Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   evacuare sport si catalizator sport pentru dacia supernova (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/172516-evacuare-sport-catalizator-sport-dacia-supernova.html)

cristiactiv 25-02-10 15:05

evacuare sport si catalizator sport pentru dacia supernova

Ma interesa daca pui pe o dacia supernova catalizator sport si evacuare sport duce la o crestere de putere? Am intrebat mai multe persoane care dupa parerea mea stiu cate ceva dar inca nu sunt foarte lamurit. Unii spuneau ca puterea creste cu 6-8 %, iar alti spun ca nu, as vrea sa am mai multe pareri sa fac o balanta. Multumesc
ps. vreau sa-mi pun pe supernova mea.cu stima

Alejandro 25-02-10 15:38

Re: evacuare sport si catalizator sport pentru dacia supernova

cristiactiv - da iti va creste puterea dar nu exagerat de mult intre 2% si 6% iti va creste depinde cum o dimensionezi - iar pt o crestere adevarata ai nevoie si de serpisori facuti! Catalizatorul si evacuarea catback se pupa oarecum bine cu un filtru sport de calitate - AirByCorneliu, K&N, Green, etc etc! - primu filtru din cele enumerate e custom made asa ca pt mai multe info contacteaza-ma!
P.S. cum ai tu sistemu de evacuare cu 1 sau cu 2 sonde lambda? Daca ai cu o singura sonda lambda si aceea trecuta in amonte (adica inainte de catalizator) poti sa dai jos catalizatorul de tot si sa il montezi doar la ITP, dar in acest caz vei avea desigur prin situatii ghinionistice probleme cu ARR-u daca te opreste in trafic!

Calin_UKU 26-02-10 19:36

cristiactiv vad ca esti din bucuresti, ai o gramada de locuri si de service-uri unde poti sa mergi sa iti faci o evacuare f buna. Pilot tuning sper exemplu.
Intra pe: https://forum.4tuning.ro/464-tobe-esa...ercoolere.html
si o sa ai o de unde alege.
Daca vrei ceva de calitate sa ai pusi deoparte peste 300 E.
Bafta

Alejandro 26-02-10 19:56

Catalin UKU - fara suparare nu e neaparata nevoie sa dai atatia bani doar de dragu de a avea evacuare custom made la o firma cu nume important! Indicat e sa-si caute un inginer de la faculta de automobile din Bucuresti sa ii dea 50 euro pt calcularea unei evacuari si dupaia sa se plimbe pana la cartierul constructorilor unde are o gramada de firme de inox - si sa-si caute tevile de inox pe diametrul calculat!
Acuma o sa-mi zici ca nu e chiar asa usor - eu o sa-ti raspund ca e chiar asa usor! Doar ca ai nevoie de un aparat de sudura profi si un meserias care sa-ti modeleze tevile la rece (prin umplere cu nisip)!

Calin_UKU 27-02-10 13:29

Alejandro, eu i-am recomandat pe cineva care se stie, nu zic ca nu poate face un traseu de evacuare fara costuri ridicate cum ai zis tu.
Doar ca daca vrei ceva de calitate si sa ai farantatie ca isi face si treaba trebuie sa apelezi la cineva care cu asta se ocupa.
Nu ii f usor sa faci serp, pentru ca iti trebuie un volum egal pe fiecare traseu, trebuie sa sti pe unde si cat sa indoi si sa tai lucru care nu ii usor.

Alejandro 27-02-10 13:32

:) ai dreptate si tu intr-adevar e dificila indoirea iar daca nu te pricepi e foarte greu! Deasta l-am trimis prima oara la un inginer care sa ii faca niste calcule! Acuma el alege ce doreste sa faca!

Crisskro 27-02-10 21:50

5% inseamna... cat, 2, 3 cai? Adica... merita investitia si bataia de cap?

Alejandro 27-02-10 23:07

Crisskro - daca e s-o iei asa atuncea nu ne mai apucam de TUNING - asta e farmecul tuning-ului ca in unele situatii sa ai mai mult cu 5% pe fiecare compartiment al masinii fata de o masina stock!

cristiactiv 01-03-10 08:36

Multumesc pentru informatii, sincer nu sunt foarte hotarat ce sa fac, costa mai mult decat ma asteptam , dar daca e sa-mi pun o sa-mi pun ceva de calitate. Apropo , intrebasem deja la Pilot Tunning de evacuare, si uite ce mi-a spus:,,

In afara de sistemul de evacuare sport dedicat autoturismului Dvs ( ce include intermediara si finala sport) putem realiza custom galeria de evacuare si inlocuirea catalizatorului normal cu varianta sport

Preturi:

1. catalizator: varianta Magnaflow 200cpsi 658 Ron buc
EcoCat 540 Ron buc

2. Galerie evacuare preturi incepand cu 200 E ''

si au spus ca o sa am o crestere intre 6 si 8 %,
Cu stima
Cristiactiv

Calin_UKU 01-03-10 12:52

incearca sa cauti si la alte firme, in link-ul care ti l-am trimis ai o gramada de variante.
Depinde ce vrei sa faci cu masina.
Daca nu ai prea multi bani poti sa faci ceva de genul.
Pui teava aluminizata cu diam de 50 de la galeria normala, care ii mai ieftina ca cea de inox.
Elimini catalizatorul, daca vrei o intermediara si o finala.
Asta ar fi cea mai ieftina varianta

cristiactiv 01-03-10 14:51

ok, multumesc

cristiactiv 01-03-10 15:00

ps. eu am pus deja si chip , (remapare) , dar a costat 250 ron in Bucuresti aproape de europa, si se cunoaste diferenta la turatie. nu mai stiu cum se numea firma, avea o promotie

All times are GMT +2. The time now is 15:14.

- Copyright 2026 4Tuning