Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii machete (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete.html)
-   -   Comparatii Intre Machete Auto/Moto (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete/237547-comparatii-machete-auto-moto.html)

model collector 23-12-09 23:41

Comparatii Intre Machete Auto/Moto

10 Attachment(s)
Deschid acest thread pentru a intelege toata lumea cat mai clar:
1.Se compara masini de aceeasi scara. Ex: 1/18 cu 1/18 1/24 cu 1/24 etc.
2.Se compara acelasi model de masina. Ex. Mercedes SL model 2003 si Mercedes SL model 2003, nu Mercedes SL 2003 cu Mercedes SL 2010.
3.Comparatie trebuie sa fie insotita de fotografii calitative in care sunt prezentate ambele masini. Fotografiile cu ambele masini(intr-o singura fotografie, constituie un avantaj).
4.Limita pentru fotografii este de 24 fotografii/comparatie.
5.Fiecare este liber sa comenteze in limita bunului simt si strict pe tema comparatiilor.
6.Voi muta toate comparatiile din topicul precedent!

COZMESCU ALIN

Imi cer scuze ca m-am mutat peste postul lui model collector insa altfel nu am avut cum!

Deschid acest topic cu Alfa Romeo 8C- Bburago vs.Welly 1:18

model collector 23-12-09 23:44

Re: Comparatii intre machete

9 Attachment(s)
poze inca:

steaua23 24-12-09 10:15

Inafara de profilul cauciucurilor si niste detalii minuscule la interior, modelul celor de la welly e 3 clase peste. Totusi nu inteleg de ce e diferenta si de dimensiune. Aici as merge pe mana celor de la bburago pt ca 8c competitione e o masina mica.

kagula_89 24-12-09 11:05

am si eu 2 alfa.din pacate am scris doar un review.nu am facut si poze.acum una dintre ele nu mai arata ca inainte.

dolb 24-12-09 11:09

Cea de la Welly este mult mai bine detaliata ! Oricum se stie ca bburago nu mai fac machetele de pe vremuri! Si asta s-a dovedit si azi !

Racer21 24-12-09 11:29

Welly...

cu putin mai mai detaliata la toate capitolele (motor, interior, exeterior), insa ma asteptam ca BBurago sa fie mult mai urata, dar se pare ca nu este. Oricum, ori BBurago este off-scale ori Welly (dar cred ca mai degraba BBurago)

bmwh548 24-12-09 12:24

1: La ambele variante etrierele sunt piese separate fata de discuri? Daca da, cam ciudat ca sunt montate pe dos la unul din modele; as adauga si faptul ca discurile au dimensiuni diferite.
2: Lampa suplimentara de stop la Bburago e cam lipsa (au desenat conturul, au uitat sa vopseasca si interiorul cu rosu).
3: Grila pentru dezaburirea parbrizului lipsa la Bburago...vad ca si forma bordului in zona indicatoarelor e diferita.
4: Stergatoarele par putin mai bine realizate la Welly, dar parca sunt cam supradimensionate.
5: Avand in vedere ca Welly au copiat motorul destul de bine, ma intreb din ce SF s-au inspirat cei de la Bburago...inca un plus pentru capota motorului care are peretele izolant reprezentat.
6: Difuzorul de aer e "transparent" la Welly?
7: Fetele de portiere mai bine realizate la Welly, dar un minus pentru balamalele dog-leg evidente.
8. Interiorul realizat mult mai bine la Welly, la Bburago chiar vad ca stickerul de pe praguri incepe sa se dezlipeasca.
9: Un plus pentru Bburago in privinta prizelor de aer din fata...

model collector 24-12-09 14:19

2 Attachment(s)
Bburago se pare ca este 1:19. Atasez poze cu motorul real si inetriorul.

coman razvan 24-12-09 14:25

Eu as opta, fara nici un fel de retinere pentru Welly!

AdY9005 27-12-09 20:07

e mai bine facut 8C-ul WELLY ....... ;)

arctix 28-12-09 15:17

Welly intotdeauna au avut o acuratete mai mare in realizarea detaliilor decat competitia din segmentul asta de pret

steaua23 28-12-09 23:20

Eu am varianta Bburago acasa. Am comparat-o cu o honda s2000 autoart si am vazut ca e mai mica. In realitate s2000 e mai scurta ... deci bburago e clar subdimensionata.

DTH 29-12-09 00:29

Si eu optez tot pentru Welly datorita detaliilor :)

schumimodells 29-12-09 11:24

Eu am un Welly.

ksm170 29-12-09 14:18

Bugatti Royale - Solido vs. IXO

10 Attachment(s)
Prezint 2 machete ale modelului Bugatti Type 41 Royale Coupe Napoleon: unul este facut de Solido seria Age d'Or, celalalt este IXO, cel mai probabil de revista

machetele masoara 13.5 cm, scara corecta fiind undeva intre 1/46 si 1/47 - deoarece masina avea 6.4 m lungime

ca diferente intre cele 2 machete, ies in evidenta urmatoarele:
- modelul Solido nu are portierele din fata functionale, insa are suspensii moi si placute la atingere
- tot modelul Solido este prins cu nituri, celalalt fiind prins cu suruburi
- statueta modelului francez este mai subtire, fiind mai apropiata de realitate; cealalta este prea butucanoasa
- cele 4 patrate vitrate ale acoperisului modelului solido sunt egale, in timp ce concurenta are dreptunghiuri vitrate, nu patrate
- modelul IXO nu are semnalizatoare pe aripi
- un detaliu usor de observat: diferenta de culoare a tapiteriilor
- modelul IXO are capota vopsita in 2 culori

All times are GMT +2. The time now is 17:45.

- Copyright 2026 4Tuning