Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Sfat omologare alte anvelope (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/169824-sfat-omologare-anvelope.html)

Latzee 13-02-10 01:02

Sfat omologare alte anvelope

Salut!

Am un Honda civic din 95 "inmatriculat RO" (model american) si in talon
, imi scrie la dimensiunea anvelopelore 185/60 R14 respectiv 215/40 R16

Doresc sa mi se omologheze dimensiunea 195/50 R15 deoarece dimensiunea pe R14 mi se pare prea mica, si pe R16 nu gasesc cauciuri ieftine.
Am sunat la RAR, am vorbit prin telefon cu un inginer si a spus sa aduc un certificat de la HONDA dealership in care mi se aproba marimea dorita, am sunat la Honda Baia Mare si mi s-a spus ca in cel mult 2 zile o sa primeasca un Email de la Bucuresti cu raspunsul...Ma suna a2a zi baiatul de la Honda ,ca are o veste proasta, Honda Bucuresti nu poate sa-mi aprobe asha ceva deaorece masina este din sua, si nu au voie sa elibereze certificat la masini de peste ocean. PFF.
Am vorbit cu fratele meu din State despre ceea mi s-a intamplat si l-am rugat sa dea un tel la un dealership de acolo sa trimita aici in Romania documentul necesar omologarii R15. raspunsul HONDA SUA a fost: Noi nu sustinem asha ceva...masinile Honda trebuie sa fie dotate cu ceea ce a iesit din fabrica PFFF

dimensiunea dorita de mine (195/50 R15) a fost calculata cu un calculator online pentru anvelope. diferenta dintre anvelopa originala si cea dorita de mine este de 0,3%
mi se pare o ilogic ca se poate omologa R16 si R15 deja nu se mai poate

ceva sfaturi? care sunt primii pasi? si urmatorii?
Multumesc!

julaikos 13-02-10 13:34

Re: Sfat omologare alte anvelope

din pacate nu cred ca vei reusi ceva la noi in tara...la cat de caposi sunt baietii de la rar,mai multe sanse ai sa faci naveta spatiala si sa obtii autorizatie de zbor...si cand te gandesti ca in anglia poti merge cu pat pe roti daca ai frana lumini si directie...

dRR-XWX 13-02-10 14:01

pai fiind o diferenta insesizabila, ce rost are sa te mai duci la milogii astia de la rar, pentru chestia asta?
eu am avut pe cielo , de la 175/65/13 la 185/60/14 , aproximativ 8-9 ani , timp in care nu am avut nicio problema cu nimeni , nici la ITP ( care a fost facut corect ) nici cu politia.

Latzee 13-02-10 14:03

mie mi frica de ARR :|

Geo_ZGA 17-02-10 07:15

Rupi talonul, il uzi, il deteriorezi in orice mod... sau il dai pierdut... te duci la politie si iti faci un talon de tip nou, care nu mai are trecuta rubrica de dimensiuni pt anvelope.

Latzee 17-02-10 07:19

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 3094211)
Rupi talonul, il uzi, il deteriorezi in orice mod... sau il dai pierdut... te duci la politie si iti faci un talon de tip nou, care nu mai are trecuta rubrica de dimensiuni pt anvelope.

In caz de accident firma de asigurari poate refuza plata din cauza anvelopelor de alte dimensiuni.
dar mersi de sfat

Geo_ZGA 17-02-10 07:23

In postul precedent ai zis de ARR... si sunt curios si eu, ce firma de asigurari se uita la anvelope...
Plus de asta, se uita la anvelope, se uita si la talon... se uita la anvelope, se uita si la talon... se uita la anvelope... si nu vede nimic, fiindca in talon nu mai ai rubrica pt anvelope ;)

Latzee 17-02-10 07:28

eh asta nu stiu... am citit doar pe un site un post despre asta.

julaikos 17-02-10 09:35

oare nu se uita si in civ-ul masinii?
cand te opreste arr-ul daca vrea sa te "caute" bine,dupa seria talonului se uita pe calculator si vede direct datele din civ-ul masinii...

electronistul 17-02-10 11:41

O tot dati inainte cu astea cu talonul. La ITP ai nevoie de cartea de identitate a masinii, unde sunt trecute anvelopele optionale. La fel, ARR-ul poate sa caute dupa marca/modelul masinii in baza lor de date si vede ce anvelope sunt omologate pentru ea. Daca ce ai pe masina nu se regaseste cu ce scrie acolo, ai picat. Simplu.

Alejandro 17-02-10 12:50

mai e o modalitate dar costa - montarea unor roti de dimensiunea dorita mers la BUCURESTI sediul RAR si facut test dinamic - in urma testului trebe sa-ti iasa parametrii exact ca si cu rotile care le ai trecute in talon - dar acel test dinamic costa de la 700 euro pana la 2000 euro! SUNA LA BUCURESTI LA RAR si intreaba de testul dinamic - intra pe site la rar si vezi acolo mai multe detalii!

All times are GMT +2. The time now is 00:53.

- Copyright 2026 4Tuning