Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   Ajutor pentru alegerea unu difuzor va rog (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/179034-ajutor-alegerea-unu-difuzor-rog.html)

Sega 27-03-10 09:03

Ajutor pentru alegerea unu difuzor va rog

Salut! Doresc sa achizitionez un subwoofer(doar difuzorul) care sa coste pana in 300ron(nu imi permit sa dau mai mult). Deocamdata am un West CW10 la care i-am facut o incinta bass-reflex calculata in WinISD. Sunetul nu ma prea multumeste pentru ca nu e foarte profund... e ceva de genul "pac pac pac" iar eu vreau sa fie "bum bum bum" (stiu ca e cam prost exemplul :)).
Eu as vrea sa aleg intre Magnat Xpress 15 si Pioneer TS-W308d4. Daca aveti o idee mai buna va rog sa imi spuneti.
ps: caut un subwoofer care sa se auda foarte profund, nu neaparat tare.
ps2:deocamdata se monteaza pe Blaupunkt ema 260(160w in bridge) dar urmeaza sa iau ceva mai puternic in functie de subwoofer.

Stage2 27-03-10 11:01

Re: Ajutor pentru alegerea unu difuzor va rog

TS-W308d4 sau TS-W308D2 in functie de ce amplif. vei avea in viitor, raport pret/calitate foarte bun.

ZDRMircea 27-03-10 12:53

sega..ai pm;)

Sega 27-03-10 19:21

Quote:

Originally Posted by Stage2 (Post 3223557)
TS-W308d4 sau TS-W308D2 in functie de ce amplif. vei avea in viitor, raport pret/calitate foarte bun.

Dintre magnat si pioneer care crezi ca ar reda un sunet mai profund? Vreau sa ma doara pieptul, nu urechile. (cam tampita si comparatia asta dar..:))

Stage2 27-03-10 21:01

Quote:

Dintre magnat si pioneer care crezi ca ar reda un sunet mai profund? Vreau sa ma doara pieptul, nu urechile. (cam tampita si comparatia asta dar..
Pieptul sau urechile te dor in functie de incinta, tu practic vrei ceva sa duduie, nimic mai mult, nu-i mare lucru ce vrei, orice difuzor este capabil sa-ti ofere acest privilegiu.
Referitor la intrebare, se spune ca pioneer are reputatia asta, sa-ti duduie masina, principiul lor fiind PUTERE.
P.S nu merita specificat faptul ca Xpress 15 are o suprafata mai mare de lucru, sta prost la capitolul putere/performanta

Sega 31-03-10 21:23

Am cumparat un Magnat AD 380. Ce parere aveti de asa ceva? sunt bune?

Shokaliptiku 31-03-10 22:20

o alegere foarte buna
tinand cont de pretul de achizitie ...

este un difuzor care canta si bine si tare ...

pacat ca nu ai cumparat 2
aveai o posibilitatea mai buna de legare a difurilor
un paralel la 1.5 ohmi ...

presupun ca au fost probleme de spatiu

ce incinta te gandesti sa-i faci !?

Sega 31-03-10 22:24

Deocamdata nu mai am bani si ii fac din OSB de 12mm o incinta de 53x50(fata)x40cm. Cu 2 tuburi de bass-reflex de 5cm diametru si 9cm lungime.
Nu sunt decis daca sa o fac bass-reflex sau sealed tinand cont de materialul praf de care dispun deocamdata. Sa merg pe bass-reflex pt a mai ameliora peretii subtiri?

Shokaliptiku 31-03-10 22:27

of ... destul de nasol materialul ...
nu ai ceva mai gros ... sau ...

in cazul in care ai mai mult ...
ar fi oke sa dublezi peretii ...
nu de alta dar nu am idee cum ai sa prinzi 12mm
placa de placa ...
plus ca este un dif de 15 inch ...
ai sa faci o incinta ca o cutie din coli a4

Sega 31-03-10 22:32

Asta e cam ce mi-a ramas prin garaj... e si putin (150x125) deci peretii dublii ies din ecuatie. Am zis sa fac o incinta din dasta ca sa nu stea difuzorul degeaba. Oricum nici statie buna nu am momentan. Am un Blaupunkt Ema 260 si mai mult de la mai mult de 100w nu as forta-o. incerc sa acordez cutia asta undeva la 30hz, e ok?

Shokaliptiku 31-03-10 22:36

din punctul meu de vedere ...
30 hz tinand cont de materialele pe care le ai la dispozitie iese din discutie
ai nevoie de un "suport" rigid ...

poate faci rost de niste PAL de 18 macar
ca sa pui in interiorul "incintei" pentru a o mai rigidiza ... :rolleyes2

Sega 31-03-10 22:41

Pai urmeaza sa fac o incinta calumea din pal de 22mm dar pana fac rost de materiale/bani vreau sa fac din asta... sa scap de el din garaj si sa aud si eu difuzorul ala... :ihearu:

Shokaliptiku 01-04-10 07:58

ai pm

Stage1 01-04-10 12:05

Quote:

pana fac rost de materiale/bani vreau sa fac din asta... sa scap de el din garaj si sa aud si eu difuzorul ala...
Mai rau iti faci, se va auzii oricum la 20 % (poate nici atat) din capacitatile sale reale, in concluzie cred ca vei fi dezamagit daca-l asculti in asemenea conditii acum.

All times are GMT +2. The time now is 23:02.

- Copyright 2026 4Tuning