Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Vopsirea blocului motor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/24620-vopsirea-blocului-motor.html)

Rama_Jupanu 03-10-06 19:58

Vopsirea blocului motor

As vrea sa vopsesc si eu blocul motorului, maieu de pe spate de la frana, etrierul .Care ma ajuta si pe mine sa imi spuna ce vopsea sa folosesc si cum sa fac ast rasp voastre

Bogdan YBR 06-10-06 22:07

Re: Vopsirea blocului motor

exista in autovit vopsea speciala care rezista la temperaturi ridicate. toate culorile banale si la un pret de nimik 15 lei/tub. vopseaua este tip spray si vei avea nevoie de 2-3 tuburi pt etrieri la bloc evaluezi singur.poti si cu 1tub pe etrieri dar am zis 2-3 sa iasa keva frumos. PS degresat inainte curatat bine dar rugina jos :)) bafta

Rama_Jupanu 07-10-06 03:03

autovit unde e ca nu stiu:D :?:

Alexutzzz 07-10-06 03:33

targu de la vitan...ala de masini...cum intri in targ..in dreapta...unde vand aia piese ....e un stand policolor....si acolo;) gasesti...la ala ....sau daca u mai vand aia pe la standuri...( la policolor are o calitate mai buna vopseaua)

DACIA-Wrc 29-10-06 10:48

aha, deci in cluj la magazinul selgros se gaseste vopsea neagra si gri special pentru tobe galerii si motoare
rezista pana la 800 grade celsius
tie cam asa ceva ti-ar trebuii
un tub de spray are 400ml
in blocu motor nu cred ca ai mai mult de 500 grade, deci teoretic ar trebuii sa fie ok
la etriere poti folosi si din aia.....
era si pe rosu verde galben albastru negru gri argintiu auris si inca 2 culori
10 in total
un tub de spary era 115 mii lei..
eu cu unu din ala mi-am vopsit capota cand am zgariat-o sa nu vada tata ...ca era duminica si nu gaseam vopsitor...deci cu un spary poti vopsi o capota in 2 straturi...deci teoretic ti-ar ajunge pt blocu motor
numa bine, astept poze

turbojack 30-10-06 02:10

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 602875)
....
in blocu motor nu cred ca ai mai mult de 500 grade, deci teoretic ar trebuii sa fie ok
...deci cu un spary poti vopsi o capota in 2 straturi...deci teoretic ti-ar ajunge pt blocu motor
numa bine, astept poze

Un bloc motor nu ajunge niciodata la 500 de grade...:):):) ,daca ar fi asa ,ar iesi apa din el ca un gheizer pe unde ar apuca...
Se poate folosi vopsea obisnuita (si nu de inalta temperatura),dar recomandabil bicomponent(cu intaritor).Cea din spray nu e buna, deoarece interactioneaza cu uleiul /benzina chiar si dupa o perioada mai indelungata de timp.Important este sa fie foarte bine degresat.

In alta ordine de idei,o capota nu o vopsesti cu un spray la 2 rinduri ,nici macar daca e de Tico. ;)

DACIA-Wrc 30-10-06 10:01

eu in criza de bani am reusit...
eu ziceam ca ala de 800 e grade ar fi ok pentru motor pentru ca sigur va rezista
apoi fiecare face cum crede , dupa posibilitati
nici nu cred ca mot6oru are mai mult de 200 de grade, da mno am zis 500 asa cu marja de eroare :D

panaitescud 02-11-06 00:24

E cel mai bine sa-l pui in masina asa murdar si sa mergi la spalatorie auto , va iesi ca nou curatat sub presiune cu apa fierbinte solutie speciala pt degresat.cost 5 lei.eu am vopsit blocul motor cu emaur negru .capace culbutori rosii care tin fb si acum.orcum pareri sunt mai multe!!
spor la treaba !

All times are GMT +2. The time now is 16:00.

- Copyright 2026 4Tuning