![]() |
Cum fac port bass reflex?
ok, problema e urmatoarea:
mi-am luat cutiile astea de boxe: https://forum.4tuning.ro/561-anunturi-car-audio/17968-2-cutii.html Se aud bine boxele in ele. Boxele sunt: http://www.comparestoreprices.co.uk/...ny-xsf6932.jpg Intrebarea e... unde dau gaura pentru bass reflex, ce diametru, si de unde iau tubul ala care se baga in interior :) A, da, se va auzi mai bine dupa operatia asta? Acu, fiind sealed, membrana boxelor nu se misca mai deloc. Merci! |
Re: Cum fac port bass reflex?
Nush daca ai unde sa dai gaura ! Cutia fix ptr difuzorul respectiv , oricum gaura e una standard , vezi ca gasesti la magazine unde se vand difuzoare si componente electronice niste " tevi" sau tuburi de diferite dimensiuni ,intreaba ,nu cred ca costa mai mut de 100.000 fiecare , depinde de la magazin la magazin , gaura ar trebui sa aiba cam 2.5cm-3cm . Nu vei obtine cine stie ce diferente dar incearca ... bafta
|
e loc gramada pentru gaura. p mine ma intereseaza dimensiuni, lungimea tubului, si amplasarea gaurii. o sa fac o schita a cutiei in curand daca e.
Membrana la boxe are cursa aproximativ 0, si de-aia cred k nu se aude bassul prea profund |
basu prea profund nu se aude ca nu ai destula putere in ele... incintele sealed cer mai multa putere ca bass-reflex ;)
a, si ele nu sunt suburi, deci nu pot cobora prea jos in frecventa |
stiu k nu sunt sub-uri, nici nu am pretentia asta, dar sunt sigur k s-ar putea auzi si mai bine :) Cred k daca dau cu mai multa putere in ele, le rup membrana. Am un amplif BOSE 4x100 pus pe ele si boxele au 50w RMS :)))
|
ar mai fi o problema... ele sunt facute sa functioneze free-air... acuma nusu exact cum afecteaza asta performantele lor asa, da parca am auzit niste d-astea si aveau bass destul d mult..
|
Cutiile de reflex sunt mai mari decat cele seald, portul se pune pe partea cu difuzorul sau daca nu e loc pe una din laterale. Eu le-as lasa asa!
|
La cutiile cu reflex poti sa pui portul unde doresti in functie de mai multi factori/incinta,etc.... tu nu ai parametrii la acele difuzoare .... deci nu stii la cat sa acordezi acea incinta...
Nu da gauri dupa ureche ca strici incinta ;) |
am rezolvat-o pana la urma, am pus niste distantiere de 3 mm intre boxe si cutie si se aude super :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:37. |
- Copyright 2026 4Tuning