![]() |
Modificari tehnice vs. Modificari software
Daca tot am inceput o polemica cu alt user pe aceasta tema, dar pe alt topic, am zis sa deschid un topic nou, pe aceasta tema, in ideea de a nu-l polua pe celalalt.
Fiecare ce ar prefera, si ce considera mai benefic pt. masina sa? Cip-tuning sau modificari tehnice? A doua varianta este mai scumpa intr-adevar, dar, cel putin in opinia mea prezinta mai multa fiabilitate, si e mult mai ok. Cand am zis modificari tehnice...m-am referit la chestii usoare care pot da puterea unui cip (evacuare, admisie, intercooler mai mare etc.), la un cost nu cu mult mai mare. Va rog sa dati si argumente...de preferat inteligente. Daca se posteaza ce trebuie pe el, poate fi un topic util. |
Re: Modificari tehnice vs. Modificari software
Să mă corecteze băieţii care se pricep, dar o intervenţie la partea mecanică pentru mărirea puterii (cp şi cuplu) nu se poate face fără cunoştinţe solide īn domeniu, tocmai de asta poţi număra pe degete firmele/oamenii care fac asta īn Romānia (aici traim deci la piaţa romānească ne raportăm).
O astfel de intervenţie presupune pe lāngă componentele schimbate şi un nou soft, adecvat, fără de care schimbarile mai sus pomenite ar fi inutile. Cumva īntrebarea ta compară mere cu pere, date fiind cele pomenite aici. Dacă greşesc rog să mă corectaţi, dacă va pricepeţi... |
In timp ce asupra softului se poate actiona si fara modificari tehnice , invers este aproape imposibil daca se vrea o functionare cel putin decenta a masinii.
|
Nu m-am referit la modificari mecanice care sa si necesite modificarea software-ului.
Nu prea am fost explicit. Ce considerati ca e mai ok pe masina? Un ciptuning (care ridica limitarea, mareste avansul etc) sau o evacuare si o admisie, rezultand aprox. acelasi efect pe un motor aspirat din pdv. al puterii? La o evacuare si o admisie nu am auzit pe nicaieri sa fie necesara modificarea softului musai, pentru ca debitmetrul doar ii transmite ecu-ului ca intra mai mult aer, si sa bage mai multa benzina. La modul asta am zis-o eu. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:24. |
- Copyright 2026 4Tuning