![]() |
Face Lift Dacia 1410 Break
2 Attachment(s)
Salut. Apelez si eu la sfaturile dumneavoastra pentru a-mi aranja putin Daciuta si a o intineri. Defapt nu e a mea, e a tatalui meu (eu inca n-am carnet), dar incurand va intra si pe mainile mele. Tata a pastrat-o simpla asa cum era (la exterior. bine nu ca la motor sau interior ar fi facut mare lucru), mai putin cateva maruntisuri gen: niste chestii lucioase ce le-a pus pe grila din fata ca sa mascheze 2 gauri din plasa grilei (plasa nu a schimbat-o ca cica nu merita sa investesti in dacie); a vopsit jentile argintiu si cam atat. Masina e o Dacia Break 1410 din 1996, CN3 cred.
Ideea e ca masina mie mi se pare, desi simpla, prea incarcata. Si as vrea s-o fac mai simpla si mai cu gust. Problema intervine aici: 1. am buget redus, foarte redus, deci nu voi intervenii cu schimbari majore 2. am niste idei dar vreau sa ma ajutati si voi cu ale voastre si sa va spuneti parerea despre ideile mele, daca sunt bune etc 3. modificarile care vor interveni trebuie sa-l multumeasca si pe tata, in ideea ca nu vreau sa vina intr-o zi de la serviciu ca l-a tras politia pe dreapta deoarece avea nu stiu ce chichita modificata fata de original Deci sa incep cu ideile mele :lol: 1. primul lucru care imi trece in cap si este si destul de aplicabil ar fi eliminarea grilei fata sau modificarea acesteia. mie unul nu-mi place grila de la acest model de dacie. daca o voi scoate as pune plasa de aceea fagure sau cum se zice, neagra. insa aici am doua variante ori scot grila cu totul, ori elimin cumva semnul Dacia de pe grila cu tot cu partea aceea pe care este prins. 2. modificarea culorii jentilor. aici nu sunt sigur si va rog sa ma ajutati. va voi atasa o poza cu masina, daca o gasesc, ca sa vedeti culoarea si sa va dati cu parerea. tata cand a luat masina, jentile de pe ea erau negre si tin minte ca mie imi placeau tare mult cum mergeau cu culoarea masinii. ma gandesc sa le fac tot negre mat, eu spre asta tind. alb sigur nu ar da bine parerea mea, si argintiu nu stiu, deci argintiu sau negru? 3. stopurile as incerca sa le fac fumurii cumva. am auzit ca se poate face acest lucru cu folie pt geamuri. ce ziceti, nu e tiganeala sa le fac cu folie? 4. semnalizarile din fata si lateral as cauta in targ sa gasesc unele cu sticla transparenta. sau daca vreau stopuri negre sa le fac si pe acestea tot negre? daca da, tot prin aceeasi metoda cu folie? 5. vreau si imi place tare mult cum arata o dacie cu numarul de inmatriculare din fata pozitionat intr-o parte. PS: Punctele 3,4,5 vor face cu ochiul organelor? in special 5, ce parere aveti? in cazul in care ma vor/il va opri politia si ma vor/il vor trage la raspundere pentru 3,4,5 ce consecinte ar putea interveni? se pot aplica amenzi, retineri de talon sau doar advertismente verbale? ce spune legea? Cam astea sunt ideile mele pentru moment cele mai aplicabile. Mie mi se pare aceste modificari o vor face mai simpla, cel putin in viziunea mea.Vreau sa-mi spuneti parerea voastra si astept cu drag sfaturi, idei, chiar si critici (constructive sper). Nu vreau interventii de genul "nici n-ai carnet si vrei sa te apuci de tuning", "esti copil, nu sti ce vrei" sau alte lucruri de genul acesta. Voi atasa doua poze cu masina, una este modificata virtual (cea cu capota neagra, pe cea originala n-o gasesc acum) si una cu arpia/roata, pentru a va face o idee despre culoare in special. Precizez ca jentile sunt canadiene si nu sunt extrabalon. Multumesc pentru intelegere si sper ca ma veti ajuta si ca voi putea aplica tot ce am comvenit impreuna cu voi ca ar arata mai bine pe masina. Cheers!:mrgreen: |
Re: Face Lift Dacia 1410 Break
1 Attachment(s)
M-am mai gandit intre timp la niste posibile modificari. Un parasolar pe parbriz din folie pentru geamuri suna bine. Voi ce ziceti?
PS: Am gasit poza originala. E cam murdara, dar alte poze cu masina n-am deocamdata. Astept sa se faca vremea mai frumoasa si ii fac o "sedinta foto". |
2 Attachment(s)
Quote:
Masca poti sa o modifici, taiaind partea superioara a ei, muchiile taiate le pliezi frumos, cositoresti, iti faci putina vopsea(folosind codul original de vopsea) si vopsesti unde ai taiat. Farurile le poti da jos, dezlipesti sticla(cu apa calda) cureti interiorul, il degresezi si aplici cu spray-ul vopsea neagra pe partea interioara a lui(nu pe "oglinda"!), pui totul la loc...etansezi cu silicon.. Pe barele de plastic poti sa dai cu vopsea neagra, sau cu silicon special pentru plastic, jantele le poti revopsi(te duci si tu iei o vopsea, vb cu cineva sa iti dea cu pistolul vopsea+lac). Iti cumperi pasta de polish+ceara, si lustruiesti caroseria. Sunt multe de facut.... Pentru a-ti da seama cam cu arata cu modificarile astea...:arrow: Oricum...ai nevoie de bani pentru astea, dar in loc sa ii bei..sa ii "spargi" cu pasarelele...sau sa mananci pizza...mai bine faci cate ceva la masina(macar ramai cu ceva). |
Mersi pentru raspuns. Am sa incerc zilele astea sa ma aprovizionez cu ce trebuie si sa ma apuc in prima faza de grila :)
|
2 Attachment(s)
Astazi am lucrat putin la masina. Acum ceva timp mi-a picat turometrul din bord si am schimbat ceasurile. Si nu le-am fixat prea bine la vremea respectiva si acum am hotarat sa le fixez cum trebuie. Cu ocazia asta am ordonat putin cablurile prin bord, am uns cablul de la kilometraj (cam batea acul) si am reparat indicatorul de temperatura a apei pentru ca agata putin. Am dat jos si brizbrizurile acelea din grila temporar, pana voi rezolva cu adevarat grila.
Am facut o poza cu farurile si grila, nu se vede prea bine pentru ca era deja seara si eram in garaj, dar mi s-a parut interesanta :D o impartasesc cu voi. Si mai atasez una cu motorul, facuta asta vara, nu prea bine realizata insa... |
Si ai mai modificat ceva la masina? :oops:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:23. |
- Copyright 2026 4Tuning