![]() |
probleme cu instalatia de clima E46
cand stateam linistit si ma bucuram ca nu mai am nici o problema cu masina a aparut una (cel putin)
m am dus la service sa i incarc instalatia de clima cu freon (care imi fusese scos de un mecanic neatent acum cateva luni prin desfacerea radiatorului de clima, desi aceasta era sub presiune). au incarcat o, functiona, introducea aer rece, numa ca presiunea din instalatie crestea amenintator trecand de valoarea de 30 de bari de pe manometru (aproape la sfarsitul gradatiilor de pe cadran) si nu scadea decat la oprirea motorului. cei de acolo spun ca asa ceva nu e normal si ca ar trebui la un moment dat sa decupleze, iar presiunea sa scada apoi sa cupleze, aceasta crescand pana la o anumita valoare dupa care iar sa decupleze si tot asa. acuma va intreb pe voi, asa ar trebui sa se intample? la ce presiune functioneaza instalatia asta? si daca e o problema de unde ar putea fi? de la senzorul instalatiei? de la compresor sau de la... ? precizez ca pana in momentul cand am avut freon in instalate , (adica inainte sa imi desfaca mecanicul neatent radiatorul de clima) aceasta functiona normal introducand aer rece dar nu i am masurat niciodata presiunea. acum am scos din nou tot freonul instalatia fiind goala. am inteles ca nu e nici o problema datorita faptului ca electromagnetul compresorului nu cupleaza decat cand instalatia este sub presiune (7 bar), altfel fulia acestuia se invarte in gol neantrenand angrenajul. astept niste sfaturi/pareri va multumesc anticipat |
Re: probleme cu instalatia de clima E46
as vrea sa vad si eu un raspuns pe aici...ca la fel imi face si mi-e...cand merge cand nu....(mentionez ca l-am reincarcat la un "service" din spatele blocului...model e46
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:22. |
- Copyright 2026 4Tuning