![]() |
Machete in lucru - florinvfd
6 Attachment(s)
salut,
ma adresez celor mai experimentati, care au mai facut asta: vreau sa vopsesc cu negru o macheta Ferrari F50 Maisto am citit ca trebuie sa dau cu un smirghel fin inainte 1...cum acopar zonele unde sunt siglele astfel incat sa nu vina vopseaua peste ele 2...e buna vopsea cum e cea atasata? (dar nu mat, as folosi una lucioasa) 3...ce sfaturi utile mai imi dati sa iasa bine? :D multumesc |
Re: vopsire macheta
Pai plafonul de sus se demonteaza cu 2 suruburi , peste stickerele cu Ferrari e greu , mai bine le dai jos si scoti unele pe autocolant.
As vrea sa vad ce sfaturi mai primesi ca si eu am un F40 1:18 de vopsit in alb :D |
plafonul se da jos usor, dar am uitat sa specific, este de plastic, deci cred ca e nevoie de alt tip de vopsea pt el...sa tina bine pe plastic
din cauza asta il si incercuisem :) |
4 Attachment(s)
Ok , sper sa iasa bine :D , uite un exemplu de la mine , sa ai idee cum arata pe negru (culoare originala).
|
salut!
iata cum sta treaba in cazul de fata: mai intai de toate trebuie sa stii un lucru inainte sa te apuci de vopsit si anume ca pregatirea este secretul unei vopsiri de calitate! asadar, vei trece la dezechiparea completa a masinii (separi caroseria de sasiu si de interior, ii scoti bordul, panourile de usi, geamuri, etc) emblemele tale, nu ai ce sa le faci in cazul unei revopsiri, deoarece sunt imprimate, deci vei renunta la ele si le vei face daca vrei ulterior la imprimanta dupa ce ai dezechipat ai 2 optiuni 1. ori matuiesti cu smilgher de 600 toata caroseria (doar lacul vopselei) pana devine mata (nu e nevoie sa scoti partile de plastic de pe masina) 2. aplici decapant (cost ~15RON) care va indeparata de tot orice urma de vopsea de pe masina (trebuiesc inlaturate orice parti de plastic ale caroseriei) dupa care vei aplica un strat de filler (grund/sprit chit se gaseste la tub tot marca duplicolor) lasi sa se usuce (pt un rezultat de exceptie 24h) si vezi daca mai sunt defecte sau impuritati pe suprafata caroseriei. daca sunt le iei matuind usor cu smilgher granulatie 800 pana dispar si aplici daca mai trebuie, din nou filler pt a uniformiza dupa ce e uscat complet, verifici sa nu mai fie defecte pe suprafata caroseriei apoi e bine sa degresezi cu solvent sau sa stergi cu servetel care nu lasa scame, dupa care treci la vopsirea propriuzisa aplici mai intai un strat fin, de obicei in zonele mai greu accesibile (zona chederelor de usa, zona capotelor, zona de interior a aripilor) si apoi aplici pe intreaga suprafata a caroseriei de recomandat a se da 2-3 maini de vopsea daca folosesti spray-ul pt a avea culoarea dorita la spray e greu sa obtii luciu, trebuie sa ai mana formata, insa poti aplica pe urma lac eu unul fac vopsiri la cabina, insa ceea ce ti-am descris tie aici am facut cu ani buni in urma si aratau destul de OK pe scurt cam asta e! bafta si daca mai ai nelamuriri intreaba aici |
mersi pt sfaturi!
am o nelamurire daca matuiesc vopseaua cu smilgher, mai e necesar sa folosesc grund? ma gandesc ca e nevoie doar daca as da vopseaua jos definitiv cu decapant.. ce zici...sa o fac negru mat? m-ai pus pe ganduri ca nu iese lucioasa oricum, chiar daca nu iese bine, pot sa repet operatiunea pana iese ce trebuie...:mrgreen: cu siglele mi-am luat gandul, intr-adevar le pot face la imprimanta apoi (una laser color sa iasa bine..si apoi lipesc putina banda scotch pt luciu si protectie), mai greu cu scrisul Ferrari de sub eleron, dar il pot lasa si fara. |
siglele le poti scoate pe autocolant, si nu e nevoie sa pui scotch, vor fi si rezistente si va arata foarte bine!!
|
Quote:
p.s. toate piesele din plastic inainte de vopsire trebuie sa le dai cu plastofix (tot un tub ca spray-ul) iar la sigle embleme etc (renunti la ele) vopseaua se indeparteaza frumos fara smirgher cu un diluant foarte puternic(nitrodiluant) (necesita frecare dar nu ai cu ce sa zgarii) dupa ce e goala de vopsea caroseria ii dai un strat de spitchit ....cred ca am fost util la ceva |
Quote:
Quote:
La ce a scris Eddy as mai adauga ca primerul Duplicolor e PRAF pe metalul curat (se ia cu unghia practic). Eu folosesc primer Nigrin (nici asta nu e fantastic, dar e net superior Duplicolorului). Daca ai piese de diferite culori care trebuie vopsite la fel foloseste primer pentru toate. |
Salut, este chiar asa nasol daca vopsesti cu spray de alta culoare peste vopseaua actuala ?
|
Re: Machete in lucru - florinvfd
3 Attachment(s)
Aman vopsirea pt F50..pt ca am mari sanse sa il stric. Prefer sa fac test pe o macheta defecta inainte.
Pana una alta, vreau sa transform un diablo normal intr-un diablo SV (macheta e facuta de Welly). Am vopsit chederele, jantele, trebuie sa scot la imprimanta scrisul SV de pe laterale si sa il lipesc. Mai am nevoie de un eleron pt el, daca are cineva..m-ar interesa. In prima poza e original, in a doua..e in prezent si in a 3-a e cum trebuie sa devina :) |
2 Attachment(s)
a devenit SV :)
|
wow ce transformare:shock:
felicitari, a iesit foarte bine. |
numai ca SV-ul e diferit la spate....ma refer la capota motor...;)....dar sa stii ca e faina cum a iesit...felicitari
|
1 Attachment(s)
da, asa e, arata ca asta mov atasat, dar nu am indemanarea sa fac o capota de genul ala :sad:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:21. |
- Copyright 2026 4Tuning