Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Problema boxe (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/189053-problema-boxe.html)

earthquakero 17-05-10 20:54

Problema boxe

Salz all.. detin un Golf III mai vechi el din 93 dar bun :D

Am 6 boxe puse pe el.. un CD-Player JVC cu 50W-4

acum cateva zile mi a trecut prin cap sa schimb boxele alea mici care sunt pe bord sus.. deci am 2 sus bord mai micute.. 2 mai maricele la picioare in fata.. si 2 mari in spatele masinii

astea care le aveam nu faceau mai nimic.. adica doar faceau niste zgomot acolo.. nu miscau nu nimica.. si am luat o pereche care sa se potriveasca acolo niste boxe Blaupunkt.. si le am montat.. se aude mult mai bine.. si vibreaza si frumos..

dar cand ridic putin volumul mai mult si e o melodie mai cu bass asa incepe sa paraie si se aude nasol de tot..

stiti cam de la ce ar fi asta ? am ce sa ii fac ?

ms

Loop 17-05-10 21:00

Re: Problema boxe

Lipsa de putere. Iti trebuie un amplificator.

earthquakero 18-05-10 15:30

deci sigur amplificatorul sa fie ? deci la celelalte 4 boxe din masina nu am probleme chiar daca dau volumul tare de tot.. doar la alea mici din polita sau cum i o zice.. din bord de acolo

sa nu ma trezesc cumva ca nu rezolv nimic cu amplificatorul :))..

Loop 18-05-10 15:33

Pai la prima vedere cam asta ar fi problema. Din moment ce difuzoarele sunt noi e clar ca nu ele sunt problema. Ce difuzoare sunt mai exact? Sunt curios de puterea lor.

earthquakero 18-05-10 15:35

boxe mici din fata in polita sunt de 45W: BLAUPUNKT GTx 662
difuzoare coaxiale cu 2 cai
putere RMS: 45W
putere Max: 190W
impedanta: 4 ohmi
adancime instalare woofer: 56mm

Loop 18-05-10 15:46

Sunt de putere mica deci ar trebui sa se auda cat de cat bine si fara amplificator. Poate le-ai instalat prost, adica zdrangane ceva pe acolo si dai vina pe difuzoare aiurea. Lasa sa cante doar difuzoarele cu probleme si asculta atent, poate zdrangane ceva. Daca vrei sa elimini de tot posibilitatea asta poti sa le scoti afara si sa le dai drumu sa cante cand le tii in mana, atunci nu are ce sa zdrangane.

koss_x_treeme 18-05-10 16:30

vezi ca poate nu ai pus corect plusul si minusul...

earthquakero 18-05-10 19:49

ok o sa verific firele si astea ms

saxo 18-05-10 20:43

Quote:

Originally Posted by koss_x_treeme (Post 3370127)
vezi ca poate nu ai pus corect plusul si minusul...

Si daca le-ar pune invers ( pe toate ), ce s-ar intimpla ?

earthquakero 18-05-10 21:06

o sa incerc maine da.. e vreun risc ceva daca nu pun cum trebuie firele ? sa faca un scurt ceva ?

saxo 18-05-10 21:10

Nu se intimpla nimic. Important e sa le pui pe toate la fel. Nu te mai lua dupa toti....

earthquakero 20-05-10 15:54

nu degeaba :( am incercat sa mai schimb firele.. sa le tin nemiscate.. tot cum dau volumu mai puternic si e o melodie mai cu bass paraie nasol..

si crezi ca un amplificator ar repara treaba asta sigur ? sau sa incerc sa cumpar alte boxe ? si daca da mai puternice sau mai slabe cum sa iau..

saxo 20-05-10 16:10

Pina nu vede cineva ce ai acolo, nu cred sa rezolvi ceva.

koss_x_treeme 21-05-10 11:42

Quote:

Originally Posted by saxo (Post 3371081)
Nu se intimpla nimic. Important e sa le pui pe toate la fel. Nu te mai lua dupa toti....

Nu se intampla nimic grav, se schimba usor sunetul dar din moment ce au si ele un plus si un minus, din moment ce firele alea colorate au si ele diferite culori e normal sa le pui cum scrie la carte... Daca nu legi bine o sa se inverseze polaritatea la bobina si atunci nu va sarii diafragma si suspensia ci se va duce spre magnet.

Quote:

Originally Posted by earthquakero (Post 3368157)
Salz all.. detin un Golf III mai vechi el din 93 dar bun :D

Am 6 boxe puse pe el.. un CD-Player JVC cu 50W-4

acum cateva zile mi a trecut prin cap sa schimb boxele alea mici care sunt pe bord sus.. deci am 2 sus bord mai micute.. 2 mai maricele la picioare in fata.. si 2 mari in spatele masinii

astea care le aveam nu faceau mai nimic.. adica doar faceau niste zgomot acolo.. nu miscau nu nimica.. si am luat o pereche care sa se potriveasca acolo niste boxe Blaupunkt.. si le am montat.. se aude mult mai bine.. si vibreaza si frumos..

dar cand ridic putin volumul mai mult si e o melodie mai cu bass asa incepe sa paraie si se aude nasol de tot..

stiti cam de la ce ar fi asta ? am ce sa ii fac ?

ms

Vezi ca golful 3 are in bord tweetere unidirectionale spre sofer acolo din fabrica. Daca ai schimbat alea cu alte difuri(banuiesc ca ai pus de 10cm) inseamna ca ai schimbat si impedanta difurilor fiindca alea din usi si alea din bord sunt pe aceeasi cale 2 cate 2. Impedanta a scazut la 2 Ohmi ceea ce nu face bine playerului. Si oricum daca sunt de 10 si sunt si blaupunkturi e normal sa se auda prost(nu prea sunt indicate) O solutie ar fi renuntarea la boxele din bord. Lasa tweeterele originale acolo. Nu ai nevoie de bass din bord. Le ai pe alea din usi.

saxo 21-05-10 13:58

Quote:

Originally Posted by koss_x_treeme (Post 3377896)
Nu se intampla nimic grav, se schimba usor sunetul dar din moment ce au si ele un plus si un minus, din moment ce firele alea colorate au si ele diferite culori e normal sa le pui cum scrie la carte... Daca nu legi bine o sa se inverseze polaritatea la bobina si atunci nu va sarii diafragma si suspensia ci se va duce spre magnet.
......

Total gresit !
In FRECVENTA nu exista "polaritate", ci FAZA. Membranele nu "ies" si nici nu "intra", sau mai corect spus ies cit intra ! Acele + si - sunt marcate atit pe difuzoare cit si pe iesiri, tocmai sa nu ai inversari de faza.
In concluzie, daca le pui pe toate pe dos, sunetul nu se schimba absolut deloc.

Te-am mai rugat cindva sa nu mai dai sfaturi daca nu stii.

All times are GMT +2. The time now is 18:12.

- Copyright 2026 4Tuning