Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Filtru sport conic V.S. Filtru sport in carcasa originala (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/224196-filtru-sport-conic-filtru-sport-carcasa-originala.html)

cangri 29-11-10 17:07

Filtru sport conic V.S. Filtru sport in carcasa originala

Vreau sa aflu si eu parerile voastre despre aceste 2 tipuri de filtre.
Filtrul sport conic care se monteaza pe admisie.
Filtru sport care are acceasi forma si se monteaza in acceasi cutie cu filtrul stock.

Merci,

mihairadu 29-11-10 17:23

Re: Filtru sport conic V.S. Filtru sport in carcasa originala

Am votat pentru filtrul de aer conic deoarece se poate face o admisie de aer directa, rapida, si rece, impotriva carcasei stock care are furtunul ondulat si admisia de aer nu e pe deplin rece.

jemis90 30-11-10 10:44

2 Attachment(s)
Altul!
As alege un filtru sport cu cold air intake,in carcasa de carbon sau altceva.

Despre filtrul ala conic care il gasesti prin targ:lol:...circula multe mituri.
Sunt si ceva filtre stil "con" care sunt bune totusi.Face'ti voi o comparatie intre un filtru simplu la 80 lei, si unul de 500 spre exemplu...

Filtrul sport in carcasa originala mi se pare o frectie la picior de lemn...adica masina o sa functioneze la fel ca inainte,sau in cel mai bun caz vei auzi un zumzait "nou" de sub capota, si doar atat.

Predator 30-11-10 10:59

Filtrul standard in cutia standard, mai ales daca e cu admisie din bara (Mercedes spre exemplu).

Bate orice filtrul sport indiferent ca e in cutie sau fara.

Plus ca nu suport burdufurile cu care vin filtrele aftermarket. Cele mai proaste inventii pentru transferul de aer.

Bogdan_mb 01-12-10 12:00

2 Attachment(s)
De acord cu predator. In poza atasata se vede foarte bine aceasta varianta. Filtru original sau eventual schimbat cu unul sport asta in conditii de drumuri curate. Atasez si aici o poza pentru diferenta.

Predator 01-12-10 18:22

Citeam astazi despre filtrele de bumbac in comparatie cu cele de hartie, si am dat cu ochii peste o mica precizare asupra celor de hartie cum ca ar fi prea poroase pentru retine tot praful, mai ales cand au fost rulate un timp.

O sa incerc sa fac un scan paginii cu pricina.

!41! 01-12-10 18:42

Am 2 masini la fel . Una cu filtru conic de firma si alta cu filtru in cutie de hartie . Nici o diferenta . Nici macar nu suna prea interesant . Dupa parerea mea un filtru de firma are avantajul ca se curata in loc sa-l arunci si retine probabil mai bine mizeria . Performanta zero.La fel si cu evacuari finale. Asta i tuning romanesc fara sens , schimbi filtru si finala.

Predator 01-12-10 19:06

As zice ca e putin invers.

Filtrele sport, sunt mai permisive pentru a justifica cumva banii investiti (inclusiv cu praful). Castigul este 0.

Un filtru OEM, se alege dupa nevoia de aer a motorului in diferite stadii.

Un caz concret cu care m-am familiarziat este filtrul de pe Golf 4. Este acelasi incepand de la 1.4 pana la R32. Difera doar diametrul tubulaturii pe intrare/iesire.

All times are GMT +2. The time now is 11:25.

- Copyright 2026 4Tuning