Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   OPEL MANTA (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/2315-opel-manta.html)

umbra 30-10-04 08:36

OPEL MANTA

1 Attachment(s)
Salut...mam inscris azi pe forum dar va urmaresc de mult...faza e urmatoarea...vreau sami cumnpar un opel manta(cu ocazia asta dau si un anunt pentru cine are de vanzare)...de preferinta intro stare cat mai dezolanta...dar cu acte...pe care vreau sa o fac boboc(sa straluceasca din toate punctele de vedere) dupa care sai fac tunin...tin sa specific ca tatal meu are service auto si reparatiile nu vor fii extrem de dificile...dar vream pareri despre intentia mea si eventuale sfaturi/consturi in special la tuning motor....ca asta ma intereseaza cel mai mult...vreau sal aduc cel putin in 200cp...astept cu nerabdare si respect parerile voastre...

P.S. asha ash vrea sa arate masina mea...(desi nu prea cred...) :D [/b]

DJ10BOD 30-10-04 12:02

intra pe www.***********... k sa ai o idee despre preturi...

umbra 30-10-04 12:45

hmm...

Credema...is satul de autovit...is nebuni aia....plus ca eu vreau masina in stare dezolanta....(gasisem una in 100E dar sa dat... :( )...sa o fac eu cum cred...in 200-300cp... :wink: ....Vreun un site cu harburi nu exista?...

DJ10BOD 30-10-04 13:17

tu vrei s-o iei cu motorul varza si caroseria mancata de rugina? Pai dintr-un motor terminat nu ai cum sa scotzi 200-300 de cai cum zici u! Numai in filme :) Sau dak se poate imagineaztzi kt te-ar costa... In fine...
In al doilea rand k sa scotzi atatzea cai din el trebuie sa fie motor mare (cel putin 2 l si ala turbo, si dak nu gresesc kiar existat un motor turbo p Manta dar sunt sigur k nu-l gsesti pe o masina la 100 euro)...
In al treilea rand k sa refaci un motor invekit de la o masina invekita itzi trebuie piese (nu stiu de unde le iei). Sau potzi sa te duci cu motorul la Opel sa tzi-l reconditzioneze dar din cate stiam eu itzi iau vre' o 1500 d euro (poate nu kiar 1500 dar oricum in jur d o mie). Sau o varianta si mai simpla, skimbi motorul (il iei de pe o calibra d exemplu, imposibil sa nu incapa, t complici un pic la transmisie). Bun! sa zicem k ai facut asta. Dar motorul ala are 204 cai, dak vrei mai mult alta bataie de cap! :)

Oricum daca tu esti hotarat eu nu pot s-tzi urez decat succes!!!

umbra 01-11-04 06:34

ascona

E bine un ascona mai vechi oleaca...(sub '80) in 15 mil?...si ce se poate face din el?...(ma refer in special tuning motor..dar si putin exterior)...astept raspunsuri de la persoane macar la fel de (ne)avizate ca mine...

DJ10BOD 01-11-04 08:48

pai in primul rand ce motor are?? oricum daca e ala de 55 de cai nu poti s scotzi mai mult de 80 (poate nici p-aia)...

umbra 01-11-04 09:52

hihihi...

In primul rand merci pentru raspuns.In al doilea rand vreau sati spun ca vreau sa schimb motorul cu unu de calibra...pentru ca banuiesc ca merge unul de 2L.Partea a 2a...cam ce succes ash avea daca ash investii niste bani si iasi pune motor suspensii etc...?...la mine e misto ca taicamiu are service auto si ma va ajuta in oarecare masura...(macar imi va face masina boboc...)...eu vreau de la masina asta macar 150-200cp...care sa fie chiar sanatosi(exclus ponei)..deci...intrebarea e...Se merita masina pentru eventualitatea unu tuning masiv?...motor(in principal), exterior, interior, audio?...Astept rasp cu nerabdare...

EvLSant0S 01-11-04 11:27

eu zic ca merita , belea de tine ca tatal tau are service auto.. te-ai scos , daca ai banii , nu mai sta , dai drumu la treaba , parerea mea...

umbra 01-11-04 11:33

hihihi

E bun...si daca e sa o iau azi...cam ce ar trebui sa fac sa o aduc in...sa zicem 150cp...for starting?...

P.S.Uimitiva...\"sami schimb motoru\"... :twisted:

DJ10BOD 01-11-04 18:39

Pai tzi-am zis... depinde cu ce o motor o iei... Oricum ala GSi-turbo intra sigur! Cauta o calibra (sau o astra) cu motoru' asta... si te-ai scos... (nu stiu kt d legal este sa faci transplantul asta :roll: )
Investitzi e destul de mare dar tu ai un as in maneca k are tatal tau service... si se merita investitzia!

[T3m]b3|| 01-11-04 20:56

Mane...vrei neaaparat Opel ?
Daka da...orienteazate dupa unul mai ujor pe care satzi ji incapa motorul de Calibra [2.0 SFI 16v Turbo - 204hp].Am o cunojtiintza buna cu una...numa cu 2 chipuri o duci la peste 280hp...umblii putzin la turbina,axa,evacuarea,filtru....ji ai sarit de 300hp clar! ;)

[T3m]b3|| 01-11-04 21:04

Asta pe o caroserie de cca. 800kg ar face ravagii...
Ka sa fie ceva chiar grav...daka tot zici k vrei ji tuning exterior...vii jii facem ji ceva fibra...cu nejte aripi+bari+capota+haion+scaune de fibra [mai scoatem ji ceva surplusuri] zic ka ai mai scoate ceva kg de pa ea facand-o chiar grava...cu 300+ hp ji cca. 600 kg nutzi stau multzi in fatza [cel putzin pe 400m].Majina ar fii f ujoara dar cu motorul ji tractziunea tot fatza...mai itzi iei ji nejte gume tari... ;) :)

[T3m]b3|| 01-11-04 21:11

Mai ramane sa-tzi faci ji o suspensie destul de buna [care sa ji coboare ceva majina]...k la greutatea aia...cam e de ajutor ! :mrgreen:

[T3m]b3|| 01-11-04 21:13

Parerile mele... !
Imi cer scuze dak am grejit cu ceva,iar prin asta supar pe cineva !
10x !

DJ10BOD 02-11-04 08:31

Da... uite cauta o corsa sau o tigra... Intra motoru' (si cutia) pe ele si sunt si usoare... :)

Offtopic T3m]b3||: putea-i sa-tzi bagi toate posturile alea intr-unul singur, dar in fine...

All times are GMT +2. The time now is 21:44.

- Copyright 2026 4Tuning