![]() |
Plexiglas
Salut, nu stiu daca am nimerit bine, as vrea sa usurez masina, si sa folosesc geamuri plexi, cam ce grosime de plexiglas ar fi indicat ? sunt de 2mm, 3mm,4mm si 5mm. La 4-5 mm am observat ca sunt cam greute. O idee ?
|
Re: Plexiglas
Quote:
|
si prinderile cum se fac? nituri sau chederele originale a masinii ?
|
pune cheder dinala universal pentru usi/ferestre(cu banda adeziva pe el) pe rama geamului(unde initial aveai cheder) si peste el pui plasticul si apoi popnituri de aluminiu dar ai grija sa nu dai gaurile prea aproape de margine fiindca o sa crape cand strangi niturile
ti-ar fi bun policarbonat fiindca este mult mai flexibil decat plexyglassul,dar e bun si asta ;) |
1 Attachment(s)
mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai spune unde se gasesc policarbonat, aici in iasi am cautat si n-am gasit decat asa.
|
Din pacate nu stiu de unde sa-ti spun sa iei fiindca cel care l-am folosit a fost "donat" de cineva :rolleyes2
asa ca daca nu gasesti pune plexy;plexy am vazut in magazinele bricostore si mr.bricolage ceva gen 1m/50cm la 50 de lei foaia parca |
Daca ai folosit plexiglas e ca si cum ai juca ruleta ruseasca cu 6 gloante. Nu stiu daca ai avut plexi de 3mm in mana sa vezi ce usor se crapa.
Pentru restul, va rog, nu mai "asemuiti" policarbonatul cu plexiglasul care e acrilat. Metodele rudimentare de prindere cu popnituri si chedere pentru geamul de bucatarie va rog nu le enumerati. |
Omul a cerut sfaturi,eu am prins policarbonat asa,un amic a prins plexyglass de 3mm la fel...
Acum daca tot ai intrat in hora baga mare la sfaturi,multi spun "asa nu" dar nimeni nu spune de ce,sau alt mod mai bun... |
Daca vrei ceva cu aspect OEM, trebuie sa cauti geamuri formate la temperatura cu aceeasi curbura si dimensiuni ca originalul sau sa scoti geamurile care le vrei inlocuite, te duci la o companie ce stie cu ce se mananca si dai comanda.
Se cumpara chedere originale, si voila. Daca vrei geam mobil devine putin mai complicat. |
Quote:
policarbonatul ala nu stiu ce sa zic nu prea mai vei prin el ...asta in cazul in care iti pui pe geamurle din fata ...plexic de 3 e ideal bafta |
La masina de vtm am folosit policarbonat pe geamurile usilor,laterale spate si luneta;luneta a facut burta,lateralele si usile stau bine,n-au crapat si sunt prinse in popnituri si ca izolan am folosit pactan(asta am avut la indemana) dar am vazut in alta parte folosit chederul pentru usi de bucatarie cu aspect si rezultate(izolatie impotriva apei) bune;
Chederul original al masinii nu se poate folosi fiindca geamurile de masina au 5-6mm grosime si o sa se balangane geamul de plastic in el,iar daca il pui fortat sta deformat,in plus sunt sanse sa iasa foarte usor din cheder fiind flexibile,e de ajuns sa apese cineva mai tare in centrul geamului ca sa iasa din cheder; Cine usureaza masina ,cum spune si kinder cauta sa o usureze,chederele de cauciuc sunt grele,chederul ala universal este foarte usor fiind foarte subtire; Geamuri mobile mai greu din plastic,dar nu imposibil,oricum se prefera gemuletele mici culisante pentru care se fac doua rame din plexyglass gros(5-8mm) cu un sant pe una din muchii ,prinse paralel pe geam,intre acele santuri urmand sa culiseze geamul mobil; Pe post de parbriz n-am vazut inca la nimeni pus plexy,FIA interzice acest lucru... |
Ma repet. Plexiglasul nu se foloseste ca si inlocuitor de geam. Nu il mai aduceti in discutie.
Noi vorbim despre Policarbonat si Lexan, care nu sunt deformabile ca un plexiglas. Sunt ferm convins ca el masina o sa o foloseasca si pe strada, nu doar pe circuit, unde o duce cu remorca acoperita. Deci ii trebuie protectie mai buna pentru apa, decat niste improvizatii de chedere. |
Practic poate sa-si puna si punga in geam, e mai usoara ca metoda dumneavoastra, asta garanteaza succesul ?
|
pai improvizatia aia de cheder e protectia pentru apa in caz ca nu ti-ai dat seama,chederul original asa cum am mai spus nu mai poate izola fiindca policarbonatul e prea subtire;eu am folosit pactan cu acelasi rezultat,adica nu mai trece gram de apa printre tabla si geam;daca geometria geamului este simpla se poate folosi orice panou din orice material care este mai usor decat sticla...asta e si scopul
Imi pare rau sa vad ca esti interesat de subiectul asta doar ca sa fii gica contra,dar un sfat practic ioc... |
Am fost foarte clar cand am spus, ca geamul de policarbonat este copie fidela dupa geamul original. Nu inteleg de ce continui cu problema grosimii. Nu are rost aici.
Iar in termeni de masa, va rog comparati densitatile si va dati seama ca oricum ai incerca, totiesi mai usor ca punctul de plecare. Iar ca sa poti obtine certificare FIA, 3mm policarbonat (sau material echivalent omologat) este ca punct minim. Incearca cu Plexiglas si discutam dupa unde s-a gresit. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:24. |
- Copyright 2026 4Tuning