![]() |
Conectare subwoofer bobina dubla
Am o statie Lanzar Vibe (2 x 150 Watts Max at 4 Ohms 1 x 300 Watts Max at 4 Ohms Bridged 2 x 125 Watts at 2 Ohms),de curand am achizitionat un subwoofer Pioneer TS-W308D4 (putere RMS: 400W putere Max: 1400W impedanta: 2 x 4 ohmi .
Intrebarea mea este urmatoarea:cum voi conecta subwooferul la statie? 1. In modul bridge 1x300 w? 2. Pe fiecare bobina cate o iesire a statiei? Astept raspuns. |
Re: Conectare subwoofer bobina dubla
Da, o pui in punte ca sa ai maximul de putere. iei + de la un canal si - de la celalalt canal
|
Quote:
|
Pai daca pui pe un singur canal o sa ai mai putina putere, daca il pui in punte iti vine puterea de la ambele canale deci, mai multa putere. si e si mai bine pentru amplificator asa;)
|
NICIODATA nu legi bobinele de la un difuzor la amplificator separat!
adica o bobina la o iesire si alta bobina la cealalta iesire. semnalele pe care le primeste difuzorul nu sunt identice |
Merge decat la amplificatoarele Monocanal. La alea cu 2 canale si mai multe nu se pot combina toate canalele.
|
ms de completare
|
Multumesc tuturor pentru sugestii.Se poate inchide.
|
1 Attachment(s)
Quote:
E ultima oara cind te atentionez !! |
1 Attachment(s)
Acum am conectat in bridge pe o singura bobina dar am sa incerc sa conectez si fiecare iesire a amplificatorului pe fiecare bobina,exemplul dat de saxo.
In alta ordine de idei,daca as inseria bobinele,ar rezulta 8 ohmi iar calitatea sunetului ar avea de suferit?Chiar sunt paralel cu asa ceva,deci un sfat de la cunoscatori e foarte bine venit |
Poti inseria bobinele, legindu-le la amplificator in bridge. Incearca si vezi cum ti se pare mai bine.
Poti lega insa fiecare iesire din amplificator la cite o bobina. Nu te mai lua dupa habarnistii de pe forum care bat cimpii. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Parerile sunt impartite dupa cum observ. P.S am lucrat cu amplifuri care aveai diferente si pe 2 canale, ce-i drept, in zilele noastre n-am prea intalnit, dar ele inca exista |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:56. |
- Copyright 2026 4Tuning