Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/179431-putem-mari-puterea-motorului-matiz.html)

clau56 29-03-10 08:56

CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ

prin ce metode putem mari puterea motorului la matiz

Al3xPuma 29-03-10 09:20

Re: CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ

Dintr-un motor de 800cmc nu stiu cata putere ai putea scoate tu ... presupun ca nici finante mari nu ai :) dar oricum poti oricand incepe cu niste jenti si gume mai bune un filtru de aer sport , evacuare sport :) chestii de inceput :P etc.

Bft !

clau56 29-03-10 09:40

eu vb de chesti serioase,ce sa fac cu jentile la un motor de drujba,eu vreau sa gasesc o modalitate de a scoate caluti din motorul asta ma intelegi,ceva gen turbo usurare volanta,usurare biele,marit amisie si evacuare,serpisori,cip etc...si tu vi cu filtru de aer,si jenti.ma faci sa rid

clau56 29-03-10 09:44

eu intebam un cunoscatur cu care sa ma sfatuiesc cu tine ce sa fac doar sami schimb jentile si filtrul

Al3xPuma 29-03-10 10:30

Clau56 eu am dat doar o idee ... nu trebuie sa faci misto de ce am zis eu ... eu ti-am zis chestii de inceput ... poti sa ai tu mama motorului v10 daca nu ai gume si jenti bune faci ceva pe ei de CP...
Imi pare rau ca te-am jignit cu ideile mele,oricum vrei tuning dute la un service autorizat si-ti face din matiz avion ...

PS: Ai grija ca faci dublu post ... foloseste EDIT !

BAFTA !

clau56 29-03-10 12:13

ok dar jentile le pui cind ai motorul preparat cind toate sint ok apoi incalti masina nu?si apropo eu imi lucrez masinile nu merg la garaje,intelegi,nu sint mecanic dar pricep multa mecanica,am scos din motoare de dacie de 25 de ani caluti frumosi si am prieteni mecanici care au participat la raliuri pe vremea lui ceasca cu dacii mai batrine ca tine si sa facut treaba buna si atunci fara atitea piese si informatica cit este acum si credema erau mai de durabilitate si mai fiabile,acum toti fac piese toti tuneaza toti fac de toate dar trebuie sa dureze lucrul care il faci nu sa crape la prima forja,asa ca eu ma bazez lucrurile clasice ca sa dovedit ca sint mult mai durabile dacit tehnologia moderna

Andutu TZH 29-03-10 12:28

Pai daca stii atat de multe despre motoare de ce ne mai intrebi pe noi,si motorul de matiz merge pe acelasi principii ca si cel de dacie,parerea mea ca cu bani de ii bagi in asta sa scoti ceva aproape nesemnificativ mai bine ii pui alt motor mai puternic

Al3xPuma 29-03-10 12:36

Aici ai mare dreptate inainte se faceau masinile mult mai bune si mai fiaile... in legatura cu matizul la partea mecanica multe detalii nu stiu sa-ti dau ... asa ca daca cineva are cunostinte o sa posteze :)

Multe bafta !

AdrianSB 29-03-10 13:37

cu chip tuning mai castigi cativa caluti ... dar nu prea multi ... in rest poti pune injectoare de pe un motor mai nervos (consumul creste automat) ... etc ... dar mai simplu schimbi motorul ... te duci la RAR cu 700 ron omologhezi si ai liniste . parerea mea

Robert_MNW 29-03-10 22:19

Daca ai atat de multe cunostiinte de mecanica, intreaba exact ce vrei sa faci si poate vei primii un raspuns la ceea ce te intereseaza, nu venii cu afirmatii de doi lei si dupaia sa te enervezi de pomana cand nu primesti raspuns! M-am amuzat tare la faza cu daciile vechi si fiabile...NOT:lol::-P
PS: Scrisul tau e infect!!!

clau56 30-03-10 07:36

mai robi tu nu ai fost pe lume cind se preparau dacii sau erai prea mic sa-ti dai seama ce este aia o masina,si nu te amuza ca romanii au train 40 de ani cu dacia aia veche.si nu veni cu orgasme intelectuale ca nu ai avut timp sa inveti mecanica la 23 de ani ai prins doar ce ai auzit de la unul altul,asa ca scuza-mi stilul si stai deoparte

banzay 30-03-10 08:28

Inainte sa vii aici si sa jignesti in stanga si dreapta, mai bine dai un search. Ai fi vazut ca se potrivesc niste motoare pe matiz, printre care unul de daihatsu charade parca, motor micut si turbo, intreaba pe TM32CIP, a avut unul pe mana si am impresia ca il vindea (daca nu l-a vandut deja).

Trecand peste ideile astea de tuning cu schimbarea motorului, eu nu prea am auzit pe cineva sa tuneze motorul de matiz cu altceva in plus decat un cip sau un piggyback. Oricum motorul de matiz e f fiabil si lejer de intretinut si nu stiu daca se merita sa ii faci ceva. Tu decizi :) daca vrei www.daewootech.com, e in engleza, dar se gasesc multe idei pt motoarele daewoo, ce e drept pt matiz sunt cam putine topicuri :)

clau56 30-03-10 09:04

eu nu jignesc frate dar prea multe minti luminate cu lanterna sint pe aici,treaba cu schimbarea motorului am studiat-o dar as vrea sa incerc sa fac ceva din motorasul asta mic e o provocare intelegi,nu e masina mea de zi cu zi dar vreau sa incerc sa aduc citeva imbunatatiri daca se poate de aceea doresc sfaturi sau o colaborare cu cineva care cunoaste acest motor,eu al am de 2luni si l-am desfacut bucati si i-am facut chiuloasa,doar sa cunosc motorul

banzay 30-03-10 09:10

Da, daca nu e masina de zi cu zi e buna treaba. Intra pe site-ul de mai sus, cauta pe net siteuri de pe la coreeni (cu google translate). Ei sunt cei la care vei gasi modificari semnificative (turbo, etc). La noi nu prea vei gasi decat modificari de software, iar cei care au ceva mai mult, nu prea zic :)

Geo_ZGA 30-03-10 10:47

Daca tot ai atatea cunostiinte de mecanica si esti atat de priceput la modificari... la ce mai pui intrebari la care iti dai singur raspunsul?
Ai pus intrebarea "cum sa maresti puterea la Matiz?"... dupa care ai raspuns ce am citat mai sus... ce ai vrea sa ti se spuna, mura in gura tot ce e de facut, cat costa si de unde se cumpara fiecare piesa in parte? In primul rand pune mana pe google si cauta pe net, cauta si aici pe forum, ai functia "search"... e imposibil sa nu gasesti documentatie.
Fa-i tu "ceva gen turbo usurare volanta,usurare biele,marit amisie si evacuare,serpisori,cip etc" si lasa-ne pe noi astia mici cu filtrele noastre :lol:

Si, ca moderator, am rugamintea sa nu incetezi cu jignirile si vorbitul de sus. Daca esti atat de priceput, pune aici poze si tutoriale despre ce si cum e de facut, invata-i si pe altii, arata-ne rezultate, nu doar vorbe aruncate in vant...

All times are GMT +2. The time now is 15:14.

- Copyright 2026 4Tuning