Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Am nevoie de un sfat (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/232204-nevoie-sfat.html)

stefunu1z 10-01-11 23:51

Am nevoie de un sfat

Salut tututor, am cautat sa imi rezolv problema cititnd diferite threaduri,da tot nu am inteles nimic, asa ca am apelat la asta: am un Pioneer DEH-2020MP (nu stiu cat de prost sau bun este) cert e ca sunt oarecum multumit de cum scotea pe niste boxe originale de alfa 146 din '99, insa tinand cont de vechime membranele boxelor au cedat si am incercat sa le inlocuiesc dar fara folos pentru ca am facut greseala sa iau niste sony xplode de 17 cm din carrefour si se aude ....putin mai bine decat la telefon, in sensul ca i-a disparut bassul aproape De TOT, problema mea e sa gasesc alte 4 bucati sau o configuratie, ( fara subwoofer ) sa pun pe masina pentru a scoate un bass acceptabil cel putin cum erau boxele originale (nu stiu ce specificatii au ca am cautat pe google da ori nu ma pricep ori nu scrie nicaieri) degeaba ma uit pe siteuri sa vad ce as ptuea sa cumpar ca nu am habar despre nimic legat de domeniul asta. Va multumesc pentru rabdare !

cangri 11-01-11 00:17

Re: Am nevoie de un sfat

pei daca se auzea bine uitate pe ele ca ar trebui sa scrice specificatii si cumpara altele cu aceleasi specificatii
sau cauta la baietii cu dezmembrari originale alfa
si ai terminat balciul

stefunu1z 11-01-11 00:19

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3973797)
pei daca se auzea bine uitate pe ele ca ar trebui sa scrice specificatii si cumpara altele cu aceleasi specificatii
sau cauta la baietii cu dezmembrari originale alfa
si ai terminat balciul

m-am uitat da nu scrie nicaieri ... in fine, nu prea as vrea aceleasi boxe ca au membrana din carton ... de aceea ma gandeam la o configuratie ceva sa mearga bine cu playerul respectiv

stefunu1z 11-01-11 00:51

as putea sa pun un sistem
* sistem difuzoare 2 componente
* diamentru woofer: 16,5 cm (6,5")
* putere RMS: 60W
* putere Max: 90W
* impedanta: 4 ohmi
* raspuns in frecventa: 50 - 20.000 Hz
* SPL: 93 dB (1W/1m)
* tweeter: T20, 20 mm (0,8")
* filtre separate: LP 6dB si HP 12dB, nivel selectabil tweeter
* tehnologie DLS EFR (Enhanced Frequency Response)

sau
* sistem difuzoare 2 componente
* diametru woofer: 16.5 cm
* putere RMS: 100W
* putere Max: 160W
* impedanta: 4 ohmi
* sensibilitate: 92 dB (1W/1m)
* tweeter UP1C, 28 mm
* crossover: low pass 6 dB & high pass 12 dB

pe pioneer deh 2020 :
# putere: 4 x 50W MOSFET (4 x 22W RMS)
# compatibil: CD-R / CD-RW / MP3 / WMA / WAV / CD-text
# display LCD lumina alba
# iluminare taste: verde
# volum rotativ
# intrare muting telefon
# intrare comenzi pe volan (necesita adaptor)
# conector ISO
# Radio Data System (RDS)
# Traffic Announcement
# Best Stations Memory (BSM)
# memorare 18 posturi
# suporta impedanta: 4 - 8 ohmi
# reglaje:

* balance
* fader
* bass
* mid
* treble
* loudness
* reglaj nivel surse

# panou frontal detasabil

AlexBanu 14-01-11 15:20

Quote:

Originally Posted by stefunu1z (Post 3973736)
Salut tututor, am cautat sa imi rezolv problema cititnd diferite threaduri,da tot nu am inteles nimic, asa ca am apelat la asta: am un Pioneer DEH-2020MP (nu stiu cat de prost sau bun este) cert e ca sunt oarecum multumit de cum scotea pe niste boxe originale de alfa 146 din '99, insa tinand cont de vechime membranele boxelor au cedat si am incercat sa le inlocuiesc dar fara folos pentru ca am facut greseala sa iau niste sony xplode de 17 cm din carrefour si se aude ....putin mai bine decat la telefon, in sensul ca i-a disparut bassul aproape De TOT, problema mea e sa gasesc alte 4 bucati sau o configuratie, ( fara subwoofer ) sa pun pe masina pentru a scoate un bass acceptabil cel putin cum erau boxele originale (nu stiu ce specificatii au ca am cautat pe google da ori nu ma pricep ori nu scrie nicaieri) degeaba ma uit pe siteuri sa vad ce as ptuea sa cumpar ca nu am habar despre nimic legat de domeniul asta. Va multumesc pentru rabdare !

Ce ai tu nevoie e un set de difuzoare de putere mica 15-20W cu eficienta mare.
Daca ai fost multumit de cele OEM de ce nu cauti ceva similar?

stefunu1z 14-01-11 18:17

in primul rand multumesc pentru raspuns. as vrea sa pun ceva de genul, numai ca nu exista nici o specificatie scrisa pe boxele respective :) si nici p google nu am gasit(oricum nu ma prea pricep)

AlexBanu 15-01-11 10:17

Ce am mai testat si au fost ok si ieftine sunt Alpine SXE-1750S.

julaikos 15-01-11 12:35

in ce masura ai tinut cont de polaritatea boxelor?am intanlit cazuri in care dupa schimbarea boxelor de fabrica nu s-a respectat polaritatea(fiindca mufele oem nu s-au potrivit a trebuit sa puna alti papuci si de aici incurcatura)
si asta duce si la lipsa basului...

All times are GMT +2. The time now is 09:58.

- Copyright 2026 4Tuning