![]() |
Dacia Papuc vs. Dacia Berlina
3 Attachment(s)
Sunt dezorientat in privinta alegerii intre doua masini, aproape acelas model dar cu o caroserie diferita. Nu vreau ca din cele doua sa folosesc pentru munci, transport etc...ci doar pentru interes personal si pentru modificari pe viitor.
Imi plac amandoua la fel de mult, dar unii spun ca, caroseria de Pick up ar fi mult mai rezistenta si mai legata ca cea de berlina...este adevarat? Doua Dacii din acelas an 2004, Dacia Papuc 1.6i(injectie) 4x4, Double Cab si Dacia Berlina 1.4i(injectie)2004. Pretul de achizitie pentru Pick up intre 1800-2000 euro si pentru Berlina intre 1300-1800 euro depinde cat de bine arata si cat de intretinuta este la pretul asta. Care credeti ca ar fi mai bine sa aleg intre cele doua? pe mine ma intereseaza caroseria in mod special si partea tehnica, aspect, nu taxe etc si consum ... |
Re: Dacia Papuc vs. Dacia Berlina
fara suparare iale pe amindoua daca ai bani si iti plac
|
Quote:
|
Poti avea confortul si consumul redus al 1400 berlinei si carlig remorca pentru o remorca - daca vei dori sa duci incarcatura cat un camion...
Camionul (papucul) are o suspensie spate ... rigida care consuma... 4 x 4 ? Papucul loveste si campul neted... |
eu as alege pick-up-ul, strict pentru ca are potential mai mult de "tuning" sau mai bine zis mi-ar placea sa vad una modificata bine :lol:
|
Quote:
|
Papuc cu tractiunea numai in fata... Ca sa nu dai banii degeaba. Atentionez si ca papucul - cu sau fara cabina dubla - nu este facut sa mearga fara incarcatura. A fost creat pentru transport sarcini grele. De exemplu nu este de neglijat sa ai anvelopele varza ... mergand cu el gol. Sau randament redus de franare din cauza de repartitor ( va mai amintiti ca erau in clasa autoutilitare cu restrictie de viteza sub autoturisme , cand au aparut pe sosele ?)
|
Quote:
|
Daca dacia berlina are 3 suruburi la roti (si 13 "), este drept ca papucul cu 4 este mai actual si diametrul rotii este mai mare... Nu diametrul conteaza ci legislatia - contra - a 3 suruburi pe roata...
Quote:
|
Quote:
|
Avand bena, cred ca singurul tuning admis peste bena este caroseria aceea omologata din poliester armat cu fibra... Iar sub aceasta , nu se admit persoane la transport.
Versus, berlina ramane un autoturism comod cu suspensie moale , unghiuri de caroserie cam clasice dar solide. Suporta tuning mai tolerat din punctul de vedere functional (argumentul cel mai obisnuit al cerberilor). |
Quote:
|
Este adevarat ca pe papuc barele din teava stau mult mai bine spre deosebire de berlina... Desigur, oglinzile retrovizoare poreclite ureche de elefant au un unghi mai larg de vizibilitate.
Lungimea papucului duble cabine este mai mare si creeaza dificultati in mai toate locatiile de parcare. |
Quote:
|
Daca vrei tuning pe partea tehnica, se recomanda un papuc.
De ce? Simplu. Din cate am inteles incape pe suporti motorul de pe 318is. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:13. |
- Copyright 2026 4Tuning