Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Jeep Grand Cherokee VS Mercedes-Benz G-Class (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/184355-jeep-grand-cherokee-vs-mercedes-benz-class.html)

copolinox 23-04-10 10:54

Jeep Grand Cherokee VS Mercedes-Benz G-Class

5 Attachment(s)
Deci , Jeep Grand Cherokee sau Mercedes-Benz G-Class care credeti ca este mai capabil , care credeti ca fost facut pentru off-road ?

Jeep Grand Cherokee sa zicem motor 5.7 L Hemi V8 si G'u cu 55AMG , stiu amg este motorul de top al acestei masini , dar am pus 5.7 hemi de la jeep ca sa nu imi sara oamenii in cap cum ca ... jeep are 6.1 si mercedes doar 55amg . Am ales modelul 2005-2010 al jeep'ului si 2006- G'u.

DaciaFWE 23-04-10 10:55

Re: Jeep Grand Cherokee VS Mercedes-Benz G-Class

Hemi power :P

GTR 23-04-10 21:56

Daca pui intrebarea asta pe un forum cu specialitate off-road or sa rada oamenii de or sa lesine.

Mercedes-Benz G-Class este in topul masinilor off-road de la aparitia lui si pana in prezent dar mediatizarea este mai mica deoarece si pretul lui G este exorbitant.

Jeep Grand Cherokee este cu multe clase in spatele lui G-Class din multe punte de vedere, inclusiv off-road.

alinush27 24-04-10 09:25

GTR a spus cam tot ceea ce trebuia spus .

Din cate vad pe tine te intereseaza performantele in off-road , deci era mult mai corecta compararea G-ului cu Wrangler-ul . Deasemenea G55 AMG cred ca este o idee mai slabut in off-road decat G500 sau G400CDI , dat fiind ca este un SUV cu mici inclinatii sportive .

Masini cu care poate fi comparat G-ul in off-road : Land Rover Defender , Toyota Landcruiser ( in special seriile 70/75/78 si 80 ) , Nissan Patrol , Hummer H1 etc.

copolinox 24-04-10 12:23

Aha am inteles, aveam o mica contrazicere cu un prieten , s-a dovedit a avea dreptate , dupa ce spuneti voi ... dar eu tot la parerea mea raman:-?? proasta sau buna ... nu-mi pasa

alinush27 24-04-10 12:58

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 3306346)
dar eu tot la parerea mea raman:-??

Si anume ca Grand Cherokee e peste G in off-road ? Sau ?

GTR 24-04-10 15:12

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 3306346)
Aha am inteles, aveam o mica contrazicere cu un prieten , s-a dovedit a avea dreptate , dupa ce spuneti voi ... dar eu tot la parerea mea raman:-?? proasta sau buna ... nu-mi pasa

Pai ar trebui sa bagi ceva la cap la 15 ani ai tai, Grand Cherokee este pe langa G-Class asa cum este Fiat Panda pe langa Mini, adica tu compari o masina de 40 mii de EUR cu capabilitati si fiabilitate mediocre cu o masina de 100 mii de eur care este un fel de reper in calasa, este aberant, macar daca pui intrebari invata ceva si din raspunsuri.

copolinox 24-04-10 15:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3306674)
Pai ar trebui sa bagi ceva la cap la 15 ani ai tai, Grand Cherokee este pe langa G-Class asa cum este Fiat Panda pe langa Mini, adica tu compari o masina de 40 mii de EUR cu capabilitati si fiabilitate mediocre cu o masina de 100 mii de eur care este un fel de reper in calasa, este aberant, macar daca pui intrebari invata ceva si din raspunsuri.

Ok domnule GTR , n-am zis ca e peste , dar mie aja imi place sa cred :) ok , am inteles e mai bun g , a fost facut in 80 pt armata la pretul de 135.000$ pt armata americana 50.000 de modele au fost vandute in primi 10 ani .

ionut_cluj 24-04-10 15:30

Nu pentru armata americana a fost facut, ci pt cea vest-germana.
Altfel, mie personal imi plac amandoua, dar niciuna nu ma incanta.

copolinox 24-04-10 15:35

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3306707)
Nu pentru armata americana a fost facut, ci pt cea vest-germana.
Altfel, mie personal imi plac amandoua, dar niciuna nu ma incanta.

He W460 was popular with military and off-road enthusiasts, with more than 50,000 built in the first decade. Mercedes-Benz initially did not sell the model in the United States, but by means of "casual importation" grey-market in the mid-1980s, importers sold some G-Wagens, mostly W463s, which had been modified to meet the specifications by the US DOT, at about $135,000.
Piata neagra , adevarat , dar au ajuns si p'acolo.

Sursa :http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_G-Class

copolinox 24-04-10 15:43

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3306674)

In state se vinde cu 44.000$ un jeep nou cel SRT-8 , adevarat , in america are pretul acesta , dar in Romania incepe de la 44.000 euro , cel mai ieftin :) cu cel mai mic motor ceva mai mult de 40.000 , 4000 euro , nesemnificativ la sumele astea , iar G class costa 75.000 euro , tot cel mai mic motor .

GTR 24-04-10 18:13

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 3306736)
In state se vinde cu 44.000$ un jeep nou cel SRT-8 , adevarat , in america are pretul acesta , dar in Romania incepe de la 44.000 euro , cel mai ieftin :) cu cel mai mic motor ceva mai mult de 40.000 , 4000 euro , nesemnificativ la sumele astea , iar G class costa 75.000 euro , tot cel mai mic motor .

Germania

Cel mai ieftin Grand Cherokee nou ~28000 EUR
Cel mai ieftin G-Class nou ~ 56000 EUR

Cel mai scump Jeep Grand Cherokee SRT8 6.1 - 69000 EUR
Cel mai scump G-Class - 145.061 EUR

Si vorbind pe ROMANESTE Grand Cherokee este o GHENA pe langa G-Class ca masiana/total cu toate ca si mie-mi place, dar asta e adevarul.

copolinox 24-04-10 18:14

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3306990)
Germania

Cel mai ieftin Grand Cherokee nou ~28000 EUR
Cel mai ieftin G-Class nou ~ 56000 EUR

Cel mai scump Jeep Grand Cherokee SRT8 6.1 - 69000 EUR
Cel mai scump G-Class - 145.061 EUR

Si vorbind pe ROMANESTE Grand Cherokee este o GHENA pe langa G-Class ca masiana/total cu toate ca si mie-mi place, dar asta e adevarul.

Poate exagerezi putin :) ghena ? sa fim seriosi ...
Ok am priceput e inferior .

copolinox 24-04-10 18:38

Adevarat , am gresit comparandu-l cu G class , trebuia sa fie ML nu G ... :) pana atunci , Check this out:
https://www.youtube.com/watch?v=23x95...layer_embedded

Rog daca se paote sa fie inchis topicul acesta , Multumesc!

All times are GMT +2. The time now is 15:46.

- Copyright 2026 4Tuning