Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Skoda (https://forum.4tuning.ro/304-zona-tehnica-skoda.html)
-   -   faruri octavia 1 (https://forum.4tuning.ro/304-zona-tehnica-skoda/174210-faruri-octavia-1-a.html)

iceman04 05-03-10 11:34

faruri octavia 1

Salut,

Nu stiu daca sunt singurul, cel mai sigur ca nu, dar am o mare problema in ceea ce priveste farurile normale(nu cele cu xenon de fabrica), se matuiesc foarte repede si as vrea sa va intreb ce solutii ati gasit voi, pentru ca nu pot cumpara faruri in fiecare an.M-am gandit sa le inlocuiesc cu unele aftermarket, voi ce parere avet?

Multumesc

geolik 04-04-10 21:22

Re: faruri octavia 1

am octavia de 2 ani si nu am auzit asa ceva. se matuiau primele modele, <2002, cu faruri de sticla.
G.

iceman04 06-04-10 09:53

eu anul trecut am schimbat farurile, ca a lovit fratemiu masina si acum cel de pe dreapta e matuit mai mult de jumate.
farurile mele sunt de plastic, iar problema asta am avut-o de la inceput, o fi si din cauza ca merg cu farurile aprinse tot timpul

Noroc24 06-04-10 14:21

Farurile se matuiesc in principal de la viteza+pietricele+nisip care au un efect de sablare asupra lor. La acestea se adauga si spuma activa de la spalatorii.
Farurile se pot remedia si readuce la forma initiala.
Nu conteaza ca sunt aprinse mai mult sau mai putin. Plus de asta faruri de sticla erau pana prin 1998 2000 dar la putine modele de masini . La cele de sticla nu mai exista remediere dar sunt mai rezistente.

iceman04 06-04-10 15:00

pacat ca nu esti din bucuresti, ca poate imi faceai si mie farurile, asta legat de linkul din semnatura ta.
eu am impresia ca sunt matuite pe interior, o sa ma uit cand ajung acasa si va spun, oricum daca se pot face o sa incerc, poate ai tu drum prin bucuresti, ca eu nu stiu cand o sa am drum prin suceava

martin21 06-04-10 16:55

Incearca polish pt faruri (xeropol parca se numeste).

Noroc24 06-04-10 18:14

Din pacate drum prin Bucuresti nu am , insa sunt sigur ca gasesti in capitala firme ca a noastra. Costurile de remediere sunt infime pe langa schimbatul farurilor.
Am avut si noi faruri la care nu prea am avut ce le face, fiind atacate din interior datorita apei cu spuma sau a condensului. Oricum trebuie de incercat tinand cont ca remedierea costa 30 50 Euro iar cele noi la reprezentanta sunt cam 500 de Euro.
Polishul conteaza insa nu asa de mult. Daca mai sunt intrebari si cunosc, va pot ajuta. Numai bine.

iceman04 07-04-10 11:14

4 Attachment(s)
salut
hai ca am facut niste poze, cu farul matuit si cu farul bun, asta asa ca idee
@noroc24 - multumesc pentru idei, am sa caut si in bucuresti firme, gasisem in pe alt forum un baiat din constanta, o sa iau legatura si cu el

multumesc,

vioami 11-04-10 22:03

1 Attachment(s)
Va salut! A montat cumva cineva farurile din imaginea de mai jos. Cum lumina fata de cele originale. Ale mele parca sunt chioare. Mi-as pune pe cele cu xenon skoda octavia 1 originale dar nu stiu ce modificari se fac in instalatia electrica.

iceman04 12-04-10 09:36

salut,

la astea ma gandeam si eu sa imi pun, am gasit aici pe forum un baiat care le aducea undeva la 200 euro buc sau ceva de genul asta.
din cate stiu si cei de la skoda, la reprezentanta, iti pun xenon, costa cam 600 euro, atat era anul trecut cand m-am interesat, iar in banii astia intra farurile, instalatia xenon, instalatia de spalat faruri si tot ce mai e acolo
eu cred ca la ei o sa apelez, pana la urma, pentru ca mi se pare cea mai buna varianta

adi_mazilu 12-04-10 17:06

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vioami (Post 3268713)
Va salut! A montat cumva cineva farurile din imaginea de mai jos. Cum lumina fata de cele originale. Ale mele parca sunt chioare. Mi-as pune pe cele cu xenon skoda octavia 1 originale dar nu stiu ce modificari se fac in instalatia electrica.

am pus eu pe masina mea... daca nu a xenon din fabrica nu trebuie modificat nimik... :D:D:D

vioami 12-04-10 23:09

Quote:

Originally Posted by adi_mazilu (Post 3271220)
am pus eu pe masina mea... daca nu a xenon din fabrica nu trebuie modificat nimik... :D:D:D

Si cum se aprind? Daca schimbi pe faza lunga mai raman aprinse lupele pe faza scurta? Pentru a ramane aprinse am inteles ca trebuie facuta o modificare. De undel le-ai luat si cu cat? Care este diferenta intre lumina data de farurile astea si cele originale, adica este mai buna? Multumesc. Cred ca mai multi ar astepta astfel de raspunsuri. Ceva poze cu pozitii + faza scurta + faza lunga daca se poate...

adi_mazilu 12-04-10 23:35

Quote:

Originally Posted by vioami (Post 3272686)
Si cum se aprind? Daca schimbi pe faza lunga mai raman aprinse lupele pe faza scurta? Pentru a ramane aprinse am inteles ca trebuie facuta o modificare. De undel le-ai luat si cu cat? Care este diferenta intre lumina data de farurile astea si cele originale, adica este mai buna? Multumesc. Cred ca mai multi ar astepta astfel de raspunsuri. Ceva poze cu pozitii + faza scurta + faza lunga daca se poate...

nu trebuie modificat nimik... cand dai faza lunga ramane si lupa aprinsa... se pot aprinde toate odata... lunga, scurta, proiector... nu am poze facut... fac zilele aste... lumina e ok zic eu, nu e chiar ca cea pe care o fac farurile stock dar e ok... au H1 pe scurta si pe lunga si H7 pe proiector... am dat 1430ron cu tot cu transport

vioami 12-04-10 23:45

Multumesc mult pentru raspunsuri. La mine lumina pe farurile stok cu lupa mi se pare foarte proasta, chiar chioara. As vrea sa-mi iau si eu dar mai am un model care se baga in farurile stoc. Atasez un link. Daca mergi numai cu faza scurta face lumina suficienta adica imprastie lumina bine pe strada lupele? Multumesc!

http://xenonshop.com.ro/detalii-prod...l-Eyes-40.html

adi_mazilu 12-04-10 23:49

4 Attachment(s)
am gasit si poze pe net :D:D:D

All times are GMT +2. The time now is 12:06.

- Copyright 2025 4Tuning