Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   3.5L M30B35 turbo (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/214216-3-5l-m30b35-turbo.html)

viorelandrei 14-10-10 14:57

3.5L M30B35 turbo

am deschis acest thread in scopuri personale si nu doar ca sa ma aflu in treaba..am intrebat si pe forum desi nimeni nu mi-a zis concret ce pot sa fac.
este vorba despre motorul de pe E34 535i m30b35..vreau sa incep un proiect si anume un e30 335i turbo si in acest thread vreau sa posteze toata lumea ce stie,ori din proprie experienata.v-a rog nu fiti rautaciosi
mai intai sa incep cu motoru desi am mai intrebat pe forum

M30B35 vreau sa stiu toata mecanica ce trebuie facuta la acest motor,dar nu vreau sa schimb nimic in el ca nu dispun momentan de bani si mai intai v-a fi mai mult o experienta.
in principiu motoru are cuzineti si segmenti noi plus toate garniturile aferente inlusiv garnitura de chiuloasa(care cred ca la un motor turbo nu v-a fi buna cea stock,sau poate da dar la o presiune foarte minca)

dispun de urmatoarele piese: WASTEGATE EXTERN 38mm
BLOW OFF SSQW
BOOST CONTROLLER
FUEL PRES REGULATOR
INJECTOARE (326cc daca vor fi bune)
in continuare o sa achizitionez si restu de piese

M30B35 211hp/155kw Motronic 1.3 raport de compresie 9.0:1(va rog sa ma corectati daca gresesc)

ma intereseaza urmatoarele chestii legate de acest motor
-ce turbina se potriveste bine(as vrea sa traga undeva la 3000rpm)
-ce garnitura de chiuloasa si de unde o pot achizitiona
-un soft custom daca stie sa ma indrume cineva ca nu dispun de bani pentru o electonica speciala

cam atat momentan ca nu imi vine in minte tot ce sa intreb,puteti sa mai completati voi.
multam fain

Blitz-Krieg 14-10-10 15:44

Re: 3.5L M30B35 turbo

salut..... inainte de toate care e destinatia masinii?drag/drift sau cati cai vrei sa scoti din motor........te intreb fiindca de acest lucru depind hotararile legate de capitolul modificare motor.......a modifica un motor aspirat in turbo nu e usor......nu exista o reteta instanta......gandeste-te bine si nu mai cumpara piese de dragul de a face magazie in casa

viorelandrei 14-10-10 17:03

v-a fi o masina doar de modificat,daca motoru are 211 cai aspirat ma gandeam la vreo 300 sau ceva peste 300 de cai turbo.poate mai putin,nu stiu deaceea intreb.motoru e stock deci vreau sa scot cat se poate..va fi o masina cu care o sa ma plimb odata la cateva luni,mai mult vara si sa ma mai joc si eu,sa fac un drift,o liniuta:D:)..

viorelandrei 18-10-10 22:21

up.....

amadeus_and 19-10-10 00:55

Ia legatura cu Cosmin NSL de la Craiova...("Cosmin 335i" aici pe forum)...el este proprietar de 335 turbo...

viorelandrei 19-10-10 02:56

Quote:

Originally Posted by amadeus_and (Post 3739045)
Ia legatura cu Cosmin NSL de la Craiova...("Cosmin 335i" aici pe forum)...el este proprietar de 335 turbo...

multumesc.o sa iau legatura cu el

Calimero2003 19-10-10 18:27

Quote:

Originally Posted by viorelandrei (Post 3739090)
multumesc.o sa iau legatura cu el

Da cu el trebuie sa vb ... sau cu Hexer pt ca el i face masina ...

catalin_marin00 19-10-10 18:39

din pacate nu prea gasesti informatii pe la noi, multi au facut, putini vorbesc.
sunt si eu in situatia ta(nu cu m30b35) si m-am apucat sa caut informatii pe site-uri de afara(gen: http://www.e30tech.com/forum/archive...hp/t-4203.html). gasesti multe informatii interesante la www.turbobygarett.com

viorelandrei 19-10-10 19:07

da stiu ca unii au mai facut dar nimeni nu da informatii cu amanunt sa inteleaga tot "omu"..sper sa ma descurc..

lascarica 20-10-10 01:00

Quote:

UH?! ...pentru ce sa ia legatura cu el,sa-l invete sa schimbe rotile,sau ce? or sa-i reproduca ce a auzit la hexer? :lol:

Suna-l pe hexer sau mai bine comunica cu el in scris. Insa probabil iti va spune sa-i duci masina . Nimeni (asa cum ai constatat deja se pare) nu ofera info care au costat ori bani ori experiente care se traduc tot in bani,gratuit;)
Daca ti se pare departe hexer,o poti aduce si in bucuresti... avem vreo 3 oameni care ti-o pot face... oameni despre care sigur ai auzit. 300cai NU sunt deloc foarte greu de scos din motorul ala pe conversie turbo..dificultatile s-ar putea sa inceapa la capitolul electronica:(
Nu ai spus clar daca esti decis sa te ocupi personal de proiect sau vrei sa se ocupe cineva care a mai facut conversii turbo pe m30.
De exemplu baiatul asta > https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...2-5-turbo.html ,inainte sa turbeze M50-ul, a turbat un M20 si cred ca te-ar putea ajuta...insa nimeni nu cred ca are destui bani incat sa piarda timp in care ar produce, indrumand si sfatuind pe altii gratuit...toti au cheltuieli,familii.... orele fiecarei zi sunt putine....etc:)
Succes !

viorelandrei 20-10-10 12:01

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 3741978)
UH?! ...pentru ce sa ia legatura cu el,sa-l invete sa schimbe rotile,sau ce? or sa-i reproduca ce a auzit la hexer? :lol:

Suna-l pe hexer sau mai bine comunica cu el in scris. Insa probabil iti va spune sa-i duci masina . Nimeni (asa cum ai constatat deja se pare) nu ofera info care au costat ori bani ori experiente care se traduc tot in bani,gratuit;)
Daca ti se pare departe hexer,o poti aduce si in bucuresti... avem vreo 3 oameni care ti-o pot face... oameni despre care sigur ai auzit. 300cai NU sunt deloc foarte greu de scos din motorul ala pe conversie turbo..dificultatile s-ar putea sa inceapa la capitolul electronica:(
Nu ai spus clar daca esti decis sa te ocupi personal de proiect sau vrei sa se ocupe cineva care a mai facut conversii turbo pe m30.
De exemplu baiatul asta > https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...2-5-turbo.html ,inainte sa turbeze M50-ul, a turbat un M20 si cred ca te-ar putea ajuta...insa nimeni nu cred ca are destui bani incat sa piarda timp in care ar produce, indrumand si sfatuind pe altii gratuit...toti au cheltuieli,familii.... orele fiecarei zi sunt putine....etc:)
Succes !

nu vreau sa o duc la cineva,doar vreau sa primesc niste informatii...ma pricep foarte bine la mecanica,detin tot felu de scule.asa ca nu as avea probleme.am mai incercat odata cu un t3/t4 insa nu m-am putut bucura prea mult,doar 20-30 de km:((...acum vreau sa incep iarasi proectu insa nu vreau sa cumpar iarasi ca data trecuta si sa se buleasca in 100km.
la capitotlul elecronica e clar ca trebuie sa merg la cineva care stie ce face,am auzit ca ar fi ceva prin bucuresti care ar face softuri

lascarica 20-10-10 12:59

Scuza-ma ca spun asta,sper sa nu te ofenseze,insa priceputul la mecanica este ceva si tuningul este ceva destul de diferit....este nevoie de alt tip de gandire in cazul 2 :). Eu te sfatuiesc ca daca vrei un pic de economie cu proiectul asta,sa apelezi la cineva care a mai facut asa ceva si mai si merge;). Softul daca il vrei custom,deocamdata numai la catalin(la pret rezonabil)..masinile facute de ei au mers mult si bine:).

viorelandrei 20-10-10 19:33

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 3742886)
Scuza-ma ca spun asta,sper sa nu te ofenseze,insa priceputul la mecanica este ceva si tuningul este ceva destul de diferit....este nevoie de alt tip de gandire in cazul 2 :). Eu te sfatuiesc ca daca vrei un pic de economie cu proiectul asta,sa apelezi la cineva care a mai facut asa ceva si mai si merge;). Softul daca il vrei custom,deocamdata numai la catalin(la pret rezonabil)..masinile facute de ei au mers mult si bine:).

nu e vorba de economie,pot sa stric 1,2 motoare dar vreau sa fie facut de mana mea..softul clar ca nu pot sa il fac singur,desi nu m-a interesat.dar cred ca cu o interfata si ceva cunostinte se pot descurca unii.nimeni nu sa nascut invatat..noroc

Hexer 20-10-10 21:32

Quote:

Masina momentan e la mine pentru on full make over :!:

viorelandrei 21-10-10 12:37

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 3744313)
Masina momentan e la mine pentru on full make over :!:

am vazut-o pe un forum,nu mai stiu care..am vazut si tiganeala aia legata cu sarma:P...ce putere v-a avea cand v-a fi gata?

All times are GMT +2. The time now is 07:44.

- Copyright 2026 4Tuning