![]() |
cine gaseste rezolvarea ???
2 Attachment(s)
cine are o logica pentru "problema" respectiva ??
|
Re: cine gaseste rezolvarea ???
Triunghiul de jos s-a umflat putin in ipotenuza si a facut loc unui patratel :D
|
poate e prea de dimineata...dar eu nu vad "problema"...
pt ca triunghiul rosu si cel verde au fost inversate? |
primu triunghi e format din 4 piese. daca iei piesele si le pui in alta ordine, ca in triunghiul al 2-lea, dar pastrand dimensiunile primului triunghi, observi ca a ramas un spatiu liber. de unde ??? :D
|
in interiorul /\ mare sunt 2 /\ mici (rosu si verde inchis).
in prima configuratie catetele /\-ilor MICI (3 patratele - 5 patratele) permit asezarea celor 2 bucati (portocaliu si verde deschis) una peste alta.... din cealalta configuratie (2 - 8 patratele) rezulta gaura. |
pai suprafata celui de-al doilea triunghi e cu un patratel mai mica ... desi piesele au exact aceeasi suprafata si in primul si in al doilea triunghi ...
|
2 Attachment(s)
uite am pus 2 poze...cu config de care ziceam si cu o modif a triunghiului initial
|
Eu am zis bine , de fapt triunghiul al 2-lea e patrulater pentru ca ipotenuza e formata din 2 linii putin inclinate care se imbina unde se unesc pisele. Sau am eu probleme cu vederea :rolleyes2
Daca va uitati la intersectia ipotenuzei cu patratele din background vedeti ca se intersecteaza in puncte diferite fata de triunghiul de mai sus. |
|
am zis bine, nu trebuie sa fac o vizita la oftalmolog 8)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
hai k iti dau eu alta problema ..
se da o mashina care merge pe autostrada cu 140 km / h ... sa se determine viteza mashinii roshii ... |
Quote:
|
alta intrebare ce marca era?
|
pare un Audi rs6? :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:59. |
- Copyright 2026 4Tuning