![]() |
golf5 gti vs golf6 gti?
ce diferente mecanice sunt intre cele 2 generatii?
|
re: golf5 gti vs golf6 gti?
6-le are 10 CP in plus si motorul e TSI fata de TFSI-ul de pe 5, diferentialul XDS pe golf 6
|
tsi ce are in + fata de tfsi? avantaje si dezavantale tsi fata de tfsi.
multumesc anticipat! |
Depinde de motor, in cazul asta e doar un "rename", modificarile de ordin tehnic sunt minime.
|
Quote:
|
Stiu asta, ma refeream la altceva (exprimarea nu a fost cea mai buna), ca "tipul/conceptul" motorului este acelasi doar ca s-a schimbat numele din TFSI in TSI (marketing) dar conceptual a ramas la fel, nu e ceva gen 1.8 T vs 2.0 TFSI unde au aparut Fuel Stratified Injection si alte nebuneli.
|
Quote:
Some major differences from the FSI to TSI include: - chain driven belt - fuel/engine management - components in the intake system - oil filter and oil dipstick relocated - improved PCV system (proved to be problematic in the FSI) - compression ratio lowered to 9.6:1 - more balanced cam shafts in the center of the block on both sides - down pipe - fuel efficiency (debatable) - better emissions - more 02 sensors on exhaust system |
Se pare ca trebuie sa aprofundez subiectul. 10x for info :).
|
Da..sa sti ca TSi ul e un motor foarte laudat... Sunt chestii care noi cu TFSi urile le stim si le-am schimbat..gen PCV ul, pompa de benzia, etc.. Dar TSi ul te scuteste de aceste modificari..
|
un tsi de 211 cu un soft bun ajunge la ~300 cp!? doar atat!? fara evacuare air intake, bujii?
de ex denso iridium power da ~4,5 cp+? cam ce modificai trebuie sa aduci sa faci un tfsi sa ajunga* tsi. |
compresia cum trb sa fie mare adica 15+ sau mica 15-?? plus ca golful 6 are consumul scazut cu 10% fata de golf 5, puterea marita cu 10% din cate am aflat.
|
un minus mare la g6 gti e ca nu are turbina de pe g5 gti ed30
|
Quote:
|
M-as mira ca niste bujii sa dea 5CP peste stock, asta vine undeva la 2.5%, nu e cam mult pentru niste bujii, oricat de minune ar fi ele ? Doar alea stoc nu sunt brichete.
|
Am vazut o maşinuţă care participă în CNR şi care foloseşte două tipuri de bujii: unele, relativ normale, pentru manevre şi pentru parcul rece, şi unele, pe la vreo 250 de eur setul, care îi dau ceva cai, după cum mi-a explicat pilotul, şi pe care le foloseşte pentru turele înalte din competiţie.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:59. |
- Copyright 2026 4Tuning