Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   urgent calibra (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/164875-urgent-calibra.html)

gabysds 20-01-10 17:12

urgent calibra

salutare vreau sa trec la o alta marca de masina ...opel calibra ... si as dori sa stiu cat e consumul , am diferite opini , dar vreau sa stiu de la posesori de astfel de masina un motor de 1998 8v........
si care ar fi buba lor ce cade.. schimba .. mai repede
va multumesc si astept sfaturi sper f utile

electric_style 20-01-10 23:33

Re: urgent calibra

Quote:

Originally Posted by gabysds (Post 2996837)
salutare vreau sa trec la o alta marca de masina ...opel calibra ... si as dori sa stiu cat e consumul , am diferite opini , dar vreau sa stiu de la posesori de astfel de masina un motor de 1998 8v........

bube nu prea au sa zici ca e ceva iesit din comun , cel putin daca ai gasii una cu motor c20ne motor 8v n-ai avea mari probleme...privind :consumabilele ,distributia etc!!! in mare merg multe piese de daewoo !!! de consum nu stiu ce sa-ti zic prea multe sa zicem un 11 in oras in regim de iarta, cu ceva trafic , iar in afara 8...pe regim de vara 10 in oras si 7 in afara cu mers normal , dar pt un motor de 2.0 si la vreo 115 cp...nu consuma mult deloc!!!

gabysds 21-01-10 13:53

Quote:

Originally Posted by electric_style (Post 2998202)
bube nu prea au sa zici ca e ceva iesit din comun , cel putin daca ai gasii una cu motor c20ne motor 8v n-ai avea mari probleme...privind :consumabilele ,distributia etc!!! in mare merg multe piese de daewoo !!! de consum nu stiu ce sa-ti zic prea multe sa zicem un 11 in oras in regim de iarta, cu ceva trafic , iar in afara 8...pe regim de vara 10 in oras si 7 in afara cu mers normal , dar pt un motor de 2.0 si la vreo 115 cp...nu consuma mult deloc!!!

salut multumesc ptr sfaturi
cum imi dau seama daca e motor c20ne?sau daca ai timp un id mes sa mai vb
gabysds

willy_d 21-01-10 21:06

Quote:

Originally Posted by gabysds (Post 2996837)

se spune ca franele si instalatia electrica sunt slabe la Calibra,acuma fiecare cum are norocu :)
consumabile gasesti la preturi destul de bune.daca mai ai nevoie de una alta gasesti in dezmembrari... consumu cam asa e cum spune electric_style,dar la drum lung eu am scos si 6.5 - 7[(daca comp de bord m-a mintit,inseamna ca va mint si eu)..(eu am c20ne 115,8v din 93)]dar masina de oras nu e..

eu ca sfat,zic sa cauti o Calibra care sa fie cat mai simpla.. (fara tot felu de bari,cip tuning etc) si daca se poate sa nu fie din romania,dar taxa e mare..poate gasesti una ingrijita .
bafta,willy

gabysds 21-01-10 21:49

am gasit una din mures e simpla dar nu am cunostinte despre calibra si sincer nu am condus una inca..momentan am un golf3 97 motor 1800 in 2usi si vreau sa il schimb .....
acuma nu am optat special pentru calibra da a picat la variante si nu prea stiu ce sa fac???e aceea am vrut sa aud opini si de la posesori de astfel de masina...

willy_d 21-01-10 21:54

Quote:

Originally Posted by gabysds (Post 3001409)
am gasit una din mures e simpla dar nu am cunostinte despre calibra si sincer nu am condus una inca..momentan am un golf3 97 motor 1800 in 2usi si vreau sa il schimb .....
acuma nu am optat special pentru calibra da a picat la variante si nu prea stiu ce sa fac???e aceea am vrut sa aud opini si de la posesori de astfel de masina...

roaga pe cineva sa te lase sa te urci intr-o calibra sau de poti sa o conduci sa vezi cum si ce..mai cauta pe net,vezi si tu pareri,opinii..mai intreaba useri care au calibra..sper sa ai noroc,w

electric_style 23-01-10 14:05

Quote:

Originally Posted by gabysds (Post 3001409)

eu personal am condus si golf3 exact ca al tau 2usi 1.8 , insa nu se compara ca tinuta de drum , pozitie in scaun , stabilitate pe curbe...etc precum o calibra in apele ei!!! te sfatuiesc sa alegi una cu motor c20NE adica 8valve (intr-o axa) sunt mult mai fiabile si mai usor de intretinut decat un C20XE 16v (2axe )

gbry_el_05-RSG 23-01-10 17:09

ia sa imi spui si mie ecectricule ca vad ca esti meserias.... ce piese de daewoo merg la calibra ta??? asa sa ma luminezi si pe mine ca am tot opel cu motor de 1.6 care e foarte asemanator cu cel de cielo si nu prea stiu ce se nimereste la el.... sa stiu si chilipirurile astea....

electric_style 23-01-10 20:05

Quote:

Originally Posted by gbry_el_05-RSG (Post 3006980)
ia sa imi spui si mie ecectricule ca vad ca esti meserias.... ce piese de daewoo merg la calibra ta??? asa sa ma luminezi si pe mine ca am tot opel cu motor de 1.6 care e foarte asemanator cu cel de cielo si nu prea stiu ce se nimereste la el.... sa stiu si chilipirurile astea....

spre exemplu tot ce tine de directie si suspensie poti pune pe opelu tau ,si pe calibra la fel!!! tot la calibra merge distributie de espero , pompa de apa de leganza si multe altele !!! de ce ma intrebi pe mine cand tu lucrezi la magazin de piese auto:D?

MihaiS 27-01-10 14:54

:rolleyes2 5449 este codul de curelei de distributie de espero 1.8,
pana la numarul motorului 14142838 cureaua la cali de 2.0 8v are codul 5047
de la nr motorului 14142839 cureaua are codul 5367xs.

rola la cali are codul pe inna 531 0273 30
la espero 531 0113 30

pompa de apa graf la espero dupa 11/1995 are codul pa235
pana in 10/1995 are codul pa325
la cali pana la nr sasiului N5999999 are codul pa325
de la nr mot p1000001 are codul pa577

pana acum se potrivi doar pompa de apa... Domnule expert...
Daca tu afirmi ca se potrivesc piesele de daewoo esti un mare cunoscator.
Eu afirm c piesele de opel se potrivesc pe daewoo, daewoo facand parte din grupul GM.
Si da lucrez la piese auto. sunt anumite piese care se potrivesc dar daca te gandesti ca sunt facute in china... mai bine pui de opel pe daewoo decat viceversa...

waly_kyw 04-08-10 19:33

la capitolu consum depinde cat ai talpa de mare,piese,acceptabil,nu o cumpara din ro,ca o sa ai multe probleme,iti spun din proprie experienta,si cand tie lumea mai draga ramai pe dreapta,

All times are GMT +2. The time now is 21:15.

- Copyright 2026 4Tuning