Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   E30: Coupe vs Sedan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/251379-e30-coupe-vs-sedan.html)

RacerJunior 05-04-11 21:30

E30: Coupe vs Sedan

Dorind in scurt timp sa plec dupa un E30, vreau sa imi fac temele foarte bine inainte. Am citit foarte mult pe acest subiect, dar nereusind sa ajung la o concluzie, am decis sa intreb oamenii care au detinut ambele modele.

Ce stiu pana acum ( nu sunt cert si astept confirmari ):

Stock:

Sedan:
-e mai greu, dar insesizabil
-are distributia greutatii pe punti mai buna decat la coupe
-are rigiditate a sasiului si caroseriei mai slaba decat la coupe

Coupe:
-a avut obtiune Sport ( gen 325is )
-rigiditate mai mare
-are anumite parti intarite ( gen suspensii ) -- nu sunt sigur deloc pe aceasta informatie

In versiune modificata:
Am inteles de pe bimmerforums ca, daca sudezi usile spate la sedan, se obtine o rigiditate a caroseriei mult mai mare decat la coupe ( o informatie care din nou o vreau confirmata ).

Acum intrebarea de baza ... care ar fi mai buna?
Am vazut E30-uri puternice de ambele parti
Sedan: TXA, DGH
Coupe: MOM, WPP, Covei
Va rog ... fara mistouri. Chiar nu ma pot hotari intre aceste doua.
Mentionez 3 lucruri:
- masina o voi lua inainte de a lua permisul pentru a o putea reconditiona in timp de 1 an.
- masina va rula destul de putin in forma stock ( pe partea mecanica )
- motorul, cel mai probabil va fi 2.5 12v.

Maniak22 05-04-11 21:42

Re: E30: Coupe vs Sedan

Depinde de tine..... va fi a ta personala sau a familiei? Vei duce si pe altii cu ea? Ca poate nu iti place de fiecare data sa iesi din masina sa poata intra altul pe locurile din spate....

Totusi ce te framanta rigiditatea asta? Stii sigur ca vei face accident?:):):) Bagai un rollbar si va fi mai rigid ca un Hummer:):)
Si cu usile spate sudate m-ai spart :):):)........ chiar ai in plan asa ceva? Eu nu cred :):):) Ai fantezii de liceu:):) asa ca mai bine ia-ti permisul inainte si iti spun foarte serios ca trebuie sa stii sa conduci nu sa te salveze "rigiditatea":):)

RacerJunior 05-04-11 21:44

Va fi masina mea personala. Mai mult de 2 persoane nu cred ca vor intra in ea niciodata.

Iar relativ de accident ... e bine sa fii preventiv. Unele lucruri se intampla si fara sa fie vina ta.

Maniak22 05-04-11 21:46

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4230594)
Va fi masina mea personala. Mai mult de 2 persoane nu cred ca vor intra in ea niciodata.

Iar relativ de accident ... e bine sa fii preventiv. Unele lucruri se intampla si fara sa fie vina ta.

Iar curiozitatea mea ar fi.... in jur de ce suma vrei sa te incadrezi cu masina? Drum + Masina propriu zisa
App.... parerea mea e ca tot una de care iti iei daca o gasesti in stare buna si la bani buni numai sa gasesti asa

RacerJunior 05-04-11 21:48

2000 euro. Masina nu e obligatoriu sa vina din Germania. Se poate si din RO daca gasesc ceva frumos.

Maniak22 05-04-11 21:51

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4230615)
2000 euro. Masina nu e obligatoriu sa vina din Germania. Se poate si din RO daca gasesc ceva frumos.

2000 de euro?:):):):):):)
Daca o iei de afara platesti la cel mai mic motor inscrierea 2000 de euro:):)
Sau ca tot romanu motor mare si pe Bulgaria?

RacerJunior 05-04-11 21:53

Gasesti acte la un pret rezonabil. Am gasit acte pentru coupe la 20 mil.
Cine spune ca trebuie sa fie 2.5 in carte? Dar suntem putin off-topic.

Maniak22 05-04-11 21:57

Cine spune ca trebuie sa fie 2.5 in carte? Dar suntem putin off-topic.[/QUOTE]

RAR-ul cand o treci pe numele tau....
Bafta la sudat

morpheusmaster 05-04-11 22:04

RJ nu se compara coupe cu sedanul. Daca vrei sa o faci de salon atunci da, ai putea avea nedumerirea asta...dar asa >>>COUPE FRATE! Nu stiu ce mai stai pe ganduri.

Degeaba sudezi usi & shit...altfel arata un coupe modificat decat un sedan modificat. + la coupe ai portierele mai lungi, stai altfel in masina fata de sedan...

dar...cu 2000e nu faci treaba mai ales daca vrei sa'ti aduci masina din Germanik.

Cu 2000e iti iei ceva frumusel de prin tara care daca il reconditionezi 1 an de zile ajunge sa fie chiar ok.

Oricum ar fi: multa bafta!

& go coupe ;)

Maniak22 05-04-11 22:18

Sau iti iei direct pisica de banii astia si numai ai chiar atatea batai de cap si mai putini bani bagati. Dar nu te poti caca in gusturile omului:)

turb0 05-04-11 22:23

am avut 3 coupe-uri pana acum. nu se compara coupe-ul cu sedan-ul. Cum nici la E36 coupe-ul nu se compara cu sedan-ul. Comfortul din coupe este ok ( pentru sofer si pasager dreapta ) - pe cand la E36 coupe comfortul este super pentru sofer si 3 pasageri.
ON: E30 coupe !

alexone 05-04-11 22:24

Orice masina coupe are o alura mai sportiva nu doar e30.
Daca esti tanar si nu ai familie, obligatii, clar trebuie sa iei coupe.
E mai sexy. ;)

RacerJunior 06-04-11 08:27

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 4230696)
RJ nu se compara coupe cu sedanul. Daca vrei sa o faci de salon atunci da, ai putea avea nedumerirea asta...dar asa >>>COUPE FRATE! Nu stiu ce mai stai pe ganduri.

Degeaba sudezi usi & shit...altfel arata un coupe modificat decat un sedan modificat. + la coupe ai portierele mai lungi, stai altfel in masina fata de sedan...

dar...cu 2000e nu faci treaba mai ales daca vrei sa'ti aduci masina din Germanik.

Cu 2000e iti iei ceva frumusel de prin tara care daca il reconditionezi 1 an de zile ajunge sa fie chiar ok.

Oricum ar fi: multa bafta!

& go coupe ;)

De salon nu va fi. Va fi de strada. Nu o voi modifica la exterior. Cel mult M-tech 2.
Cu 2000 euro nu fac treaba cu Germania? Din cate am intlees un urs cu tot cu transport poti sa aduci la vreo 1500 euro. Dar oricum ... nu cred ca ma complic eu atat. Se gasesc ursi frumosi si in RO.

@Maniak22
Nu imi iau pisica din cauza greutatii mai mari si a rigiditatii mai slabe.

@turb0
Relativ de asta, ma uitam acum cateva zile la spec-urile E36-ului. Cum se face ca E36 M3 Sedan are acceleratia mai buna decat a E36-ului M3 Coupe la acelasi motor ?

Nastase Bogdan 06-04-11 09:32

E30 coupe fara discutie8)
Eu cand am combinat Opelul pe Urs, daca mi se oferea un urs sedan as fi refuzat..nu imi place deloc sedanul de la E30:rolleyes2

sLi4bmw 06-04-11 13:36

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4231348)
De salon nu va fi. Va fi de strada. Nu o voi modifica la exterior. Cel mult M-tech 2.
Cu 2000 euro nu fac treaba cu Germania? Din cate am intlees un urs cu tot cu transport poti sa aduci la vreo 1500 euro. Dar oricum ... nu cred ca ma complic eu atat. Se gasesc ursi frumosi si in RO.

@Maniak22
Nu imi iau pisica din cauza greutatii mai mari si a rigiditatii mai slabe.

@turb0
Relativ de asta, ma uitam acum cateva zile la spec-urile E36-ului. Cum se face ca E36 M3 Sedan are acceleratia mai buna decat a E36-ului M3 Coupe la acelasi motor ?

un sedan oricand e mai usor decat un coupe ! :) (stock)

All times are GMT +2. The time now is 00:28.

- Copyright 2026 4Tuning