Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Tuning Dacia Berlina (+ poze), astept pareri+sugestii (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/1982-tuning-dacia-berlina-poze-astept-pareri-sugestii.html)

Bestie 23-09-04 00:35

Tuning Dacia Berlina (+ poze), astept pareri+sugestii

M-ar interesa urmatoarele:
1. Evacuare schimbata, adica teava de inox, fara tobe, BORLA, cum avea Behu (YWD) daca il stiti
2. Filtru de aer conic!
3. Buze pt bara fata si bara spate
4. Folii pt luneta si pentru geamurile din spate
5. Set capace tip Matiz
si eventual niste jenti SH cam cat sunt!

Bogdan_16v 23-09-04 00:42

Gata cu planurile pt Opel? Ramai la Dacie? Bad decision...

Bestie 23-09-04 01:19

A zis \"sponsoru\" ca Opel daca vreau sa mai astept.... cam pana la primavara... asa ca mi-a zis ca momentan o berlina e ceea ce-mi poate oferi :( , si pana atunci ma multumesc si eu cu ce-mi da, ce sa fac... decat nimic!

Bogdan_16v 23-09-04 01:47

Parerea mea este sa nu incepi sa arunci cu banii intr-o Dacie, daca tot stii ca la anul o sa-ti iei Opel...mai bine pasteraza banii si ii bagi in ceva care sa merite... :wink:

Bestie 23-09-04 01:57

hai ma ca eu zic ca n-o sa ma duca mai mult de 6.5 toate alea care le-am scris eu acolo, fara jenti.... si 6,5-7 nu e chiar asa mult!

RoSonic 23-09-04 10:16

pai numai folia cu omolagere e vreo 3 milioane... deci eu zic ca toate alea te duc destul de mult...

HalbaSus 23-09-04 11:01

Bestie, eu iti inteleg pasiunea pt tuning, si inteleg ca decat nimic mai bine o dacie berlina... dar sincer... NU MERITA sa bagi banii intr-o dacie...

Oricum, iti voi raspunde la intrebare:

1. Evacuare schimbata, adica teava de inox, fara tobe, BORLA, cum avea Behu (YWD) daca il stiti = 4-5 milioane minim
2. Filtru de aer sport! = eu mi-am luat K&N care se pune in cutia originala 60 euro
3. Praguri = la dacie nu stiu...
4. Buze pt bara fata si bara spate = ce-s alea ? :)
5. Folii pt luneta si pentru geamurile din spate = in jur de 3-4 milioane
6. Set capace tip Matiz = 400 mii
si eventual niste jenti SH cam cat sunt! (eu cele mai ieftine care le-am gasit erau 250 de euro, daca te duci pe-afara gasesti foarte ieftin dar la noi sunt cam scumpe si alea SH)

Un mic calcul estimativ te duce pe la minim 10 milioane (fara praguri si fara buzele alea care chiar nu stiu ce sunt)... si astea sunt cheltuielile minime... daca mai dai niste bani pt instalare, niste accesorii, etc... ajungi frumos la 300 de euro... eu zic ca nu merita... ca tot dacie va fi, tot nashpa va arata, si nu va avea performante iesite din comun...

Daca tot vrei sa bagi banii in dacie atunci baga in ceva \"refolosibil\"... cel mai bine ar fi intr-o instalatie de sunet (cu vreo 6 milioane iti iei un MP3-player) si de restul iti bagi boxe, tun de bas, etc... si dupa ce scapi de dacie iti iei frumos sculele si le pui pe opel, sau ce masina o sa-ti iei tu in viitor... e cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci cu banii (plus ca in cazul unei dacii o sonorizare buna iti va da mult mai multe satisfactii decat un filtru de aer si o evacuare sport care nu vor mari foarte mult performantele unei berline).

Si parca vroiai sa ai o masina mai speciala... nu ? pai dacii \"tunate\" au toti fraierii de cartier... dar o dacie cu 500 de wati in portbagaj nu stiu cine mai are ? :headfones :peace:

Bogdan_16v 23-09-04 11:09

Quote:

pai dacii \"tunate\" au toti fraierii de cartier
Exact!! Nu se merita.

RoSonic 23-09-04 11:24

500 de watti pe dacie.. zabrnaie ca draq!!!! si ai calitate ca 100W pe o masina legata calumea....

iar buza pt bara este trecuta in cataloage ca \"spoiler sub bara fatza/spate\" :) .. sau poti sa-i zici lama, fustita, prelungire.. ;)

Si capace tip matiz la doar 400 de mii? unde? ca stiu ca un prieten cauta si gasise la scoruri mult mai mari...

HalbaSus 23-09-04 12:18

Intradevar s-ar putea sa cada caroseria de la 500 W... dar daca e facuta ca lumea instalatia nu vad de ce nu ar avea calitate (eventual iti mai pica cateva elemente de caroserie cand dai volumul mai tare :))

Quote:

Si capace tip matiz la doar 400 de mii? unde? ca stiu ca un prieten cauta si gasise la scoruri mult mai mari...
Eu am vazut la un magazin de accesorii auto de aici din Oradea, au capace de diferite modele... de la 300 si ceva pana la 1.000.000 ... alea cu un milion au o elice pe ele care se invarte in timpul mersului (american style)... poate ca nu gasesti la 400 dar la 500 sigur. Totusi e o bucata de plastic de 13\"...

Al3xius 23-09-04 12:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HalbaSus\"
Totusi e o bucata de plastic de 13\"...

ai dreptate :wink: ! si apropo : tuningul nu se face cu capace ! :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Bestie 23-09-04 12:52

Buza aceea de care vorbeam este, cum a zis si RoSonic, o prelungire de pt bara initiala! Despre MP3, daca as gasi in 6 mil as lua, ma rog eu vreau sa-mi iau cas+boxe noi, in rate... iar despre sub-woofer, inca nu ma bag la el, pt ca dacia se dechide si cu surubelnita... si doar n-o sa stau zilnic sa-l plimb din casa in portbagaj!

Acum, haideti sa va spun cam cat am auzit eu ca m-ar costa ceea ce as vrea eu sa pun pe acea Dacie (Behu m-a informat):
1. Evacuare BORLA = 4.000.000
2. Filtru sport = 1.000.000
3. Buze = 300.000
4. Folii (neomologate) = 500.000
5. Praguri = 300.000
6. Capace Matiz = 500.000

De jenti am zis ca le las pt mai incolo, dar cam la 7.000.000 le-am calculat cu Behu (SH evident)
Iar de casetofon, am un prieten care si-a luat din Cora un Clarion 4X51 (da, 51, asa scrie pe el) cu CD.... si boxe, si s-aude super! L-a costat 8 mil, dar ii da in rate!
Al3xius, stiu ca tuning-ul nu se face cu capace, dar macar astea sa mi le fac acum pe masina, si jentile am vb cu taica-miu sa mi le ia daca e in jurul anului nou! Despre praguri.... ma gandesc ca sunt cam taranesti, mai ales daca scrie si GTI pe ele...
HalbaSus, oricum interesante capacele alea \"american style\" de care zici... ai cumva idee cum sa cer cand ma duc sa caut...??? Sper ca s-or gasi si il Buc, dar ma intreb oare cum or veni pe Dacie? Iar despre filtru si evacuare, nu ma astept sa castig cine stie ce putere ca e Dacie pana la urma, dar imi place la nebunie cum se aude, cine il stie pe Behu, si stie cum facea Dacia lui poate sa confirme....

PYT 23-09-04 13:14

tuningul pe Dacie e cu dus si cu intors.. adik exista pareri pro si contra.
si eu am dacie si imi place sa ii mai fac cate ceva, dar in ceea ce priveste tuningul optic nu m-am bagat niciodata la \"piese de rezistenta\", adik elemente mai scumpe cum ar fi jentzi, spoilere etc pt k aici kiar nu merita.

parerea mea din ce s-a spus pana acum (si din ce ai vrea tu) e sa-ti pui niste muzica rezonabila (nici 500W dar nici domotec :lol: <glumeam, stiu k nici nu te-ai gandit la asa ceva>), fara woofer k ai dreptate, si eu am niste boxe spate jbl la 100w si in fiecare seara ma duc in casa cu inima indoita dak o sa le mai vad si maine.. iar in rest ai putea sa-ti faci evacuarea aia cum \"avea\" (nu mai are?) behu caci am auzit-o si eu cum suna, dar la folii nu te sfatuiesc pt k iti garantez k te opresc gaborii si.. hai sa zicem, la primul scapi, la al doilea iar (ii promiti k le dai jos, sau spaga etc) dar dup-aia o sa conduci stresat si nu merita) + k dak iti faci evacuarea atunci kiar or sa fie cu okii pe tine si cu mana intinsa :lol:
aa si filtrul ala la 1 mil e praf in oki.. 60 de coco k&n sau las-o asa

parerea mea :P

Al3xius 23-09-04 13:15

Marfa preturile ...mai ales evacuarea aia e belea ! :wink:

P.S. : sa nu-ti iei nici capace dinalea de se invart si nici praguri dinalea de scrie pe ele GTI ca dai in kitch ! in rest multa bafta :wink:

HalbaSus 23-09-04 15:48

Bestie... sa nu te puna dracu sa ceri in magazin sau macar sa-ti treaca prin cap sa-ti pui capace cu elice ca o sa rada tot cartierul de tine... asta pana cand nu ti le ciordesc tiganii sa le puna pe carutele lor... Pana acum am vazut la o singura masina (si la aia ii statea bine) asa ceva, era ceva cadilac vechi, care avea jenti dar erau cam nashpa si a bagat peste jenti capacele alea (defapt in interiorul jentilor, ca jentile erau mult mai mari decat capacele)... se asorta cu stilul masinii (american 200%) adica avea si coarne de bou in fata, oglinzi uriase, claxon exterior, etc... tot ce are un \"pimp car\" si atunci dadeau bine si capacele acelea (singura faza misto la ele e ca atunci cand pui frana elicea continua sa se invarte)... oricum daca le pui la dacie realizezi un kitch imens pe care ai dat 1 milion de lei...

Decat sa-ti iei radio-cas cu CD 4x51 wati cu 8 milioane mai bine iti iei cu 5.600.000 din METRO un mp3-cd-player VDO (facute de Siemenes, foarte bune) sau la 6.5 milioane un Panasonic (de care am eu) si din metro poti sa iei si in rate... mai bagi niste boxe si gata. (intradevar nu merita sa-ti bagi subwoofer... mai ales daca nu ai garaj... )

Despre filtru de aer cu 1 milion... nu stiu ce sa zic... de auzit o sa se auda mai bine... poate o sa si mearga mai bine... dar eu nu l-as recomanda... s-ar putea sa-ti bage foarte mult praf in motor... in afara de asta, daca vrei sa se auda bine atunci iti trebuie filtru conic... mare atentie cum il instalezi, prea departe de motor si pierzi putere (in loc sa castigi), prea aproape de motor, trage aer cald in loc de rece si iti creste consumul + pierzi din putere... filtrele de marca deobicei vin cu kituri speciale care sa rezolve problema asta... anywayz... daca tu vrei sa ai o masina de 60 de cp care sa se auda ca una de 250... treaba ta :), oricum iti garantez ca si de la un esapament ti se modifica sunetul substantial, nu e nevoie sa dai un milion pt o imitatie de filtru care poate \"sa-ti faca praf\" motorul si la propriu si la figurat.

All times are GMT +2. The time now is 07:09.

- Copyright 2026 4Tuning