![]() |
New Mazda 3 MPS Hot Hatch
7 Attachment(s)
Am considerat ca aparitia acestei masini in Austral-Asia in urmatoarele luni si in restul lumii in 2007 e destul de semnificativa pt a avea un thread al ei.
Mazda 3 MPS specs. Engine Engine type 2.3 litre Direct Injection Spark Ignition (DISI) turbocharged intercooled in-line 4 cylinder 16 valve DOHC Engine capacity cc 2,260 Bore and stroke mm 87.5 x 94.0 Compression ratio 9.5 : 1 Maximum power kW 190 @ 5,500rpm Maximum torque Nm 380 @ 3,000rpm Throttle control Electronic (drive-by-wire) Fuel system Direct multipoint electronic injection Fuel tank capacity litres 55 Fuel consumption combined 1 l/100km 10.0 Recommended fuel Premium unleaded (min. 95RON) Transmission Ratios 1st 3.538 2nd 2.238 3rd 1.535 4th 1.171 5th 1.085 6th 0.853 Reverse 3.831 Final drive 3.941 (1st-4th) 3.350 (5th-6th) Brake type front Ventilated disc rear Solid disc Brake diameter front mm 320 rear mm 280 Suspension front Independent MacPherson strut with coil springs and double acting shock absorbers rear Independent multi-link with low profile springs and cylindrical double acting shock absorbers Steering Hydraulic power assisted (engine revolution sensing) rack and pinion Turning circle kerb to kerb m 11.0 Tyres 215/45R18 89W Wheels 18 x 7.0 J (alloy) Spare tyre/wheel Temporary Overall length mm 4,430 Overall width mm 1,765 Overall height mm 1,465 Wheelbase mm 2,640 Ground clearance laden mm 121 Track front mm 1,535 rear mm 1,525 Cargo room volume litres 290 Kerb weight kg 1,403 -------------------------------------------------------------------------------- Dotari standard: jenti pe 18", power mirrors, power windows, full aero body kit + roof spoiler, finala cromata, folie verzuie pe toate geamurile, faruri Xenon(optional), faruri ceatza, stopuri led clare, climatizare, cruise control,sistem audio Bose (Mp-3, 6 boxe si subwoofer optional), control audio pe volan, volan si cap schimbator din piele,scaune recaro(piele optional), ABS, EBD, EBA, DSC(dynamic stability control), TSC(traction control), LSD (limited slip diff!!!), 6 airbags, remote central locking, immobiliser etc etc. lista poate continua pana maine... Pretul in Australia/NZ este de AUS$39900 fara taxe de drum.In europa asta ar cam insemna 23600Euro(plus taxele de rigoare...) Ce parere aveti despre masinutza asta gata tunarita(relativ) din fabrica.Cred ca cel mai mult ma impresioneaza cifrele de 190KW~aproape 260 cai!!! si 0-100 in 6.1s, de la o masina care poate fi si practica la o adica, retineti ca e hatch in 5 usi. Restul de dotari nu sunt cine stie ce avand in vedere ca vb de o firma japoneza. |
Re: New Mazda 3 MPS Hot Hatch
Frumoasa masina,performante f bune,mai ramane sa vedem pretul...daca este si mai ieftina ca GTI,nu inteleg dc nu am alege asta...Dar gti e gti...
|
Fain Fain. Foarte fain :)
Ce pot spune? Mi-ar placea si mie asta. Dar chiar sa fie mai rapida decat un GTI sau Megane RS? Nu cred... |
GTI are istorie dar mai nou are si multi adversari care il lasa in urma... "GTI e GTI" e o afirmatie care ar fi stupid sa te influenteze cand iti alegi masina...
|
am observat k tare iti place sa intri in polemica teddy (no offence)
|
Dar totusi VW e marca pe langa Mazda...si totusi netinand cont de asta te uiti la pret,performante si...vezi realu'
|
Bmw_Rulllzzz, am pareri bine definite si mi le apar cu argumente, ceea ce multi nu fac. oricum, asta este rostul unui 'forum' - discutam, comentam, ne dam cu parerea, polemizam.
si atat timp cat facem toate astea in limita decentei - E TOTUL IN REGULA! |
nu prea imi place sa recunosc dar ai dreptate de data asta (cu sensul forum-ului) :D:D:D:D:D:D
|
Quote:
|
Quote:
E de apreciat totusi LSD-ul. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:33. |
- Copyright 2026 4Tuning