Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   Cum scot un volan cu Airbag (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/180274-scot-volan-airbag.html)

Neamtzu_e36 02-04-10 14:31

Cum scot un volan cu Airbag

1 Attachment(s)
Sal vreau sa scot volanul dupa un E36 ca mi-am luat altu dar are AIRBAG si nu stiu cum se scoate ala ajutati-ma si pe mine ms
Pun o poza cu modelu care vreau sa il dau jos

dice36 02-04-10 15:20

Re: Cum scot un volan cu Airbag

Pai avand volanu in pozitia in care e in poza, ai in dreptul manetelor de semnal/stergatoare cate un surub torx, ca sa iti fie mai usor roteste-l 90 de grade si desfaci airbag-ul. Cel mai bine ar fi sa scoti borna de la baterie pt siguranta ta. Dupa ce ai desfacut suruburile alea tragi usor de capac si iese cu tot cu airbag. Apoi ai de desfacut mufa airbag-ului si surubul care tine volanul pe ax, nu stiu exact de cat e, dar e mare. Inainte sa il desfaci ar fi bine sa faci niste semne pe ax, cu volanul in pozitia cea mai dreapta dupa ce ai dat jos surubul mare, sa iti fie mai usor de aliniat volanul nou. Bafta

Neamtzu_e36 02-04-10 17:13

Quote:

Originally Posted by dice36 (Post 3242302)
Pai avand volanu in pozitia in care e in poza, ai in dreptul manetelor de semnal/stergatoare cate un surub torx, ca sa iti fie mai usor roteste-l 90 de grade si desfaci airbag-ul. Cel mai bine ar fi sa scoti borna de la baterie pt siguranta ta. Dupa ce ai desfacut suruburile alea tragi usor de capac si iese cu tot cu airbag. Apoi ai de desfacut mufa airbag-ului si surubul care tine volanul pe ax, nu stiu exact de cat e, dar e mare. Inainte sa il desfaci ar fi bine sa faci niste semne pe ax, cu volanul in pozitia cea mai dreapta dupa ce ai dat jos surubul mare, sa iti fie mai usor de aliniat volanul nou. Bafta

mersi mult dice36

Neamtzu_e36 18-04-10 14:30

2 Attachment(s)
Am incercat sa desfac suruburile din spate dar nu am reusit nici cu surubelnita dreapta si nici cu una in stea ,ce fel de suruburi sunt alea :sad:
Inca o intrebare ca sa nu mai deschid alt thread exista pt la urs motor 2.5 12v jetronic? treb sa schimb calculatorul si nu stiu de care sa iau ca eu aveam de opel ascona 1.8 pun si o poza cu motorul meu poate ma lamuriti ce este motronic sau jetronic ,este 2.5 sau nu poate stiti voi Ms mult

sprinter 19-04-10 01:34

Quote:

Originally Posted by Neamtzu_e36 (Post 3288707)
Am incercat sa desfac suruburile din spate dar nu am reusit nici cu surubelnita dreapta si nici cu una in stea ,ce fel de suruburi sunt alea :sad:
Inca o intrebare ca sa nu mai deschid alt thread exista pt la urs motor 2.5 12v jetronic? treb sa schimb calculatorul si nu stiu de care sa iau ca eu aveam de opel ascona 1.8 pun si o poza cu motorul meu poate ma lamuriti ce este motronic sau jetronic ,este 2.5 sau nu poate stiti voi Ms mult

Se desface cu torx uri ma .... seamana cu un imbus dar are capul stelat... ca sa ti faci o idee cum arata surubul respectiv uite te la inchizatoarea de la e36, cea de pe stalp e prinsa in 2 surubele torx de dimensiuni ceva mai mari

hanneman 19-04-10 18:13

Dupa forma admisiei ar parea 2.7!2.5 nu s-a fabricat jetronic!Vezi ce scrie pe serie!

horatiu_72 27-04-10 19:01

Quote:

Originally Posted by Neamtzu_e36 (Post 3242511)
mersi mult dice36

torx 27

mihaitzaa 27-04-10 20:04

Quote:

Originally Posted by horatiu_72 (Post 3315611)
torx 27

torx 30

All times are GMT +2. The time now is 05:56.

- Copyright 2026 4Tuning