![]() |
Power box
Sal....am un 307.... 1.6 HDI 92 de cai..
ma gandeam sa imi achizitionez un power box, dar nu stiu ce model ar fi cel mai potrivit. dak se poate sa imi faceti o recomandare sau o parere personala as aprecia foarte mult. multumesc frumos. |
Re: Power box
Cunosc pe cineva cu un 206hdi de 1.4.Si-a facut chip tuning si rezultatele au fost chiar foarte bune!Iti recomand cu caldura sa te gandesti la chip tuning mai degraba decat la power boxuri sau sisteme de genu.:)
|
da....dar din cate stiu (nu sunt chiar expert) chip tuningul e cva mai complicat de facut decat sa iti montezi power box si k er fi si mai "daunator" pentru motor
|
nu cred ca cip tuningul este daunator atata timp cat il faci la o persoana specializata nu la oricine care are un laptop.
parerea mea este ca te complici cu power boxul si rezultatele lor sunt asemanatoare |
si din punct de vedere calitate/pret...care e mai avantajos?
|
Quote:
|
cip tuning sau resoftare reprezinta schimbarea programului original pe baza caruia motorul functioneaza cu un program inbunatatit care are la baza programul original. programul este bine gandit pentru fiecare motor de aceea nu recomand pe oricine. ex: cei de la dimsport recomand si eu, ei au modificat o gramada de masini incepand de la logan pana la masini de sute de cai.
power boxul este o cutiuta electronica caruia i se downloadeaza un programi mbunatatit (resoftare) dupa care va functiona motorul pastrand totodata si programul original. datorita butonului on/off permite mutarea de pe un soft pe altul numai printr-o simpla comanda in concluzie este cam acelasi lucru numai power boxul are aceasta optiune in plus care nu cred ca poate face prea mult bine tot mutand functionarea motorului de pe un soft pe altul |
tuningul cu chip este permanent sau se poate "anula"?
in principiu care ar fi cea mai buna firma de power box dupa parerea voastra? |
Quote:
|
se poate rescrie de mai multe ori si cum a zis si 91sin se da si perioada de testare plus garantie
|
Chip tuning inseamna reconfigurarea hartilor de aprindere din calculator, deci modificarea directa a softului, iar power box sau tuning box transmite informatii false \"pacalind\" calculatorul si obligandu-l sa-si modifice procesul de ardere al amestecului combustibil. Box-ul te ajuta sa nu-ti pierzi garantia(cand te duci la revizie, il scoti), dar nu este atat de eficient ca chip tuning-ul, care, insa, la randul sau, te poate face sa pierzi garantia. OBD e solutia, daca calculatorul masinii tale suporta asa ceva, Este practic tot o remapare, dar care nu necesita conectarea directa la calculatorul masinii, si are avantajul ca poti trece de la softul stock la cel modificat si invers oricand(bineinteles, nu in mers), ajutandu-te astfel sa iti pastrezi garantia.
|
nu ma intereseaza garantia...scopul meu este sa fac o modificare cat mai simpla si cat mai eficienta...eventual nu foarte costisitoare si cat mai putin daunatoare in timp pt masina.
|
atunci cip tuning
|
am inteles... multumesc frumos pentru sfaturi
|
Mergi pe chiptuning e mai safe ;) Daca ai filtru de particule mergi la Master Tuner la Bucuresti ei au UNICHIP (un powerbox) cu configurarea acestuia pe Dyno - Prima oara soft urmat de UNICHIP vei avea cele mai bune rezultate!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:15. |
- Copyright 2026 4Tuning