![]() |
Megane Sport Turbo stock si cu Unichip
1 Attachment(s)
Masina este versiunea "veche " de 224 cp si 300 Nm declarati. A scos exact atat pe dyno, aviz amatorilor suspiciosi de "darnicia" dinamometrului nostru. Deci Creatorul Automobilelor e foarte corect cu ce declara. Masina face stock 0.85 bari. Noi am facut-o sa faca 1.05 bari si o crestere frumoasa de putere si cuplu a aparut.
Suspiciosii vor spune iar ca e mica cresterea, dar e REALA si de retinut e ca masina dupa Unichip face o putere si un cuplu vizibil mai mari decat Audi S3 lui Andrei Tentean dupa modificarea completa a evacuarii si un flashtuning, toate acestea pe acelasi dyno masurate. Atentie, intre timp masina lui Andrei a primit alta turbina si alt soft... Si nu mi se pare ca Renault a facut un marketing agresiv acestui model sau ca proprietarii au o aura similara 1.8 turbo cu flash... Pe de alta parte mai avem de munca, turbina fiind capabila si de 1.2 bari, lucru reusit, ar nu in conditii care sa ne convina si noua si lui ECU... Oricum pentru asta am muncit 14 ore legate. |
Re: Megane Sport Turbo stock si cu Unichip
1 Attachment(s)
A sosit si versiunea noua care s-a aratat initial mai slaba, dar in schimb mai dornica sa fie tunata, noi reusind peste 250 cp cu Unichip si un filtru sport. Masina e o reala bucurie la condus.
|
la primul grafic e cam ciudat ca ati marit presiuna in trubian cu 0.2 si ati obtinut doar 14 cai si 32nm
sunt alte motoare ASPIRATE si mai mici care castiga atat din filtru sport si unichip vezi https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1153239415 al 2-lea RS e ok :) |
Cresterile de putere le stabileste in final motorul, cu toate dorintele clientului si insistentele tunerului. Unele sunt mai ascultatoare, altele nu.
|
Salut ! fara a fii circotas daca tu esti multumit cu 14 ore lucrate si doar 14 cp in plus mai ales ca masina pe grafic intre 5000rpm si 6000rpm are o cadere care de fabrica nu exista , esti super tare !!!!!
Iar la a doua ce sa mai zic intre 5250 rpm si 6000rpm se pastreaza caderea dar mai mica de acesta data !Sincer un adevarat progres fata de prima dar foarte greu obtinut !!!!! Cu respect , Ceky |
1 Attachment(s)
Acum clientul 1 a venit ca vrea o harta pentru nevasta-sa "ca o cam frige mai nou" si apar gelozii. I-am facut una cu 0.5 bar in loc de 0.8 stock si alta noua pentru el de 1.2 bar. Ce vedeti cu 245 cp e 1.1 bar. Evident si un buton ca sa schimbe hartile din mers.
|
1 Attachment(s)
Alt client, alta masina, alte puteri.
|
Am si eu un Peugeot 307 1.6HDI 110CP din 2006, ce imi puteti recomanda pt o crestere a performantei?
|
in primul rand eu iti recomand sa nu mai faci offtopic pe forum ... iti da cam 0.5 cai putere
|
Interesant......am un Megane RS , i-am schimbat evacuarea ( catalizatorul a ramas) si filtrul de aer din cutia de admisie originala si masina are 238 cp si 312Nm. Dupa ce am schimbat si intercoolerul cu unul de la Forge , puterea a ramas 238, dar a scazut cuplul la 298Nm. Diferenta e ca inainte dupa 6000r/min curba de putere cadea, iar acum creste pana la 6480r/min
|
@Renault RS posteaza si tu fisele de dyno sa le vedem si noi.
|
1 Attachment(s)
Astea sunt graficele cu cele 3 masuratori , se pare ca nu am tinut minte cuplul la ultima masuratoare. Prima masuratoare este cu masina stock, a doua este cu evacuare , filtru conic. A treia este cu filtru in carcasa originala , cooler schimbat si evacuare.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:21. |
- Copyright 2026 4Tuning