niste integrate speciale.Daca vrei sa afli puterea reala pe care o socoate un radio-cd masori tensiunea de pe difuzoare si cu putina fizica de clasa a VII a afli misterul sespectiv P=U*U/R unde P=puterea, U=tensiunea si R=rezistenta difuzorului.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:37. |
- Copyright 2026 4Tuning