![]() |
Viteza legala la voi feat.sanctiuni pt.+>>
Aici este vorba despre viteza legala pe drumurile voastre si evident sanctiunile in caz ca esti prins de depasirea ei.
In Italia pe autostrazile cu 3 benzi este limita la 130km/h,pe cele cu 4 benzi este de 160 km/h,iar pe cele cu 2 benzi (zise "stradale" ,nu autostrada ) limitarea este la 90 km/h . :( In localitati este limitata la 50 km/h ,in general. Ferrari ramine o masina de fite la vitezele astea. In caz ca depasesti cu peste 40 km/h limita,amenda este de 354 euro,10 puncte carnet (din 20) si 30 zile carnetul suspendat.Asta stiu ca am simtito pe pielea mea. Asteptam "provincia" .:) |
Re: Viteza legala la voi feat.sanctiuni pt.+>>
pe autobanda 120
in afara localitatii ( pe drumuri nationale) - 100 in localitate pe nationale 60/80 in oras 50 ----------------------- vitezele is in Km/h desi pana nu demult erau in Mph ! 100 mph = 160 km/h despre sanctiuni habar nu am sa va zic ce si cum!... inca nu mi-o venit nimik acasa .. in general respect limitele.. cu mai mult de 50 km /h nu am incalcat niciodata limita:) camerele montate pe autobanda si in locuri cheie , reduc numarul vitezomanilor! |
Motorway legal 100km/h, 110 e mai normal
Highway 80km/h Localitati 50km/h Dar sunt si multe alte drumuri care au propriile lor limitari de viteza de ex. 60 sau 70... Cu amenzile nu mai stiu exact ca nu m-or prins niciodata, traiasca radar detectorul :) |
italia , irlanda si noua zeelanda si-au expus parerea !
ceilalti presedintzi de state ce spun? |
La noi e maxim 100km/h pe toate autostrada si 50km/h in oras,imi e mila sa merg pe drumurile astea asa bune incet asa ca viteza mea de croaziera e de 110-120km/h cu Golful si 130-150km/h cu Honda.Tabelul de amenzi:
10km/h ai amenda 47$ 15km/h................57$ 20km/h................80$ 25km/h................115$ 30km/h................143$ 35km/h................210$ 40km/h................230$ 45km/h................240$ 50km/h................320$ 60km/h................426$ 70km/h................546$ 90km/h................666$ 105km/h..............867$ 125km/h..............987$ +puncte de inaptitudine |
ah am uitat sa precizez si eu de PENALTY POINTS - 4 la numar daca esti ''caught ''SPEEDING
|
ok sua arizona sta cam asa :
interstate = 75mph freeway = 65 mph iar pe strazi variaza intre 15 in zonele de scoala cand sunt ore pana la 45 - 50 mph in alte zone amenzile sunt cam asa : 1-10 mph peste limita este considerat civil traffic ofence si amenzile variaza in functie de orasul in care este de la 95 $ pana la 175$ in cele mai scumpe 10-29 este criminal speed si se calculeaza in functie de cate mile ai avut peste limita si ai sanse sa intri in puscarie pe loc (acu 20 de minute am fost la tribunal pentru 26 mph peste si am platit amenda 225 $) 30 -40 mph peste e considerat criminal speed si intri in jail si iti astepti procesul 40 pana la nu mai conteaza e considerat street racing si iti suspenda permisu si te baga la parnaie pe vre-o 30 de zile minim asta repet e in arizona in california e mai grav |
Aici e asa:
30 km/h in zone scolare rezidentiale, si in unele zone rezidentiale mai luxoase (ca sa nu-i deranjezi vezi-doamne) 40 km/h in unele zone rezidentiale unde strazile sunt conisderate mai mici 50 km/h limitata de viteza in oras la modul general 60 km/h anumite bulevarde mari din oras 70 km/h - pe unele portiuni de autostrada care traverseaza orasul, f putin bulevarde f mari si cu semafoare rare 80 km/h - unele sosele rurale, zonele de constructii (autostrada) 90 km/h - sosele nationale (cu 1 sau 2 benzi pe sens) 100 km/h - autostrazi Daca depasesti viteza legala admisa cu 1-19 km/h se trece cu vederea. intre 1 si 10 km/h nu poate sa-ti dea mai mult de un avertisment. Intre 10-19 km amenda e de 1 punct si vreo 50$. F mica, politia nu va opri aproape niciodata pe cineva care depaseste cu 1-19 km/h viteza legala. Amenzile cresc in functie de viteza si in functie de unde ai facut infractiunea (ex: e mai grav sa depasesti cu 50 km/h viteza legala in zona scolara decat pe autostrada). Nu stiu pe de rost dar pot sa dau exemple: eu - 140 in zona de 100. 3 puncte si 280$ amenda. amic- 171 in zona de 70. 10 puncte si 750$ amenda In total avem 15 puncte pe 2 ani. Cand ai mai mult de 3 puncte, creste exponetial inmatricularea masinii si asigurarea fiinda ca esti considerat mai "periculos".Ah, da primii 2 ani de carnet nu ai decat 4 puncte. Esti considerat incepator. |
La mine:
30 km/h in unele viraje mai periculoase in oras 50 km/h in oras 70 km/h pe nationale 90 - 110 - 130 pe autostrazi |
si in ontario e la fel cum au zis alexg si pimplex cu MICA diferenta ca daca ai puncte de demerit din cauza amenzilor de viteza (si sub 25 de ani) iti va creste asigurarea cu MUUUUUUUULT
|
Doare si merg cracanat. Nici nu pot sta jos. Cred ca trebuie sa imi cumpar crema de hemoroizi.
Deci daca am limbaj porcos...whatever...Incepe cu baga...xxxx... si se termina in gitul lui. Quote:
Eu cu 41 in park nu am mers - cu vreo 30 da - si m-a oprit si ilegal. Pulitistu mi-a mai tras si amenda in categoria a doua de viteza intentionat...Gogosaru dracu se plictisea pe ziua de azi...In parc baga-mi-as ...in parc...si fara sa fie alte masini pe acolo...era la miezul zilei. Si bineinteles eram cu Subaru si cum era curata lucioasa si arata iute a avut grija sa ma phuta. Ultima mea "moving violation" a fost pe 11 Sept 2002 cind probabil cu mutra mea de terorist alb la piele, blond si cu parul scurt si ochi albastri am atras atentia unui vrednic om al legii care cu ochiul lui ager a decis ca depaseam pe banda biciclistilor. Ati remarcat data... Ce optiuni am ? -Platesc. Si merge la dosar. -Platesc. Traffic School si daca nu mai fac prostioare 1 an e stearsa din dosar. -Merg la court. |
baaa hai sa te invatz cum sa faci sa nu intre la dosar veci
iei amenda si faci un money order da cu 10 dolari mai mult aia o sa primeasca si o sa-ti returneze un cec cu suma diferenta e tu cecu ala nu-l incasezi ci il rupi bucati sii dai foc :) asa la iei arata ca ai platit si nu poate sa-ti emita warrant dar iei nu pot sa inchida cazu pana nu incasezi tu cecu ! si in felu asta nu intra la dosar iti spun asta pentru ca eu o fac frecvent ! minim una pe saptmana si n-am nimic la dosar :) asta mo invatzat o tanti militian dupa ce-am iubito peste tot :) |
Quote:
|
sa tot fie de vre-o 6 luni si totul e bine pana acum am perfect record :)
|
si aici a mers chestia asta cu paltitul in plus la amenda, dar de anul asta nu mai merge, s-au prins si au facut un nou sistem :(
pe f1natic - Go to court. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:34. |
- Copyright 2026 4Tuning