![]() |
Problema Subwoofer
ok, deci...
Prima data am avut un Pioneer TS-W307D4 (2x4 ohmi, 400 rms) Amplificatorul este GZTA 2000TX, undeva la 300 RMS in punte... Am avut difuzorul legat in paralel, deci 2 ohmi, pus pe statia in punte, deci difu 2 ohmi pus pe 4 ohmi ai statiei. Mergea, bine, se auzea cat de cat, la un volum mai mare si bass mai adanc, intra in protectie amplificatorul, era normal, dar se auzea destul de bine pana sa intre in protectie, totusi. Bun, am schimbat subwooferul. Mi-am luat un MAC Audio SELECT 12, 2x4 ohmi, 500 rms. pus pe aceeasi statie. Problema e urmatoarea, cum incerc sa fac legaturile in paralel la dif, pus pe statie, la un volum cat de mic, intra statia in protectie imediat... L-am pus in serie, se aude f incet, nu se aude din portbagaj, mai ales ca eu nu am hatch back (passat b3 berlina) Acum, am cateva intrebari: - Stiu ca nu e bine sa pun difu in paralel, dar, as fi vrut pana imi pun un monoblock sa se auda subw mac cel putin ca cel pioneer... Nu ar fi fost normal? De ce intra imediat in protectie fara sa apuc sa-l dau mai tare ? - Cum e mai bine sa leg difuzorul pe statia care o am? Are ceva daca leg doar un + de la o bobina si - de la cealalalta ? (asa merge in 4 ohmi banuiesc) Lamuriti-ma si pe mine :( Multumesc frumos. |
Re: Problema Subwoofer
Trebuia sa schimbi mai intai amplificatorul si apoi subwooferul. E normal sa se intample asa din moment ce ai luat un subwoofer si mai puternic (pe langa faptul ca fortezi amplificatorul la rezistente la care el nu e stabil). Iar daca legi un canal pe o bobina si un canal pe cealalta bobina ai exact aceeasi putere ca atunci cand ai bobinele inseriate si amplificatorul pus in punte.
Ce poti sa faci e sa continui sa folosesti subwooferul vechi in combinatia veche dar amplificatorul ala nu o sa aiba viata lunga folosit asa. |
Pai da dar problema e ca nu mai am subwooferul vechi, ci doar pe'asta...
O sa-l folosesc in serie pana schimb amplificatorul... |
Curent,cabluri mai grosute ai?
Revizueste si acest aspect...si cumpara un amplif mono!;) |
Quote:
Da, asta am sa fac, desi tind sa cred ca a fost rebobinat difuzorul, poate scade sub 2 ohmi in paralel si intra amplif imediat in protectie, pentru ca, cu difuzorul celalalt nu facea asa desi era tot 2x4 si de 400 rms... |
Da,dar,cel putin in carte,era mai slab ca cel actual!si incinta schimba in plus sau minus impendanta subului..si vazand ca amplifu nu e un monobloc face si el eforturi mari sa tina difuzorul!:( voltaju arata 14 si daca pui o lita!!;)
|
Quote:
|
Am rezolvat-o cu un Magnat Pantera One deocamdata, era prea slab amplificatorul... Multumesc ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:58. |
- Copyright 2026 4Tuning