Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   BMW tuning (https://forum.4tuning.ro/138-bmw-tuning.html)
-   -   BMW Dragster. 650kg, 300+ cp (https://forum.4tuning.ro/138-bmw-tuning/21367-bmw-dragster-650kg-300-cp.html)

E31 02-08-06 02:03

BMW Dragster. 650kg, 300+ cp

Ma tot gandesc, acum ca a luat avant lumea liniutelor la noi in tara, sint din ce in ce mai multi "tampiti" care arunca bani in masini in loc sa isi plateasca creditul pt casa si care chiar scot rezultate frumoase. Apreciez ca am ajuns la nivelul anilor '50 in America, iar asta e foarte bine! Pentru ca atunci cele mai frumoase si mai rapide bestii ieseau din garajele unor oameni obisnuiti, fara investitii de zeci de mii de dolari. Propun o sedinta de brainstorming...
Un V12 de 5l BMW (M70) costa de la 700-1000E. Cutia pe la 400. Diful la alegere intre 3.15 si 3.91 pe la 200. Cumparate laolalta poate chiar mai putin (un 750 dincolo il poti lua la 800 in stare de functionare, dar fara TUV). Cat de greu s-ar putea construi un sasiu tipic pt cursele de drag? Evident, daca iei din ecuatie comportamentul in curbe, apasarea etc, se simplifica totul foarte mult. Cum ziceti ca s-ar putea adapta o directie si niste back-axles de la dif la roti? La cat ati estima costul total al unei astfel de rachete? Si mai ales, cum s-ar putea fabrica/prelucra/asambla asa ceva la noi in tara? Eu am estimat totul pe la 2500-3000E daca il faci tu, iar performantele sint spectaculoase. cu 300cp, vehiculul ar accelera in aprox 3.7s la suta si ar face sfertul in 11.5s - un programash foarte interesant si foarte veridic pe care il am. Dar fiind eliberat de caroserie, admisia si evacuarea taiata ar da cel putin 20cp in pplus, ca sa nu mai vorbim cat de usor ar fi sa pui un turbo "usor" de numai 100cp in plus pt 1000E max... Iar daca schimbi injectoare si remapezi DME-ul, piesele stock rezista si la 600! Daca eu nu o sa am mijloacele (fie ele de orice fel) sa-l construiesc, macar sa lansez ideea altcuiva!)

Daca vrei, poti!

florin_cars 06-08-06 12:47

Re: BMW Dragster. 650kg, 300+ cp

buna ideea, si nu esti singurul ce se gandeste la asa ceva.
Totul e sa fie cineva cu bani, cu platforma de transport...sa isi permita sa bata tara de la un eveniment auto la altul :wink:

sigur in 3, 4 persoane..s-ar rezolva lejer si constructia dragsterului.
Un sudor bun restu n-au nevoie de skill, doar de pasiune si bani :)

bluey 06-08-06 13:44

Diferentialul se poate scurta? Sa-l pui pe o coaja de Tico si sa iei banii la maimutoii cu Ferrari.
Parca era un film pe aici cu un Fiat Polski vs Porsche dar pe ala il banuiesc de 4x4 ca prea a plecat ca din pusca.
De fapt costurile si realizarea in practica nu sunt chiar asa de simple.
Ca sa faci un sasiu de la 0 (daca am inteles eu bine) care sa-ti tina motorul si puterea aia iti trebuie ceva tehnologie.Presupun ca vrei sa iasa si usor.
Mai bine folosesti o platforma gata facuta pe care o chelesti si iti pui motorul pe ea.Zic eu.
Ma batea si pe mine gandul sa pun pe un Subaru Justy un MOTOR dar m-am lasat pagubas.

florin_cars 06-08-06 16:15

cum sa micsorezi diferentialul?
diferentialul e piesa standard(contine satelitii), n-ai ce micsora..si pentru ce?
pe matiz ai nevoie de toata suspensia spate de la un BMW sua ce masina vrei tu.
Pai acel Polsky nu mai avea loc si de tractiune fata, V8-ul ocupa prea mult loc :)

bluey 06-08-06 17:08

Quote:

Originally Posted by florin_cars
cum sa micsorezi diferentialul?
diferentialul e piesa standard(contine satelitii), n-ai ce micsora..si pentru ce?
pe matiz ai nevoie de toata suspensia spate de la un BMW sua ce masina vrei tu.
Pai acel Polsky nu mai avea loc si de tractiune fata, V8-ul ocupa prea mult loc :)

My mistake.Cardanul trebuia sa zic.
Nu avea tractiune fata????
Dar nu a pierdut deloc aderenta la plecare si v8 la greutatea aia ar fi facut ceva fum.

florin_cars 30-08-06 22:12

posibil..insa la cat e de mare V8-l ala..chiar mi-e greu sa cred k era si loc de diferential + planetare fata, uite Capriul meu...am vrut sa-l fac 4x4 cu mecanica de la Sierra XR4x4 / XR4i...da am ramas in pana...de Sierra donatoare :(

bluey 31-08-06 06:01

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 537486)
posibil..insa la cat e de mare V8-l ala..chiar mi-e greu sa cred k era si loc de diferential + planetare fata, uite Capriul meu...am vrut sa-l fac 4x4 cu mecanica de la Sierra XR4x4 / XR4i...da am ramas in pana...de Sierra donatoare :(

exsiat panda 4x4.modelul veki cred ca e bucuros sa doneze.Sau orice subaru obosit.

florin_cars 31-08-06 11:01

pai ce sa fuck eu cu motor de 60-70 CP si transversal pe deasupra(cred) :oops: :lol: :lol:
Sierra avea 160Cp si 2.8L, plus k era Ford, se putea omologa, si montam eu tot..easy-peasy..:wink:

da' acuma..la vanzare :???:

bluey 31-08-06 11:17

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 538142)
pai ce sa fuck eu cu motor de 60-70 CP si transversal pe deasupra(cred) :oops: :lol: :lol:
Sierra avea 160Cp si 2.8L, plus k era Ford, se putea omologa, si montam eu tot..easy-peasy..:wink:

da' acuma..la vanzare :???:

Pai skimbi doar motorasul.
si pastrezi restul...

florin_cars 31-08-06 11:40

n-ai cum..cu motoarele transversale..apoi nici nu rezista transmisia.....si dk nu am motorashul..doar am zis k nu mai este donatorul :twisted: :twisted:
oricum Ford e Ford...adika mecanica, f usor de montat/modificat in alt model Ford..si nu merita corcit..dk nu ai de realizat ceva cu adevarat special..plus k dimensiunile, locashurile..totul e OK pt trasmisie Ford..si toate proiectele gasite pe net pt Capri 4x4 sunt pt un singur tip de mecanica..Sierra XR4x4/XR4i...nici nu merita sa-mi bat capul cu altceva...k ma blochez la modificari :(

Pieton 08-09-06 11:23

Dupa parerea mea ar merge ceva de genu: Masina mica si cat se poate de usoara + Motor ceva gen Hayabusa 1300cc (+turbo si restu) :D

florin_cars 08-09-06 13:40

doar k asemenea mecanica e fff scumpa..pe knd o mecanica mai vechiutza..sau oricum de automobil.e mai simplista si ieftina :)

lazar 15-02-07 09:58

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by E31 (Post 505541)
Ma tot gandesc, acum ca a luat avant lumea liniutelor la noi in tara, sint din ce in ce mai multi "tampiti" care arunca bani in masini in loc sa isi plateasca creditul pt casa si care chiar scot rezultate frumoase. Apreciez ca am ajuns la nivelul anilor '50 in America, iar asta e foarte bine! Pentru ca atunci cele mai frumoase si mai rapide bestii ieseau din garajele unor oameni obisnuiti, fara investitii de zeci de mii de dolari. Propun o sedinta de brainstorming...
Un V12 de 5l BMW (M70) costa de la 700-1000E. Cutia pe la 400. Diful la alegere intre 3.15 si 3.91 pe la 200. Cumparate laolalta poate chiar mai putin (un 750 dincolo il poti lua la 800 in stare de functionare, dar fara TUV). Cat de greu s-ar putea construi un sasiu tipic pt cursele de drag? Evident, daca iei din ecuatie comportamentul in curbe, apasarea etc, se simplifica totul foarte mult. Cum ziceti ca s-ar putea adapta o directie si niste back-axles de la dif la roti? La cat ati estima costul total al unei astfel de rachete? Si mai ales, cum s-ar putea fabrica/prelucra/asambla asa ceva la noi in tara? Eu am estimat totul pe la 2500-3000E daca il faci tu, iar performantele sint spectaculoase. cu 300cp, vehiculul ar accelera in aprox 3.7s la suta si ar face sfertul in 11.5s - un programash foarte interesant si foarte veridic pe care il am. Dar fiind eliberat de caroserie, admisia si evacuarea taiata ar da cel putin 20cp in pplus, ca sa nu mai vorbim cat de usor ar fi sa pui un turbo "usor" de numai 100cp in plus pt 1000E max... Iar daca schimbi injectoare si remapezi DME-ul, piesele stock rezista si la 600! Daca eu nu o sa am mijloacele (fie ele de orice fel) sa-l construiesc, macar sa lansez ideea altcuiva!)

Daca vrei, poti!

Salut,

Ti-am pus niste poze cu ce am facut eu, un soi de dragster dar de fapt voiam sa fac ceva gen Lotus Super 7. Oricum l-am facut cu motor de opel Commodore 2500 cmc 6 cilindri la care i-am pus si un turbo. Sasiul l-am facut in cateva ore, mai mult mi-a luat sa adaptez turbo-ul la motor. Totul m-a costat destul de putin. Din pacate timpul si lipsa unui spatiu adecvat nu mi-a permis sa ma bucur pe deplin de ea. Oricum a fost o experienta frumoasa.

lazar 15-02-07 11:12

Quote:

Originally Posted by lazar (Post 750752)
Salut,

Ti-am pus niste poze cu ce am facut eu, un soi de dragster dar de fapt voiam sa fac ceva gen Lotus Super 7. Oricum l-am facut cu motor de opel Commodore 2500 cmc 6 cilindri la care i-am pus si un turbo. Sasiul l-am facut in cateva ore, mai mult mi-a luat sa adaptez turbo-ul la motor. Totul m-a costat destul de putin. Din pacate timpul si lipsa unui spatiu adecvat nu mi-a permis sa ma bucur pe deplin de ea. Oricum a fost o experienta frumoasa.

PS: anul asta sper sa fac alta

All times are GMT +2. The time now is 15:17.

- Copyright 2026 4Tuning