Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accesorii si conectica (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica.html)
-   -   sistem audio cu sau fara condensator (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica/173519-sistem-audio-condensator.html)

ade 01-03-10 21:14

sistem audio cu sau fara condensator

As vrea sa imi instalez un sistem audio pe masina pentru inceput sub 500W RMS am nevoie de un condensator sau nu pana la urma?.
Inca o intrebare daca folosesc amplificatorul 2x100W pentru 2 boxe de 100W pot sa folosesc HU pentru niste boxe din spate sa zicem de 2x50W? ideea e ca HU spune ca socate 4x50W dar aceasta e puterea maxima, RMS cred ca e 4x18W dar problema e nu stiu daca merge sa scot bridge ca la amplificator adica sa fac 2x36W sa zicem....

ady0scorpion 23-03-10 00:18

Re: sistem audio cu sau fara condensator

eu stiam ca de la 300w rms in sus ai nevoie de condensator!

animalutz 26-03-10 13:16

Renuntati la ideea de condensator de duzina. Nu face nimic. Puneti-va cabluri groase de alimentare si o baterie buna in fata si gata. Condensatoarele de duzina sunt degeaba.

laurentiu88richi 26-03-10 22:19

Daca vreti luminite in portbagaj nu puneti condesator, sunt alte solutii pentru a arata tensiunea ;)

Stage2 26-03-10 23:38

Quote:

Renuntati la ideea de condensator de duzina. Nu face nimic. Puneti-va cabluri groase de alimentare si o baterie buna in fata si gata. Condensatoarele de duzina sunt degeaba.
Exageram desigur putin, cate sisteme n-am montat de 500 rms, care faceau sa palpaie farurile. La un simplu farad s-a rezolvat problema.
Intradevar, eficienta este foarte scazuta, dar nu putem sustine ca-i egal cu 0, din simplul motiv ca nu e.

julaikos 04-04-10 02:12

iar cand ai o baterie de 55Ah si alternator de 45-50 se simte un farad acolo cat de cat...dar la puteri mici e mai mult efect placebo,iar cand kitul de instalare are cabluri colorate frumos dar mici ca si sectiune,e cam degeaba

FantomaSM 09-11-10 10:13

Quote:

Originally Posted by Stage2 (Post 3222760)
Exageram desigur putin, cate sisteme n-am montat de 500 rms, care faceau sa palpaie farurile. La un simplu farad s-a rezolvat problema.
Intradevar, eficienta este foarte scazuta, dar nu putem sustine ca-i egal cu 0, din simplul motiv ca nu e.

eu zic ca e ok si sub 500rms. eu am un JBL Power P1224 de 400 rms si un amplif magnat Edition Two Power 350 rms in punte la 4 ohmi + Rca Stinger Bullet sbt20 ,cablu alimentare awg0 + masa awg4 tot stinger + siguranta GZFH 200 cu voltmetru.toate componentele sunt noi si instalarea a fost facuta de mine, nu sunt expert dar e instalat cum trebuie. problema mi-e seara . . . imi "palpaie " farurile cu toate ca voltmetru de pe blocu de siguranta scade doar cu 0.2 V la niste basi mai adanci.am incercat sa leg masa si in alte locuri dar tot acelas rezultat am avut.are rost sa incerc sa trag un fir de masa direct de la baterie sau pun condenzator? bateria este una OEm de BMW de 55Ah

razvy_zeus 09-11-10 11:17

eu cred ca mai bine incerci sa schimbi bateria cu una mai mare ... urca si tu peste 65 Ah si sigur nu o sa mai ai probleme ;)

FantomaSM 09-11-10 11:27

Quote:

Originally Posted by razvy_zeus (Post 3797560)
eu cred ca mai bine incerci sa schimbi bateria cu una mai mare ... urca si tu peste 65 Ah si sigur nu o sa mai ai probleme ;)

eu vad asta ca o solutie made in spatele blocului....
ce rost are schimbarea bateriei pe una mai mare daca incarcarea ramane tot acelas???
nu e un sistem de DB drag nici de SQ . . . e un sistem amator,intr-o masina de weekend

razvy_zeus 09-11-10 11:41

Quote:

Originally Posted by FantomaSM (Post 3797580)
eu vad asta ca o solutie made in spatele blocului....

:)) .... asta e cel mai sigur mod sa rezolvi problema ;) ....

Daca ai un prieten care iti poate imprumuta o baterie pentru un test eu zic ca o sa te convingi ;)

Poti sa incerci si un condesator daca zici ca respectivele fluctuatii apar doar pe melodii cu un bass mai puternic dar solutia sigura e o baterie mai mare .... incearca si dupa aia sa ne zici daca am avut sau nu dreptate ;)

FantomaSM 09-11-10 11:53

Quote:

Originally Posted by razvy_zeus (Post 3797622)
:)) .... asta e cel mai sigur mod sa rezolvi problema ;) ....

Daca ai un prieten care iti poate imprumuta o baterie pentru un test eu zic ca o sa te convingi ;)

Poti sa incerci si un condesator daca zici ca respectivele fluctuatii apar doar pe melodii cu un bass mai puternic dar solutia sigura e o baterie mai mare .... incearca si dupa aia sa ne zici daca am avut sau nu dreptate ;)

in cazul in care pui o baterie mai mare e nevoie si de un alternator cu o incarcare mai mare.asa ai doar o baterie mare slab incarcat si solutia e doar temporara...
mai repet 1data. nu e un sistem de competitie,sunt componente "din magazin" asta inseamna ca nu necesita schimbari antalnite la competitii

All times are GMT +2. The time now is 09:43.

- Copyright 2026 4Tuning