Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   am nevoie de o parere in domeniu audio (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/24319-nevoie-parere-domeniu-audio.html)

Gabriel_xenon 28-09-06 00:04

am nevoie de o parere in domeniu audio

3 Attachment(s)
Mi-am cumparat 2 difuzoare Jensen XS1212 de la cineva noi noutze in tzipla cu cutie la ele...
am dat pe ele 150 ron/bucata
ce zicetzi merita banii??
le-am cumparat fara incinta
ma gandeam sa fac incinta ca cea din poza...

voi ce sugeratzi??

P.S: sa imi incapa intr-o dacie nova:D

Speaker SystemSpeaker Type Passive
Nominal (RMS) Output Power 175 Watt
Max (RMS) Output Power 525 Watt
Response Bandwidth 20 - 1000 Hz
Input Impedance 4 Ohm
Output Level (SPL) 91 dB
40 oz. Magnet
Speaker system speaker type Car subwoofer driver
Speaker system car speaker diameter 12"
Speaker system nominal (RMS) output power 175 Watt
Speaker system response bandwidth 20 - 1000 Hz
Speaker system input impedance 4 Ohm
Speakers system connectivity technology Wired
Speaker Diameter:Car Speaker Diameter 12"

Gabriel_xenon 28-09-06 04:00

Re: am nevoie de o parere in domeniu audio

:( .... nu stie nimeni???

bulu 28-09-06 04:24

Quote:

Originally Posted by Gabriel_xenon (Post 568072)
:( .... nu stie nimeni???

Incinta de obicei se calculeaza ca sa sune bine , dar eu nu am calculat-o si suna super.Ideea e sa ai cat de cat o notiune a volumului pe care il folosesti.
O parere ar fi sa iti faci sa iti incapa cat mai bine in portbagaj(daca mai vrei asa ceva)
Eu am solenza si e acelas portbagaj la ca nova.L-am facut pana in umflatura de pe podeaua portbagajului care e de la gura de benzina ca daca nu statea stramb(ridicat pe ea) si o inaltime de 46 cm(m-am dus pana sus la politza).
Eu am un singur dif de 12 si asa ca nu e dintr-o parte in cealalta dar la 2 iti recomand lucrul acesta.
Daca vrei compresie fa niste volume mici mai ales ca nu ai putere f mare (un 25-30L/dif)
Daca vrei refel care suna mai tare sa le faci de vreo 45L/dif.
Portul eu l-am facut de 4X42X20cm(Latime x Inaltime x Adancime).
Pt 2 dif poti face 2 camere separate iar portul la amandoua sa fie pe centru.
Bineinteles ca poti sa folosesti si tub bass-reflex.
Ramane alegerea ta.

cls21b_EVO 28-09-06 09:08

Creativitatea este cel mai important factor in construirea unei cutii , parerea mea.Nu tine numai de design ,ci si de sculele care le folosesti. De exemplu ...dak nu ai un anumit tip de scula , inceark sa fii cat cat creativ si gaseste o metoda alternativa.Unele dintre cele mai bune cutii care le am vazut erau facute numai cu soricelul sau cu fierastraul circular..
!!NU!! incerca sa o faci la nimereala , sansele sunt foarte mici sa ti iasa ...incearca sa inveti tu sa o calculezi cum trebuie , dupa parametri difuzorului ,dar dak nu poti roaga pe cineva de p aici sa te ajute ...nu uita, orice difuzor poate sa sune bine dar numai si numai dak are o incinta adecvata ..."o casuta comfortabila" sa zicem ;)
Spor la treaba!

Gabriel_xenon 28-09-06 13:02

daq aceste 2 difuzoare sunt identice cu cele din incinta de mai sus..
merge sa copiez exact aceeasi parametzii ale acelei incinte...pt k aia se aude beton :D

appo... e ceva de capul difuzoarelor??...
io le-am auzit pe cele din cutiia aceea si rupe...

pareri privind calitate/pretz??

bulu 28-09-06 22:04

Quote:

Originally Posted by Gabriel_xenon (Post 568379)
daq aceste 2 difuzoare sunt identice cu cele din incinta de mai sus..
merge sa copiez exact aceeasi parametzii ale acelei incinte...pt k aia se aude beton :D

appo... e ceva de capul difuzoarelor??...
io le-am auzit pe cele din cutiia aceea si rupe...

pareri privind calitate/pretz??

Dupa parametrii sunt programe diferite care dau rezultate diferite.
Cutia aceea poti s-o copiezi,dar ai putea sa o faci sa sune si mai bine (nu crede ca aceea e cutia perfecta).Dupa cat vad eu este in compresie( sau are reflex pe spate?).In compresie daca respecti un anumit volum iese beton ca sunet dar nu ai asa multa putere ca in bass-reflex.
Daca vrei compresie din acea cutie nu trebuie sa aiba nici cat un ac pierdere de aer pe ea(ca sa sune bine)- sa fie izolata cat mai bine si cu cat mai tare cutia cu atat mai bine.

Gabriel_xenon 28-09-06 22:23

nu prea ma pricep bine la acesti termeni...
cum se aude mai profund bassu...mai gros...
in reflex sau in compresie??

xxdadixx 28-09-06 22:42

un seald bun iti misca scaunele la fregvente f joase, seald-ul loveste in tine nu in masina.

Gabriel_xenon 28-09-06 22:45

pai si daq ii fac cutie sealed...nu se duc difuzoarele??

bulu 29-09-06 00:35

Quote:

Originally Posted by Gabriel_xenon (Post 569044)
pai si daq ii fac cutie sealed...nu se duc difuzoarele??

:) ... nu se duc, bine este adevarat ca in sealed se ventileaza mai putin, asa ca e bine ca ampu sa nu aiba distorsiuni(sa le reduci cat poti de mult). Compresia da un sunet plin (scurt si jos de obicei este basu gen concerte daca ai stat langa boxe) iar reflex suna mai lung si face ca masina sa trepideze mai mult dar basul nu este la fel de percutant, este putin mai moale.
Eu am pus mai multe difuri de 12 tzoli cu parametri diferiti pe aceeasi cutie si toate suna super bine.Cutia are 47 inaltime, 40 adancime si 36 latime iar portul este sub dif are 30 adancime 33 latime(36-2xgrosimea lemnului) si 4 cm inaltime.Portul este lung iar suprafata aerului este echivalenta a unui port de 13cm diam.Viteza aerului nu este foarte mare pentru difuri de pana in 200-300 RMS si il face sa sune destul de jossi bine mai ales pe melodii hip-hop gen 50cent.

LooSeR 30-09-06 13:58

Unde putem vedea ce parametri ar treb sa indeplineasca o incinta ( volum .. bas reflex sau nu .. etc ) pt diferite puteri diametre etc.

blak 30-09-06 17:21

Seald mi se pare cea mai proasta alegere daca nu mergi pe SQ...

All times are GMT +2. The time now is 21:01.

- Copyright 2026 4Tuning