![]() |
alpine spg-69c3
salutare tuturor!mi`am achizitionat de curand niste difuzoare ovale alpine spg-69c3 si vreau sa le pun pe un mp3 sony xplod cdx-f5550!am inteles ca trebuie sa le fac un rodaj.cum anume?multumesc
|
Re: alpine spg-69c3
pur si simplu incerci sa asculti muzica la un volum cat mai mare...
|
Quote:
Defat gresesti grav .... e vorba sa cresti treptat in volum si sa NU dai tare din prima |
Eu nu inteleg aceasta chestie a rodajului difuzoarelor?
|
sincer la tipul asta de boxe nu stiu daca o sa simti vreo diferenta vreodata...
razvy : sunt puse pe player asa ca un volum moderat este cel mai ok... |
Bun. Sa zicem ca la mp3 playere sa face un rodaj de 2-3 ore de functionare indiferent de stare lui(ca asculti muzik blana, incet sau deloc) pentru ca sunt condensatoarele rezistentele care trb sa se acomodeze cu restul. Asta e din propria experienta. Aici calutitatea chiar conteaza.
Sa zic ca si la difuzoare nu trb sa le dai tare ca nu sar fi lipit bine cauciucul de membrana(lucru fals ca au stat pe vapor prin magazine), sa nu se incalzeasca bobina(iar nu intelg fenomenul, deoarece lui ii e indiferent ca se incalzeste din prima sau din a 20a incercare; el fiind conceput sa mearga la 80w rms). Plus ca aia cand le probeaza(dupa capul meu ca acuma ce face chinezu nu se stie sigur) ar fi sa le probeze la maxim ca sa sune bine. Totusi e alpine avem pretentii. Ps. La ce putere scot playerele noastre (in jur de 20w rms fara distorsiuni) abia "se scobesc la dinti" alpineurile. E de 4 ori mai putin decat maximul lor. Deci lor tot indiferent e. Ca asculti la volumic mic sau volum mare. |
nimeni nu mai zice nimic?...inca nu sunt lamurit
|
Spider-ul din spatele membranei este dat cu un fel de lac, in sfarsit, o substanta care ii da o anume rigiditate cand difuzorul e nou. Dupa anumite ore de folosire, in care si difuzorul se misca cu o cursa rezonabila (nu poti sa faci rodajul cu 1W pe difuzor) acesta substanta incepe sa crape si sa dea spider-ului o anume mobilitate. Dupa rodaj difuzorul suna altfel. Nu este o reteta anume sa faci rodajul. Pur si simplu asculta muzica cum asculti tu normal numai ca acum cu difuzorul nerodat se aude mai prost. Atata tot !
|
+ adevarul e ca rodajul se simte la difuzoare de SQ amplificate .... nu te supara dar nu cred ca e cazul la tine.
Ce trebuie sa faci e sa asculti muzica linistit .... cand dai tare ai grija sa nu ti difuzoarele in distorsiuni (le arzi si cu 20W) ..... si cam asta e filozofia in cazul tau .... Nu sunt nici difuzoare de SQ ( sound quality ) si nici de SPL ( Sound pressure level ) .... Din clasa lor de pret cred ca sunt cele mai bune ovale dar cam atat ;) |
oke.multumesc pt sfaturi..deci voi asculta muzica normal...adik la jumatate:D din volumul maxim...
|
Trb sa dai volum pana simti tuh cu urechea ca nu mai distorsioneaza.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:04. |
- Copyright 2026 4Tuning