![]() |
Conectare Pioneer TS-W258D4
Salut, vreu sa cumpar un Pioneer TS-W258D4 si mi-am cam prins urechile cu conectarea lui.
Ce impedanta trebuie sa folosesc pentru a scoate maximul din acest sw si cum ar trebui conectat? Pe unele site-uri scrie 1ohm -4 oh, pe unele 2 ohm - 8ohm. Si cum anume il conectez pe un amp mono in asa fel incat sa scot din el maximul? Mersi. M-am documentat mai bine, pot sa le pun in serie sau paralel. 2 sau 8 ohmi sau 2 x 4ohm. Se poate inchide / sterge. |
Re: Conectare Pioneer TS-W258D4
poti sa-l legi in 2 ohmi, legi bobinele in paralel. o sa ai cea mai mare putere debitata de amplificator.
|
daca e de D4 atunci ai 2 bobine de 4 ohmi in care ai 2 variante de legare : paralel - 2 ohmi, cum a zis si raplh, sau serie si ai 8 ohmi la final.
recomandabil ar fi legarea in paralel, deoarece poate trage mai multa putere de la amplificator. daca totusi ai un amp care nu sport impedante asa jos, adica 2 ohmi, leaga bobinele in serie, pt a putea folosi difuzorul pana iti iei ceva ce poate sustine 2 ohmi. atentie totusi la legare: un dif de 2 ohmi pus pe un amp ce nu suporta imp asa joase poate duce la defectiuni, chiar majore; vei simiti o diferenta considerabila de putere intre legarile de 2 si 8 ohmi (chestie valabila doar pt legarea pe acelasi amplificator!) |
sa nu legi o singura bobina, pt ca vei decala bobinele, rezultand un bazait extrem de enervant la volum mic, care nu va disparea pana la distrugerea cmpleta a bobinelor => recone(dak exista), rebobinare sau alt dif. atentie cu legarea unei singure bobine. Stiu ce vorbesc, eu am facut gresala asta:(
|
Mersi ralph, parerea ta, D4 sau D2?
Mie D2 imi pare o solutie mai ieftina. (dpdv al pretului amplificatorului). |
D2 este cea mai buna varianta. poti lega difu in punte pe amplif clasa AB in 4 ohmi, poti staorce maxim din el cu amplif monobloc in 1 ohm.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:05. |
- Copyright 2026 4Tuning