![]() |
Ajutor impendanta.
Amplificator:
Ground Zero 2000TX, se poate lega in punte. Este stabil in 2 ohmi dar nu stiu daca total sau pe fiecare canal, cred ca ultima varianta. Difuzor: Pioneer TS-W307D4, 2x4 ohmi. Statia este legata in punte. Cum e corect sa leg bobinele la dif? In serie sau un paralel? |
Re: Ajutor impendanta.
Formula calcul rezistoare in paralel:
1/Rtotal=1/R1+1/R2 se deduce Rtotal=(R1+R2)/(R1*R2) Formula calcul rezistoare in serie: Rtotal=R1+R2 |
Quote:
|
Schimba ampliful acela pe ceva mai de Doamne ajuta, ca este vax pentru difuzorul ce ai. Degeaba legi in punte ca cistigi putin putere, mai mult finetze, fiind dublatzi finalii dar alimentati de la acelesi tensiune si cu acelesi curent din sursa interna. Pune ceva de monobloc clasa D de vreo 600W RMS, alimentat cu cabluri potente, si va curge singe din difuzor.
|
Da, aveam de gand sa-l schimb cu un mono, dar totusi pana fac upgrade as vrea sa rezolv problema asta cumva... :(
|
Citat InFerNoS: "Stiu ca daca leg bobinele in serie am 8 ohmi iar in paralel 2, dar statia are 2+2 deci 4... " Ce are statia? Impedanta?
TS-W307D4 are 2x4 ohm impedanta din fabrica. Legat in paralel obtii 2 ohmi. Leaga in serie, de proba, probabil nu se va mai opri statia ca obtii 8 ohmi la dif, dar nici bass n-a mai avea. Va fi ca si o palma primita de la o fetita, daca pui ce ti-am sugerat mai sus(monobloc 600W) va fi ca un pumn de la un matahal sportiv de 140 Kg. Sper ca ti-am fost in ajutor. Bafta. |
Mda, deci trebuie neaaparat sa schimb amplificatorul, ok, ms.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:00. |
- Copyright 2026 4Tuning