![]() |
o intrebare, de fapt doua :)
nu inteleg o treaba....cum e pana la urma cu taxa de poluare....
spre ex....daca calculez aici: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php pentru o masina ca asta sa zicem... http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...98&tabNumber=3 Kilometraj: 175.000 km Capacitate cilindrică: 1595 cc Putere: 74 kW (101 CP) Tip de combustibil: Benzină Număr de locuri: 5 Număr de uşi: Patru sau cinci Uşi Cutie de viteze: Cutie de viteze manuală Clasă de poluare : Euro 3 Prima īnregistrare: 07/1998 Emisia de dioxid de carbon eu o pun mai mereu de 180....imi e greu sa cred ca poate sa depaseasca...imi ajunge pe undeva la 500 de euro... atat o sa coste si cand ajung cu ea la RAR? sau nu? :) daca as lua maine masina asta din germania cu 2100 de euro, s-ar merita? evident...exceptand si km, daca ar avea pe undeva pe la 145.000 multumesc anticipat pentru raspunsuri.... |
Re: o intrebare, de fapt doua :)
nu este euro 3, orice-ar zice ala acolo. E 2700, nu ti-o lasa la 2100 decat daca e ceva grav in neregula cu ea si vrea sa se scape urgent.
|
nu are nici o legatura asta....erau doar niste exemple...
si cum adica nu e euro 3? oricum...nu mi-ai raspuns la niciuna dintre intrebari.... nu inteleg rostu comentului si repet...am intrebat care e treaba cu taxa...daca siturile respective o calculeaza bine? si daca o masina euro 3 din germania pe la 2100-2200 de euro ar merita cumparata si adusa aici...? daca in germania e incadrata ca euro 3, presupun ca aici cu un 50 de euro dati aluia la RAR o incadreaza tot la euro 3 atat... iar ala era doar un exemplu :roll: ps: am auzit si eu multa lume zicand ca s-a facut trecerea de la euro 2 direct la euro 4...dar nu stiu ce sa zic eu am biletu cumparat, in cam o saptamana plec...si voiam sa stiu mai exact ce sa fac :) |
Am fost si eu la RAR sa cer niste informatii despre o masina, care in actele ei originale, este Euro 3. Am vorbit cu un adormit, care parca era de pe alta lume si mi-a zis ca normele nemtesti nu coincid cu normele romanesti si ca Euro 3 este considerata numai daca este fabricata dupa 2000. Partea buna este ca am vorbit si cu unul din sefii mari de la RAR si mi-a zis ca daca in talon scrie Euro 3, aia e fara nici o discutie.
Uite-te in talon si vezi ce scrie. Nu o sa vezi Euro 3 nicaieri, dar uite-te dupa D3. Asta e codul pt Euro 3, si asa ar trebui sa apara. Si da, daca iei masina cu 2100 si o inmatriculezi cu inca 500 Euro, iesi foarte bine. Cel putin asta e parerea mea. |
poi da...asta zic si eu, ca ies foarte bine...
dar vad ca toata lumea imi zice "nu exista golf 4(1.4,1.6) pe benzina care sa fie euro 3" si atunci treaba e nasoala...pentru ca inmatricularea ar fi 1700 de euro o sa ma duc maine la RAR sa intreb si eu acolo, sa vad ce imi zic aia... nu prea stiu ce sa zic, eu voiam un golf 4, probabil o sa ma intorc cu un opel astra g |
oricum...am aceeleasi intrebari si daca in loc de golf ar fi o astra :)
o astra euro 3 de 1.6.... |
Foarte palpitant subiectul asta:)
@Darkshadow: D3 este o norma de impozitare germana, care nu are absolut nicio legatura cu normele Euro. In plus de asta, iti spun acum vreo 20 de modele care sunt euro 3 100% incepand din 99, plus Renault Laguna 1 care e euro 3 din 08/1998. @DarkMan03: Golful 4 a primit catalizatoare euro 3 incepand din 02/2000. Calculatorul oficial al taxei auto il gasesti pe www.mfinante.ro Tu intrebi "daca as cumpara maine masina asta cu 2100 de euro, s-ar merita?", apoi spui ca e doar un exemplu. Hotaraste-te, eu ti-am spus doar ca masina aia n-o s-o iei la 2100. RAR nu incadreaza dupa toanele mecanicilor, ci dupa o baza de date care o au ei, iar asta cu trecerea de la euro 2 la 4 e poveste. |
Quote:
Ai fi surprins sa vezi cate secrete ascunde eterna si fascinanta Romanie :anger: |
poi ideea era ca ala e doar un exemplu....ptr ca era prima masina care am gasit'o cand am cautat....de asta ziceam
spuneam in general de un golf 4, euro 3...din 98, deci golfuri 4 euro 3(1.4,1.6) o sa gasesc doar dupa 2000? si atunci taxa s-ar apropia undeva pe la 800...deci iar nu se merita.... cat despre "povestea aia" e o poveste foarte raspandita :) oricum, am inteles...un golf daca nu o sa fie euro 4 nu are rost sa il iau... dar o astra g din 98? ar ajunge taxa tot pe la 500....cu o masina gasita pe undeva la 2200...s-ar merita? |
Deci:
Euro 2 e cel mai bine sa-ti iei din 94-96 Euro 3 doar 99, sau 2000 dar cu motor pana in 1.4 Euro 4 oricand, ca e mica taxa. Povestea aia nu e adevarata, sunt in "meserie" de vreo 6 ani si garantez eu. Cati bani ai de dat pe masina? |
poi 3000...
ziceam sa iau o masina pana in 2500... restu pentru acte si drum, iar aici cu inmatricularea ma descurc eu... si da, stiu, sunt putini, o sa aud o gramada de replici stupide probabil :) |
trebuie sa mai am si alte acte la mine...in afara de buletin?
|
Pana in 2500 te poti uita la un Volvo S40 1.6 sau 1.8 din 96-97, euro 2, taxa decenta, masina rezistenta si frumoasa.
Nu iti trebuie decat buletinul, altceva nimic. |
multumesc frumos ptr raspunsuri... :)
nu mi-ar displacea nici o honda civic de prin 96 si apropo de s40....mi-ai adus aminte de o masina foarte tare vazuta acum ceva timp... http://www.modifiedcars.com/cars/174...cture/9266/med are ceva potential :) o sa intru pe site si in perioada cat o sa fiu acolo...daca mai sunteti disponibili pentru ceva sfaturi...o sa va tin la curent cu ce gasesc....o sa va pun cateva intrebari :) bafta voua... |
asa...sa revin cu o noua intrebare :)
ma descurc mai greu cu tastatura nemteasca, asta ca sa imi scuz greselile :) vreo masina asemanatoare cu ford probe....cu motor care sa nu depaseasca 2.200 http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...00&tabNumber=1 imi ziceti si mie? sunt extrem de ieftine astea aici, am gasit si la 1200 de euro, dar sunt non-euro, sau euro 1, taxa e uriasa, insa masina arata si se cunoduce foarte bine :) in rest foarte putine masini, daca vii sa cumperi cate 15-20 de masini o data, atunci se fac preturile bune, dar pentru o singura masina...nu prea ai ce s agasesti... am mai gasit un golf 4, 90 de mii de km, 3000 de euro, arata superb(euro 2>D3), da' o recarosare nu as putea sa ii fac in tara? sau cum merge treaba? paste fericit si voua :) sper sa aveti timp dupa ce ciocniti, beti, fu.teti...sa imi raspundeti si mie :D |
| All times are GMT +2. The time now is 15:04. |
- Copyright 2026 4Tuning