![]() |
Diferenta intre steptronic si smg
Care e diferenta intre cutia steptronic si smg ? :/
Si inca o intrebare : de ce la steptronic (bmw 318d E46) la plecare dupa loc daca ii dau talpa "se taraste" la inceput si dupa o secunda (cam asa) se infige ?? :???: |
Re: Diferenta intre steptronic si smg
Steptronicul,din cate stiu eu e o banala automata(actionare hidraulica,convertor de cuplu,etc) ce dispune de un modul in plus.Atat. Eu am mers cu toate trei tipurile de transmisii. NU am vazut nici o diferentza ca viteza de reactie intre un steptronic si o automata fara optiunea de selectare "manuala",la aceeasi generatie.
SMG-ul (DSG,etc...)este cu totul alta poveste:D.Aia-i o cutie secventiala ceva mai protejata de prosti decat una de curse.Secvential Manual Gearbox sau semiautomata.Adica ,o cutie manuala ce stie sa actioneze automat ambreiajul si cam atat.Acuma' producatorii si-au cam batut joc de ingineri..vezi tot felul de explicatii care mai de care mai departe de realitatea "inginereasca",in orice prezentare...Nu mai zic de redactorii diverselor reviste de la noi mai ales,care n-au in comun cu domeniul auto decat masina facuta lor cadou de tati cand a cumparat publicatia resp.,ei aberand cu o nonsalantza si nesimtire strigatoare la cer,de parca ar publica in gazeta de perete a liceului,nu o publicatie oarecum tehnica si mai ales publica,ce trebui sa aduca informatii popul,a,tiei. Bine,cancerul numit marketing,le-a balmajit pe toate si omu' saracu' e aburit pana nu mai stie ce sa creada.....Nu mai conteaza ce spui in pliante si showroom...-daca omu' n-are cum sa verifice/dovedeasca ca bati campii,iar bataia de campi da efectul scontat( vanzari bune) ,mergi asa !...nu are importantza ca sunt vreo doi care stiu ca aberezi...Majoritatii li se pare extrem de obositor sa-si utilizeze creierul la altceva decat sunt obligati in serviciul zilnic;) PS: Nu stiu a cui a fost ideea de a cumpara 318D cu automata,dar...dupa parerea mea....Dezastruos de ...neinspirata,ca sa fiu diplomat:D Succes, PS2: din cate am vazut,la noul M5,bavarezii au pus secventiala si automata in aceeasi carcasa sub numele de...tot SMG...a nu fi confundata cu steptronic/tiptronic ;) |
Quote:
Poate mai invat si eu cate ceva :-) |
Eh...nu-i nimic serios...faceam doar o paralela cu trendul forumului- conducere sportiva,masini cu dinamica de exceptie,eventual foarte pretabila la tuning;). Este exact cum stii bine si tu(poate ceva mai lenta ca un 1.9TDI de 101CP),dar poate nici n-ai urmarit deloc la achizitie aspectul sportivitate,cred ca ai vrut doar o masina frumoasa,economica si foarte comoda la condus;).Sau poate a contat mai ales alegerea sotiei..:D..daca e cazul.
|
Pfoai ... n-ai nimerit niciuna :)
Nu prea am avut "de ales" cand am cumparat masina ... A venit o cunostinta cu ea din germania (care se ocupa cu chestia asta) si a zis ca pt comanda speciala tre sa mai astept nush cate saptamani. Mai e si break ... mai mult mi-ar fi placut sedan. Iar eu ca un pustan de 19 ani ce sunt, cand am auzit ca poimaine e a ta ... s-a batut palma dom`le :D. Sunt multumit de ea , in special de consum (la 170 km/h imi arata 5%). |
Dap,banuiesc ca la capitolul economie,e super. Cutiile auto moderne stiu sa-si "socoteasca" foarte bine actiunile ,incat de multe ori sunt sensibil mai economice la drum intins decat cele manuale.Te costa un drum pana-n germania,aproape cat ar fi cu autocarul;).
Succes si sa te bucuri de cadoul asta frumos intretinandu-l cum se cuvine;) |
Service auto, reparatii cutii de viteze manuale si automate, diferentiale, cutii de transfer pentru autoturisme, autoutilitare, camioane si utilaje.
Tel. 0735668400 |
Ai gresit locul pentru reclama.
|
SERVICE AUTO, REPARATII CUTII DE VITEZE MANUALE SI AUTOMATE, DIFERENTIALE, CUTII DE TRANSFER PENTRU AUTOTURISME, AUTOUTILITARE, CAMIOANE SI UTILAJE.
TEL. 0735668400 |
| All times are GMT +2. The time now is 03:31. |
- Copyright 2026 4Tuning