![]() |
motiv(e) deces subwoofer power akoustik
un prieten are un subwoofer power acoustik fubar 12w
◦Power Handling: 1800 watts ◦RMS: 800 Watts ◦Dual 4 ohm voice coil ◦Die cast aluminum ◦Royal Blue Finish With Diamond Cut ◦Non-pressed laminated paper cone ◦Chrome finish back plate ◦Large foam rubber surround ◦1-piece rubber gasket ◦Black poly-cotton spider ◦Woven tinsel lead through spider ◦Chrome push terminals ◦Magnet 200 oz. ◦Voice Coil 2" BASV ◦SPL: 91 dB ◦Fs: 36 Hz ◦Vas: 1.91 cub.ft. ◦Qms: 5.71 ◦Qes: 0.502 ◦Qts: 0.462 ◦Xmax: 0.4" ◦Sealed box: 1.2cu. Ft. ◦Ported box: 2 cu.. Ft. ◦Tuning: 40 Hz ◦Port Size: 4"(dia)x8.75"(length) ◦Number of ports: 1 prietenu are o incinta (nimic la masina nu e facut de mine adica incinta , conectica , instalare) cu pereti mari din pal de 18 mm , pereti neramforsati , incinta neantifonata port L deci incinta are urmatoarele caracteristici dimensiuni exterioare 800 mm lungime , 380 mm inaltime si 500 mm adancime pal 18mm port l litraj interior total 119 litri litraj dislocat de port 47,25litri litraj dislocat de difuzor 4,42litri litraj util 68,5litri fb=32,6 ( fs difuzor 36 hz) pereti mari neramforsati cred ca nu am omis nimic amplificatorul este jbl14001 Grand Touring Series Class AB Monoblock Car Amplifier RMS Power Rating: 4 ohms: 1200 watts x 1 chan. 2 ohms: 1500 watts x 1 chan. LED power and protection indicators Tuned Bass EQ (0-12 dB bass boost) Preamp RCA outputs Cast-aluminum heatsink JBL patented DBOC (Dynamic Bass Optimization Circuitry) Variable low-pass filter (32-320 Hz, 12 dB/octave) CEA-2006 compliant amplifier Frequency response: 20-330 Hz Dimensions: 18-9/16"L x 10-3/8"W x 2-1/8"H 4-gauge power and ground wiring is required for installation. Contact us for information regarding a discount on select amplifier kits when purchased together with this amplifier. Authorized Internet Dealer 1-year Manufacturer's warranty subwooferul a fost legat in punte varianta 1500w la 2 ohmi . acum ii rog pe cei care se pricep cu adevarat sa ne ajute cu niste raspunsuri , de ce i sa ars subwooferul omului , specific ca Low-Pass Crossover Frequency 32 - 320 Hz , era dat la 140 hz desi incinta era acoradata la 32,6 hz (fs-ul difuzorului fiind 36hz) iar Bass Boost 0 - 12 dB , era la 6db . conectica e de 15-20mm circumferinta sau 8 mm diametru , deci cine se pricepe si gaseste cv greseli e rugat sa le semnaleze. va multumesc anticipat . |
Re: motiv(e) deces subwoofer power akoustik
neconsiderandu-ma expert :) sau alte prefixe :)
eu vad 3 probleme si cateva necunoscute: 1. cea mai importanta lpf 140... e mult si probabil cauza principala 2. bas boost e porcarie, ala trebuia lasat inchis 3. fire prea subtiri necunoscute: ce acumulator? varsta lui? suplimentarea "-" de pe caroserie pe acumulator exista? cat a functionat in regimul asta? in ce masina era instalat? s-a ascultat cu portbagajul deschis? |
ms. bigu si esti modest
masina e dacia super nova , deci monovolum , subwooferul fix cat portbagajul bateria zice baiatu ca nu e f. veche , am uitat sa precizez suplimentare nu exista deci el a cumparat tot sistemul , adica subwoofer , amplificator si conectica sh , si la instalat pe masina cu setarile la amplificator lasate de fostul proprietar "priceput" eu iam gasit si i-am enumerat cam aceleas greseli . |
Bateria este o posibila cauza, daca este cea stock, curentul max furnizat de ea este de max 500A in scurt si daca mai e si obosita in sarcina tensiunea va scadea foarte mult, curentul cerut va fi mare, bateria nu va furniza=>distorsiuni=>distrugere mecanica a difuzoarelor
SI setari proaste din player si/sau din amplificator. |
Nu e tweeter sa se strice de la distorsiuni.
Am rulat si eu niste woofere in regim subwoofer cu reglaje de gain pe joase, aproape de puterea nominala, fara filtru si cu suspensia ciupita si n-au avut nici pe dracul. Deci nici LPF 140 nu are influenta. Bobina era ventilata ? |
Si daca nu era ventilata, ceea ce este imposibil, el ce putea face?
Facem pariu ca lpf-ul deschis la 140 , cu o conectica si acumulator corect dimensionate tot se face parizer bobina? Nu instantaneu, dar foarte repede? :) raman la parerea mea, putin curent, cabluri subtiri, reglari proaste. Sanatate! |
Ca sa evit o eventuala polemica, am cautat pe google, si se pare ca nu este caz solitar.
Conform unor review-uri de pe ecoustics.com, mai multi useri s-au plans ca s-au stricat la nivele mici de putere. Mai sunt si alte site-uri care raporteaza aceeasi problema. |
in primul rand wooferul acela nu rezista la 800 w rms never-ever,are o bobina de tot rahatul de 2" si racirea nasoala.real rezista undeva pe la 500 rms(cu indulgenta).power akoustik-urile sunt cunoscute pt puterile umflate declarate de producator.acel amplif e mult prea puternic pt woofer si chiar reglat cu grija daca iti scapa mana pe volum necontrolat se alege prafu foarte repede de fubaru acela.deci...cauza este putere mult prea mare bagata in acel difuzor(in principal).
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:34. |
- Copyright 2026 4Tuning