Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   informatie..cum se calculeaza injectoarele (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/212433-informatie-calculeaza-injectoarele.html)

viorelandrei 04-10-10 22:23

informatie..cum se calculeaza injectoarele

salu tuturor mesterilor de motoare.vreau o informatie de la cei care sunt priceputi si care au asa ceva pe masina lor.:)
cum se calculeaza injectoarele in functie de capacitatea motorului..:-?

de exemplu: motor de 2200 ccm3 turbo benzina in 4 cilindri-ce capacitate au injectoarele?
motor de 3500 ccm3 aspirat in 6 cilindri- capacitate injectoare
motor de 4000 ccm3 aspirat in 6 cilindri- capacitate injectoare

deasemenea ma intereseasa si cum se calculeaza si ce inseamna acel (cc) la injector?

elspa 06-10-10 12:11

Re: informatie..cum se calculeaza injectoarele

google is your friend:

http://www.rceng.com/technical.aspx

viorelandrei 06-10-10 21:55

ms de info.

nu am inteles eu bine o chestie.deci...

OLD PRESSURE: 43.5 psi-3bar
NEW PRESSURE: 50.0 psi-3.44bar
OLD FLOW RATE: 240 cc/min
NEW FLOW RATES: 257.31 cc/min or 24.48 lbs/hr (asta este pe net)

intrebarea mea este ce nu am inteles daca cresc presiunea in rampa de benzina
ori inlocuiesc pompa de banzina sau pun 2 pompe.
presupun doar ca am 6 bar in rampa,asta ar insemna ca dintr-un injector de:
240 cc/min la 43.5 psi-3bar devine un injector de
339.41 cc/min la 87.0 psi-6 bar

OLD PRESSURE: 43.5 PSI-3 BAR
NEW PRESSURE: 87.0 PSI-6 BAR
OLD FLOW RATE: 240 CC/MIN
NEW FLOW RATES: 339.41 CC/MIN OR 32.29 LBS/HR (asta am calculat eu)

julaikos 07-10-10 01:22

ai inteles ceva dar uiti un lucru,nu te poti juca asa usor cu presiunea,si mai ales cu diferente atat de mari (3 bari presiune la benzina)
cc inseamna centimetri cubi

elspa 07-10-10 07:21

e practic imposibil sa dublezi presiunea in rampa, nici nu m-am gandit la asta pana acum :).

daca la ralanti ai 2.5 bar sa zicem, in ture vei avea in jur de 6 bari....daca o dublezi ajungi la 12 bari, care e o valoare absolut imensa.

se pot face ajustari dintr-un regulator de presiune reglabil, dar la modul 10-30%

viorelandrei 07-10-10 12:43

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3708546)
ai inteles ceva dar uiti un lucru,nu te poti juca asa usor cu presiunea,si mai ales cu diferente atat de mari (3 bari presiune la benzina)
cc inseamna centimetri cubi

tot nu inteleg un lucru,de ce nu as putea dubla presiunea in rampa?crapa teava de metal sau se duc injectoarele???

viorelandrei 07-10-10 12:52

Quote:

Originally Posted by elspa (Post 3708659)
e practic imposibil sa dublezi presiunea in rampa, nici nu m-am gandit la asta pana acum :).

daca la ralanti ai 2.5 bar sa zicem, in ture vei avea in jur de 6 bari....daca o dublezi ajungi la 12 bari, care e o valoare absolut imensa.

se pot face ajustari dintr-un regulator de presiune reglabil, dar la modul 10-30%

eu ma gandeam ca presiunea e aceeasi de 3 bar tot timpu in rampa de benzina si la relanti si la turatie de 5-6000 rpm :).
de asta am zis ca daca dublez presiunea ca injectoru va sufla mai multa benzina...totusi nu inteleg un lucru,pompa de benzina electrica,teoretic cand o alimentezi cu curent are acceasi turatie constant,ma gandesc eu.
presupun ca am pompa de benzina,bag curent si ea are 3 bar la 1000rpm si motoru sta la relanti..iar cand turez motoru creste si turatia pompei???

bakal 12-10-10 13:38

pompa de benzina baga constant aceasi presiune, indiferent de turatia motorului, dar in relanti vei avea o presiune mai mica pt ca asta este treaba regulatorului de presiune in rampa de injectie....( chiar daca pompa este facuta sa bage 5bar, la un anumit debit, regulatorul va lasa presiunea la 2.4bar in rel si 2.9bar in ture, iar restul va da inapoi pe retur...presiunile respective sunt caracteristice bmw 325i)

iar injectoarele, au specificatii precise, si nu poti sa faci ca un injector care lucreaza la 240cc cu presine de 2,9bar, marindu-i presiunea in rampa, sa ii maresti si debitul...daca el a fost gandit sa lucreze la 240cc la 2.9bar.

chestia e ca de obicei injectoarele si pompele de benzina sunt facute sa functioneze la niste parametri ficsi...

viorelandrei 12-10-10 23:29

bakal multumesc de rasp..

este vorba despre un m30b35 care vreau sa il fac turbo si nu stiu exact ce injectoare trebuie.faza e ca motoru e stock si as vrea sa merg la o presiune de 0.7- max 1.0bar.ce fel de garnitura de chiuloasa trebuie,sau pot sa folosesc una stock..din cate stiu raportul de compresie este de 9.0:1(sau poate gresesc)

All times are GMT +2. The time now is 01:46.

- Copyright 2026 4Tuning