![]() |
Honda Civic '92-'95 Vs. VW Golf MkIII
Ma aflu intr-o situatie dificila... ce masina sa aleg in jurul sumei de 2500 euro ?
Incepand cu Golf MkIII inima mea a inceput sa bata in ritmul VAG si incepand cu 2007 citesc acest forum drag. Trecand de la Golf MkIV, la Sandero si acum la pieton... si cu o suma de nimic in buzunar ma vad nevoit sa fac o alegere dificila. De aproape un an de zile un prieten de-al meu, redactor la o revista de tuning din Ro mi-a umplut capul de japoneze si in special de Honda. M-a dat cu tot ce i-a cazut si lui pe mana dar tot timpul dracusorul VW din mintea mea stergea orice impresie favorabila Hondei. Pana acum ceva timp cand am inceput sa rad isteric pentru ca a venit la mine cu un Civic EG3 din '93 (motor 1.3 75hp) si mi-a zis ca o sa ma faca sa tresar. Zis si facut. Dupa 20 de min de "teroare" inima imi batea de parca m-am dat jos dintr-un carusel si ce sa vezi, acul de la benzina se incapatana sa stea pe loc. Si cum urca acul de la turometru spre cele 9000 de ture... De aici au inceput problemele si situatia se prezinta in felul urmator: Ce imi recomandati sa cumpar tinand cont ca ambele masini se invart in jurul aceluias pret ? Aspect exterior: pentru mine e totuna, mi se par extrem de reusite amandoua. interior: destul de oribil in civic, dar nici cu interiorul golfului "nu mi-e rusine" Performante Incerc sa gasesc un + pt golf dar mi-e tare greu. Se stie ca japonezele sunt mai fiabile, mai performante si asta o spun eu, inrait VAG. Motoarele de pe civic ma incanta muuult mai mult, de exemplu 1.6 VTEC cu 160 cp sau 1.6 simplu cu 125 cp, chiar te lasa masca. Sa nu mai zic de consum. Nu va povestesc ce consum fac civicurile pt ca veti avea aceeasi reactie pe care am avut-o si eu initial. :) O alta problema este ca motorizarile cele mai raspandite pe Civic sunt pe carburator iar cele de pe Golf stiu ca sunt pe injectie. Aici ar fi un intreg versus si nu stiu ce sa zic, dar inclin spre injectie. Dotari Aici e o problema. Golful il gasesc mai cu un A/C, mai cu un ABS, geamuri electrice, in schimb Civicul sta ceva mai prost la capitolul asta, cu toate ca, spre bucuria mea, mai toate au trapa. :) Daca mai sunt si alte aspecte de luat in considerare pe care eu le-am omis, sariti ! As aprecia foarte mult sfaturile voastre si mai mult decat atat cred ca este chiar un versus interesant, am gasit un versus VW vs Honda dar cautam ceva mai specific. |
Re: Honda Civic '92-'95 Vs. VW Golf MkIII
La Civic doar 1.3-ul este carburatie, din cate stiu eu. Restul sunt injectie.
Eu as alege Civic. Dar pt tine as zice sa alegi Golf, daca ala il ai in suflet. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
(EG3/1.3 L; 75 PS) LSi (EG4/1.5 L 90 PS) ESi (EG5/1.6 L SOHC VTEC 125 PS) VTi (EG6/1.6 L DOHC VTEC 160 PS) Astea pe Hatchback-urile europene, altfel mai sunt multe variante de motorizare. Referitor la alegere nu as putea sa compar Golf III cu Civic EG. Avantaj Golf -spatiu - model VR6 - cu un mare dezavantaj de consum. Avantaje Honda - fiabilitate - finisari - motoare - desing - stabilitate - fun - potential si costuri de tuning De consumat nu consuma foarte putin, depinde si cat de grea este "talpa". :) Daca-ti iei cauta un VTEC, este mare diferenta si de putere si de senzatie. Daca mai vrei niste sfaturi da-mi un privat. Zi buna! |
Eu am ramas placut impresionat de un del-sol 1.6 125cp ( acelasi motor ca pe Civic nu?)
Cum fugea masinuta aia...poate doar sa viseze un Golf de 1.6 Asa ca am votat Civic. Partea proasta : la dezmembrari gasesti orice maruntis de Golf3, dar pt civic vei cauta mai mult... |
Ca posesor de japoneza banuiesti care e raspunsul meu.:)) Golf 3 este o masina buna si usor de intretinut dar gasesti la orice colt de strada asa ceva.Civic-ul e mai rar si,dupa mine,arata foarte bine si imi place la nebunie ecartamentul lui foarte mare pentru o masina din clasa sa.Piese,daca nu gasesti in tara,se gasesc destul de usor dincolo .Eu detin de aproape 5 ani un model extrem de rar in tara si niciodata nu am avut probleme cu piesele,iar pretul consumabilelor sunt chiar OK.
|
piese la honda gasesti la orice magazin oricat de mic ar fi,daca lucra cu un depozit mare.daca nu gasesti iti iei din state intro saptamana 2 ajunge in ro;)fiind posesor de honda teas sfatui sa iti iei honda si nu vei regreta.daca vei merge cu eg6,la golf nu te mai gandesti deloc:)))
|
detin un eg4 1.5 16v
masina merge foarte bine pentru ani ei, consumu e bun,(7-8 oras) piesele sunt ieftine(ambreaj valeo 550ron) eu zic ca e foart bun pretu la piese aspect mai frumos ca sportivitate golfu pica din schema singuru avantaj golf este consumu daca iti iei tdi si atat |
eu am mers cu un civic din '88 modificat, si am ramas absolut profund impresionat. sunt masini cu un potential foarte mare, si sunt extrem de fiabile.
parerea mea e sa alegi honda civic, de preferat cu v-tec. 1.6 de 160 cp nu il iei in banii astia, dar un 1.3,1.5 sau un 1.6 125 cp iei, si sunt niste masini foarte reusite. Consuma absolut decent...se infig grav, motoarele alea parca cer sa le turezi si mai mult, si mai mult... :D si sunt si fiabile, si ieftin de intretinut. servo tind sa aiba, si ac gasesti prin dezmembrari, daca nu direct pe masina. la golf3 singurul avantaj ar fi daca ai de facut foarte multi km (da multi rau), sa te risti la un 1.9 td sau tdi, dar cu care risti sa o dai in alte filme la scurt timp (turbina cazuta sau alte nasoale). la civic...sti o treaba: e benzina aspirata...daca ii dai ulei cand trebuie si benzina ok...risti sa aiba viata mai lunga decat tine motorul. |
m-am dat odata cu un civic de 90 de cai 1.5 si m-a "dat" un preten cu unul de 125 de cai 1.6 Vtek. iti spun daca iti cumperi civic o sa uiti de golf 3. si cu 1.5 o sa uiti complet de g3.
|
un sfat daca iti iei civic tinel peste 2400 rpm la mers in oras consuma mai putin, nu ii place subturata
|
Sunt posesor de golf 3 - o masina fara nici un repros , foarte fiabila si usor de manevrat .(Motor 1.4 ABD destul de economic)
Am votat pentru civi pentru ca mi se pare un pic mai bun motor-ul tinand cont ca e 1.3 16 valve .(asta daca doresti o masina mai economica ) |
Va multumesc tuturor pentru sfaturi !
Observ in ce directie evolueaza topicul :) Din cate inteleg eu, dezavantajul civicului consta in piesele care se gasesc mai greu si suportul pe care il ai in general pentru aceste masinute, nu ? |
Cauta pe net de curiozitate Civic
H22 B18C1 B18C5 B16B K20 Le-am condus si instalat pe toate mai putin ultimul motor,ca posesor de 2 Golfuri ambele TD, prefer Honda de departe. Ma mananca palma sa scriu mai multe dar ma abtin. Condu un civic si mai vorbim! Dar nu o rajnita,roaga un prieten sa te dea cu un b16. |
Am vazut, am ramas marcat. In general am tot vizionat filmulete pe tema asta. Si hondarii mei ma indeamna sa caut un EG3 ieftin dar intretinut si sa fac swap pe urma dar pe mine nu ma incanta foarte mult aceasta idee, fiind un pic mai comod de felul meu. :)
Chiar ma bucur ca primesc opinii si pareri de la actuali/fosti posesori. Multumesc ! Topicul continua ... :) Sunt foarte curios ce avantaje/dezavataje mai ies la iveala. |
| All times are GMT +2. The time now is 11:32. |
- Copyright 2026 4Tuning